Ještě nám zbývá


Dnes se mi fakt těžce píše.
Volby dopadly, jak jsem čekala. Bohužel. Co ovšem na mě zapůsobilo úplně otřesně, byl první projev našeho nového pana prezidenta. Pozurážel všechny, jak už to má ve zvyku. Aneb já a moje arogantní já. Ne nadarmo je jedno z jeho nejoblíbenějších rčení, že starého psa novým kouskům nenaučíš. Znám pár lidí, kteří s tímto rčením taky šermují a znamená to jediné: nic už se učit nechci, trhněte si nohou.
 
Moje maminka dokonce po tomhle projevu plakala. Že už se ve svém věku třeba nedožije nehulvátského prezidenta. Taky mě tahle arogance moci tíží.
Ale to je život.
Resp. jeho horší strana.
 
Vypůjčím si aspoň jednu lepší myšlenku, kterou jsem si vyfotila v Krumlově:
Ještě nám zbývá pět cigaret a spousta milování.
 
No tak hurá.
 
 
 

42 komentářů:

  1. Lucie, přesně tak - smutek. Bohužel se v postavě prezidenta odráží tvář podstatné části našeho národa...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andreo, nebyla to podstatná část národa, naštěstí ne...tím se uklidňuji......byla jich jen polovina....maličko větší polovina....chce se mi křičet KRUCINÁÁÁL, BYLO TO O FOUS ! Držme se ! Michaela

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. ach ty překlepy. Michaelo ano, naštěstí máš pravdu - to jediné je potěšitelné - že nás nebylo až tak málo. Bohužel nám to stejně není nic platné.
      "Po volbě prezidenta jsem pochopil, že je nutné dělat něco pozitivního. Tím, že jsme neustále mysleli na politiku, jsme málo mysleli na jiné věci, například na ptáky. V těchto zimách uhyne nejvíc ptáků, proto prosím lidi, ať je dokrmují."
      Václav Cílek (geolog)

      Vymazat
    4. Hned jsem běžela nasypat do všech našich budek.

      Vymazat
  2. To ja jsem plakala už před projevem. A moji rodiče rikali totéž, co Vaše maminka... I když ted argumentovala lež a nepravdy, většina voličů jim zatleskala... je to neuvěřitelné, ale pravdivé. Snad tohle období přeckame ... Držte se. L.

    OdpovědětVymazat
  3. To ja jsem plakala už před projevem. A moji rodiče rikali totéž, co Vaše maminka... I když ted argumentovala lež a nepravdy, většina voličů jim zatleskala... je to neuvěřitelné, ale pravdivé. Snad tohle období přeckame ... Držte se. L.

    OdpovědětVymazat
  4. bože, hlas občanů celé republiky, jsem asi z pralesa:-(((

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie, taky jsem znechucená z výsledku. A to jsem si volby proseděla v komisi a musela poslouchat ty ubohý řeči příchozích a dalších v komisi. Přesto jsem hrdá, že jsem volila Karla. Teď holt ať se pan Miloš ukáže. Stojí za přečtení http://www.vira.cz/Texty/Clanky/Mame-noveho-prezidenta-aneb-Milos-Zeman.html.
    Hezký večer. Slávka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V komisi? Tak tam jste to měla jak na dlani. Člověk si pořád myslí, že žije mezi samými "karlovci", ale když vyjde na ulici (stačí jet tramvají), je to jinej svět.

      Vymazat
  6. Zdravím Lucie, trochu jsem doufala, že budu moci, po volbách, svému synovi s hrdostí říci...tenhle pán...to je náš president.... ale bohužel zatím ne... a když... tak se studem .... škoda ...

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem smutná a hodně naštvaná. I když jsem výsledek tušila, tajně jsem doufala v opak. Bohužel. Teď ho poslouchám v televizi, snaží se být tak moc vtipný... brrrr.

    OdpovědětVymazat
  8. Jako by ten projev nestačil, tak tomu nasadil korunu Klaus, že pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí. Myslela jsem, že ani od jednoho mě už nic nepřekvapí a oba to dokázali :-(
    HanaF

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě taky strašně naštvalo. On už neví, jak by ještě víc ublížil! Resp. ví.

      Vymazat
  9. Přidávám se, já jsem taky utírala slzy. Ve svém okolí jsem naměla žádného "Zemanovce", takže to pro mě bylo zklamáním. Velkým! Ale, ještě že se naše světy netočí jen kolem politiky, že jo?! Třeba našemu národu pětiletá sebereflexe prospěje a bude líp.

