Mise "televizní stolek"

 
Dnes jsem se vydala s jeve do Loděnic u Berouna, kde sídlí firma Snel furniture, v níž prodávají fantastický nábytek, po němž už dlouho toužím. Slečna designérka, kterou jsem do dneška znala pouze z jejího blogu, mi nabídla pomoc s výběrem stolku pod televizi. Našly jsme ho skoro hned. Autogram na něm je sice z praktických důvodů Janin, ale doma ho budu mít já. Už se nemůžu dočkat.
 
Při té příležitosti mě napadlo, že mám několik kamarádek, se kterými jsem se začala přátelit díky dopisování. V sedmnácti jsem si dala inzerát do časopisu Dievča a získala tak své dvě věrné kamarádky, se kterými jsem si nejdřív dlouho psala, až pak jsme se začaly navštěvovat. S Adrianou, která je z Bratislavy, si píšeme dlouhé dopisy pořád. S Janou B. se zase častěji vidíme. Rekord v psaní jsem ovšem jednoznačně zlomila s Darinkou z minulého příspěvku, se kterou jsme si kdysi psaly denně. Dodnes její dopisy mám v šanonech na půdě, je to několik tisíc stran, ve kterých je celé její mládí. U ní je zase to moje (doufám).
 
Jeve báječně rozšířila mé známosti a obzory.
Olalá.
 
 Bože, co bych tak musela napsat, abych si tady mohla pořádně zashopovat?
 
To je on, mého srdce šampion! 
 
Tahle vitrína mi nedá spát. Báječně by se hodila pro moji sbírku vánočních ozdob. Takže doma měřím, zkoumám a vymýšlím ...
 

Slečna designérka z boku.
 
Podnos je designový kousek. Cukroví pravé a velmi dobré.
 

19 komentářů:

  1. Krásný kousek Vám Jévé vybrala! Co jsem na mateřský, tak se jen flákám na netu čtením blogů a tvořim mám hrozně hodný dítě!!!! A mám teď skoro pocit, že vás ženy znám osobně. Čtu Vás, Janu V., Markétu B. Janu G. a ještě pár zahraničních. Zdání klame no, doufám, že se ze mě nestane nějakej sociopat:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Pavlo, hodný dítě závidííím! Užij si klidu, každej jednou skončí, to ti zaručuju. Tak ať je to aspoň co nejdýl. Myslím, že z blogu se hodně pozná, co jsme kdo zač a čtou nás jen ti souznějící. Já to dělám přesně tak. Chtěla jsem se podívat na tvé stránky, ale prý nejsem v kruhu. Můžu pro to něco udělat?

      Vymazat
    2. Bože jaký kruh??? Neděste mě, vypadá to, jak kdybych byla z nějaký sekty! A pak se divím, že mi sem nikdo ani nos nestrčí:DPOkusím se to napravit.......

      Vymazat
    3. Objeví se mi tohle, jestli ti to půjde rozkliknout https://plus.google.com/112958637891917300381#112958637891917300381/posts

      Vymazat
    4. http://bylonebylopodlesem.blogspot.cz doufám, že to půjde, ten profil na googlu vůbec nechápu:D
      Zdravím pa pa

      Vymazat
    5. Jo přesně tohle mi tam taky pořád naskakovalo, je to tak složitý musím se tím prokousat, to jsou ty začátky:)

      Vymazat
  2. Doufám, že se k Vám ta vitrína vejde, ráda bych ji viděla ještě jednou, je úžasná! Pěkně jste to s Jeve vybraly.
    Já si takhle psala s kamarádkou z naší rodné vísky. Dopisy jsme si dávaly pod rohožku, někdy i dvakrát denně. Mám jich plnou krabici, ale už jsem je nikdy nečetla... A menší krabici mám z korespondence s Ruskou odněkud ze Sibiře, to muselo být do ruštiny a občanské nauky.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně nevyhazovat, schovat! Jednou si je se slzou v oku otevřeš! Sama jsem zvědavá, jak se s tou vitrínou rozhodnu. Zítra jedeme pro stolek.

      Vymazat
  3. Jeve je šikulka, hezky jste to vybraly. Tenhle obchod je vysloveně nebezpečnej, tolik krásných věcí na jednom místě a tolik marné touhy! Lucie s tím časopisem jsi mě myšlénkama hodila o třikrát deset let zpátky, milovala jsem ho. A dopisy jsem taky posílala na všechny světové strany od Kuby přes Bulharsko až po Rusko, bylo to sice povinné ale i zábavné. Jo, a tu skříňku z hlavy nepouštěj, vypadá fajnově:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám schovaný ještě ty úplně starý Domovy a Bydlení, taky mě vždycky vrátí do nostalgie, kdy mi je paní v PNS schovávala. Podle Dievčaťa jsem šila a doufala, že podle Bydlení budu jednou bydlet. Myslím, že se mi to povedlo.

      Vymazat
  4. Jéžiši, tam je všechno tak krásně ošoupaný....
    Úplně na mě jdou hříšné myšlenky popadnout šmirkl a doma si to všechno parádně zvelebit :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem dřív hodně šmirglovala, ale ve Snelu jsem zbledla závistí. Takový dokonalý ošoupanosti jsem nikdy nedosáhla!

      Vymazat
  5. Jsem moc ráda, že jste se rozhodli pro nábytek ze Snelu - miluju to tam, můj manžel ne - naštěstí pro naše rodinné štěstí je to od nás daleko :))). Gratuluji k Vašemu souznění...a.l

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, někteří chlapi to špatně snášejí, protože když už do toho dají ty velký prachy, tak chtějí, aby to taky bylo vidět. A ono je to spíš naopak.

      Vymazat
  6. Lucie, stolek je nádherný a ta skříňka .... úžasná .... doufám, že nakonec pro ni nějaké skvělé místečko najdeš .... Marki

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že by tomu parádnímu televiznímu stolku mohlo být smutno, prosím, pořiďte mu kamarádku vitrínu:))

    A Snel? Kochat bych se tam mohla pořád. Nepreferuju sice ošoupanost všude, ale láká mě kombinace moderní linie + retro/vintage/industrial/upcycling, nebo jak to všechno zaškatulkovat. Do Snel jsem jednou dotáhla manžela a pochopitelně jsme neodešli s prázdnou (objevilo se to i u mě na blogu, je možné, že už je to dva roky?!). Teď to máme setsakra daleko, tak jen teskně sleduju jejich ceduli, když se navracíváme od Rozvadova.

    Jen pro pousmání, když viděl můj táta náš konferenční stolek ze Snel, tázal se, jestli jsme ho našli u popelnice:)) Kéž by!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda mix, což doma splňujeme. Ale vůbec nevím, co je upcycling - jakože recyklace?! :-)

      Vymazat
    2. Já vím, proto se mi u vás tak líbí:)
      Upcycling, hm, vlastně trochu recyklace, čeština totiž zatím nemá vžitý ekvivalent. V aj recyklace souvisí spíš s odpady, tříděním a tak, upcycling má motto: než to vyhodit, raději z toho udělat něco užitečného:) Neumím to moc popsat, tak jsem si vzala na pomoc povolanější - http://www.trideniodpadu.cz/trideniodpadu.cz/Up-cyklace.html.

      Vymazat