    OdpovědětVymazat
  10. Tolik jsem doufala...a nakonec i já utírala slzy.
    Je mi to tak líto...promarnili jsme jedinečnou šanci....šanci, mít v čele státu šarmantního, slušného člověka......a ještě víc je mi líto, že vítěz se do funkce prolhal a prourážel....:-/
    Pro mě je prezidentem Karel a také jsem mu to napsala....třeba si to jednou přečte.

    Má mou úctu a obdiv !

    A ta hláška o pravdě a lásce ??
    Ta tomu celému nasadila korunu....pořád ještě čekám, že někdo hodně nahlas zvolá :"APRÍÍÍL!!!" A začneme znova a teď už doopravdy.... Ach jo !Michaela

    OdpovědětVymazat
  11. Luci, tak to jsme na tom stejně ..... za nového prezidenta "se moc stydím" .... a to je smutné,..... měla bych být "hrdá" ...... Marki

    OdpovědětVymazat
  12. ... 5 let smutku - ach jo.... preji nam 45% hodne viry v lepsi zitrky....

    OdpovědětVymazat
  13. Stalo se to co jsem čekala, tento národ asi ještě není připravený jít dál. Já ano takže projevy a výstupy zvoleného pána vyhledávat a poslouchat odmítám, něco takového se poslouchat nedá (ani dívat se na to nedá), já to nějak nedokážu pochopit, jako mu mohl dát někdo kromě rudých zatvrzelců hlas.
    V podstatě jsem se s tím srovnala tak, že pan Schwarzenberg a jeho strana může teď pokračovat v práci a udělat něco prospěšného pro každého jednotlivce, pokud by v příštích volbách dostala jeho tolik hlasů co v prezidentských volbách, mohl by se stát aspoň premierem, ale ani to se v naší zemi nestane...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak napsala už jako první Andrea: "Bohužel se v postavě prezidenta odráží tvář podstatné části našeho národa..."
      Já to taky tak vnímám.

      Vymazat
  14. "Ještě nám zbývá pět cigaret a spousta milování." to je verš z básně stop-time, kterou napsal václav hrabě (např. ve sbírce blues pro bláznivou holku), psal překrásné věci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně! Děkuju za doplnění, já to neuměla k nikomu zařadit. A přitom tuhle sbírku doma mám. Hned ji jdu hledat. Bezva, díky!

      Vymazat
  15. Od včerejška mám sevřený žaludek....to zklamání. Říkám si, byla to demokratická volba, tak respektuj výsledek, bohužel mi to nejde, nedokáži MZ přijmout za svého prezidenta. Já si na svého prezidenta počkám a budu se modlit, aby to bylo jen pět let. První vystoupní před kamerami ve mě vyvolalo zděšení a první rozhovor s Václavem Moravcem mne dorazil. 10 let nám ve světě dělá prezident ostudu a bohužel v tom bude pokračovat...Jenom se nám vysmívají.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že jsem fakt dost racionální, ale....!
      Kupkova výstava na Hradčanech mě uvrhla do stavu ještě větší deprese. Já i ty vlajky viděla spoštěný na půl žerdi.
      Heslo máme , co jsme chtěli mi nějak nepomáhá. Styděla jsem se za Klause a za sebestřednýho křupana se stydím už dopředu. Bez komentáře radši ponechávám Klausův výrok o pravdě a lásce. Ach jo. Katka

      Vymazat
  16. Taky jsem zklamaná. Na projev jsem se nedívala, protože mi to prostě nestojí za to. Ale nesouhlasím, že je Zeman jako prezident odrazem našeho národa. Je odrazem její poloviny, druhá polovina, bohužel ta o trošičku slabší, je na straně noblesy a rozumu. Je mi ale opravdu hodně líto, že po 10 letech, kdy jsem prohlašovala, že nemám prezidenta, to budu prohlašovat dalších 5 let dál.
    A je mi opravdu divné, že neznám ze svého okolí nikoho, kdo by volil Zemana. Ale asi se prostě s touhle polovičkou národa nedostanu do styku, protože mi to nestojí za to.
    Veršování mi však hodně pozvedlo náladu!

    OdpovědětVymazat
  17. Neberte to vsichni tak tragicky, vzdyt se zas tak moc nedeje. Jak jeden znamy trefne poznamenal, ze je zajimave, ze vyber maskotu hokejoveho tymu (veverka versus myska) vzbuzuje vetsi emoce, nez sestavovani druzstva samotneho :-D

    Ostudu ve svete...hm, ja nevim, prijde mi, ze cesky prezident, at jim je kdokoli, zas tak moc velke echo v zahranici nema. V.H. byl v tomhle vyjimka, pravda, ale rekla bych, ze z tech dvou kandidatu letos by ani jeden diru do sveta (v dobrem ani spatnem) neudelal. Ziju v Nemecku a skutecne je to zde jen podruzne tema, vetsina lidi ani netusi, ze v CR nejaka volba prezidenta probehla.

    Volit jsem nebyla, ale po pravde ani nevim, kteremu kandidatovi bych hlas dala. Jako osoba mi byl sympatictejsi K.S., ale jako politici mi prisli oba nic moc. Navic se priznam, ze ta multimedialni kampan K.S. se mi zdala pritazena za vlasy a spis odrazujici nez naopak (viz treba ten zde zverejneny klip Trojanovi veri Karlovi, z toho patos uplne kapal).

    Jinak blog je bezva. Vtipny, dobre napsany.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já žiju ve Švýcarsku a mí kolegové to docela řešili. Pamatují si antiperlový atentát a ukradené pero.Tenhle pán nám ostudu udělá 100 procentně svojí arogantností a ješitností.

      Vymazat
    2. Nechci kamenovat jiný názor, naopak, to vždycky na svém blogu vítám!
      Ale tady prostě nemůžu souhlasit s tím, že je to jedno. A v zahraničí moji kamarádi a příbuzní volit šli. Že je to za hranicemi jedno tamním lidem, to chápu, ale vlastencům by být nemělo. Mějte se hezky!

      Vymazat
    3. Mate uvedomele pratele ;-)
      Ja asi nejsu spravny vlastenec, zatim jsem nebyla schopna zapsat se do zvlastniho seznamu a jet 1000 km s kojencem kvuli volebnimu listku se mi nechtelo. Z mych znamych zde nebyl volit taky nikdo, krome jedne holky...

      Jinak zajimavy clanek v Reflexu o kampani K.S.: http://www.reflex.cz/clanek/jine-volba-prezidenta-2013/49323/prohra-karla-schwarzenberga-nebyla-o-nelhani-ale-o-amaterske-kampani.html

      Ja kampan ani jednoho prakticky nesledovala, jen skutecne na tech socialnich sitich, ale mela jsem z te KS podobny dojem jako autor clanku.

      Eva

      Vymazat
  18. Lucie na Facebooku psala jedna Češka žijící ve Švýcarsku ... : "A když přijde řeč na to, odkud jsem, tak to zase stočím na hokej." Vidím to podobně. Včerejší pád ze schodů, korekce novinářů a korunka o pravdě a lásce od VK mě teda dostaly. Mno a zase jsem o trochu blíže rozhodnutí, kde se mi chce žít.

    OdpovědětVymazat
  19. Ženy,
    mě přijde strašně smutný, že spoustu lidí co podporovali Karla, teď o "těch" Zemanovcích mluví jako o vidlácích a tupcích, co si zvolili prezidenta, kterého si zaslouží.... Už nechodím ani na Facebook, protože tam se neřeší nic jinýho a kdo nevolil Karla je totálně mimo a proti proudu.
    Veřejně přiznám, že Karla jsem nevolila, nevolila jsem ani Miloše, protože ani jeden mě ničím nenadchnul. Zvolila jsem si dobrovolně poležet si s angínou v posteli..... Prezident pro mě není jen inteligence, vzdělání a noblesa. ani bych mu nemusela hned strkat svoje děti na hlídání.
    Pro mě měl být prezident někdo, kdo je především osobnost, za kterou bych se nemusela stydět, protože má čistý štít, rozum, soucítí s lidmi, inteligentnost, nadhled a klidné vystupování a také slušnost k protihráči.(Táňa F., Okamura.....)
    Ale tím mě nepřesvědčil ani Karel ani Miloš.....
    A taky život těmito volbami nekončí, ale začíná a jak píše Lucie naše děti snad budou vědět, komu ten hlas dát.
    Takže prosím Vás vy tragédi, co už byste hned nejradši emigrovali nedělejte to, tady jednou prostě bude líp! Hezký večer všem.

    PS. Žiju na vesnici kde vyhrál Miloš 70: 30 nad Karlem, ale nikoho neodsuzuju, protože to byly volby svobodné a demokratické.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To samozřejmě respektuju! Jenom mi je hrozně smutno. A připadá mi, že lidi snad nemají paměť.

      Vymazat
  20. Jo a ještě!!!!
    My jsme teda na ptactvo mysleli ale ty mrchy veverky nám to všechno odnesly!!!!!!!
    :D

    OdpovědětVymazat
  21. Lucie, tak ráda bych byla vlastenka. Chtěla bych být hrdá na zem, kde žiju, ale nejde mi to, nejde! Vadí mi krátká paměť lidí a paktování se s komunisty, vadí mi to buranství, vadí mi buzerace státu, vadí mi arogantní lačnost a nenasytnost všech, co se dostali k moci. Opět (jako za komunistů) mě to nějak nutí vytvářet si svůj vlastní svět, který s tím, co se děje okolo nemá mnoho společného. Respektuju to, že většina v této zemi obdivuje přisprostlé manýry a hulvátskou nabubřelost, vlastně mě to ani nepřekvapuje. O to víc a čím dál víc si tu připadám tak nějak nepatřičně a hodně mimo. V myšlenkách jsem pořád na odchodu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím vlastním světem je to přesný. Myslela jsem, že ho mám jen kvůli svému povolání ... Ale možná to tak úplně není. Mimo se cítím taky, ale to myslím (resp. vím) že takových je nás hodně. Nejlepší by bylo asi se stýkat jen mezi sebou. Mimoni. :-)

      Vymazat
  22. Tohle je skoro komické, jak tu všichni brečíte. Přitom Z těchto dvou kandidátů, byl jeden za osmnáct a druhý za dvacet bez dvou. Ani jeden z nich nemá důstojnost, ani jeden z nich nemá čistý štít. Ani jeden z nich není osobnost.
    Můj kandidát, o němž jsem přesvědčen, že toto všechno splňoval, protože Prezident má být především morální vzor, reprezentant státu, dostal v prvním kole jen pár procent. A taky nebrečím. Tak přestante s tou komedií. Jeto docela komické. Snobská autorka televizních cajdáků a zástup jejích patolízalů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Á, zase nějakej hrdina anonym.
      Tomu ovšem říkám osobnost!

      Vymazat
    2. Ano, to je argument na úrovni. :o) Janda jméno mé. Jsem teď méně anonymní? A jak moc jsou skuteční jsou ostatní lidé, kteří tu píší? Znáte je osobně? Nebo jsou to stejně virtuální osobnosti jako já? víte jak snadné je vytvořit si kompletní virtuální osobnost? Byl Jan Tleskač skutečný? A byl bych já skutečnější, kdybych se zaregistroval na některém místě uvedeném v nabídce profilů jen proto, abyste vy měla pocit, že jsem opravdovější a skutečný? A byl bych? A našla byste pak jiný argument do naší polemiky? Nebo byste mě zvěčnila jako padoucha v některé ze svých dalších úžasných telenovel? Samé otázky. :o)

      Vymazat
    3. A pak, že můj blog nečtou chlapi!

      Vymazat
    4. Pane Jando, zajímalo by mě, kde se bere v lidech ta schopnost - jednou větou urazit všechny přítomné.......asi nějaká nová móda, že ???

      Možná bych si měla začít zvykat.....ale nechci a nebudu....a jestli Vám názory zde přijdou jako komedie, není nic snažšího, než kliknout na červený křížek vpravo nahoře.

      Hezký večer všem přeje "patolízalka" Michaela.

      Vymazat
  23. Nemám ve zvyku komentovat blogy. Ale tady mi to nedá : "Ještě nám zbývá pět cigaret a spousta milování"... mi zní v uších z dávna. Pokud se nepletu, je to kousek z Václava Hraběte.A někde v záplavě starých desek mám jeho básně v podání M. Kováříka.
    A zklamání z voleb bude postupně docházet všem. Myslím, že bolestivěji těm, kteří si tohoto prezidenta zvolili. Národ má takového prezidenta, jakého si zaslouží. Snad nám to do příští volby dojde...
    Přesto přeji hezké dny.
    Darina

    OdpovědětVymazat