Jedu volit

Do volební místnosti to mám 150 km, neb jsem pořád hlášená v Liberci u rodičů. Při našem nomádském životě je to jeden z mála pevných bodů, které mám. Rodná hrouda.
V noci jsem si s hrůzou uvědomila, že mi můj muž odvezl s sebou do Špindlu občanku, takže nebudu moct jít volit. Naštěstí je možné volit s pasem a ten jsem dopoledne po pár desítkách minut skutečně našla!
Ráno jsem ještě lehce zalobbovala, svezla jsem autem do školy sousedku deváťačku, tak jsem se hned ptala, jestli jdou rodiče volit. Že prej jo, ale nevědí koho. To mě pobavilo, i když je to vlastně smutný. Tak jsem je nechala pozdravovat a vnutila jim Karla.
 
 
 
Co se voleb týče, je strašně zajímavý, že když člověk neví a nikoho z kandidátů nepreferuje, tak bude volit Fischera. Že je to prý takovej průměr.
My Češi jsme milovníci průměrnosti.
K tomu já se ovšem nehlásím.
 
Zajímavý článek má na svém blogu Hana de Prague http://praga-magica.blog.cz/1301/koncert-za-slusneho-prezidenta.
 
Dnes jsem si koupila Lidovky a velmi mě překvapilo, že jejich tip je, že se do druhého kola dostane Karel s Milošem.
To bych i zapila.
 
Bude to boj tenhle víkend.
Šťastnou ruku!
 
 

9 komentářů:

  1. Snad to dobře dopadne. To bych to zapila taky:))

    OdpovědětVymazat
  2. Lidovky mi dnes udělaly radost (a obdobný názor je i v dnešních Hospodářských novinách).
    Nechci to Karlovi zakřiknout, ale snad budeme mít důvod zapíjet.

    OdpovědětVymazat
  3. Tyto volby prožívám jak žádné jiné. Před začátkem kampaně jsem měla zcela jasno. Pak se mi zatmělo a dnes jdu volit Karla. Jinak nelze. Jsem ráda, že to s vámi mohu sdílet. Slivovici mám připravenou.
    Lucie, jestli zrušíte blog, budu muset na odvykačku.
    Uvažuji též o jeho založení. Důvod - vadí mi figurovat tu stále jako anonym. Jsem asi slušně vychovaná. Ovšem k založení blogu mi to přijde málo...
    Zdraví Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evo, stačí si u Google založit účet (profil) a nemusíte mít blog, ale už se přihlašujete jméněm, jaké si vyberete a fotkou (třeba). Nic to samozřejmě nestojí, jen pár minut času!

      Vymazat
  4. ....ja vcerqa pouzila Karlovou vetu - kdyz nevite koho, vyberte si toho komu by jste sverili deti na hlidani a taky penize... No a pak by t melo byt vsem jasny... Ja Karla. Taxikar slibil taky Karla - prej, ze takhle mu to nikdo nikdy nevysvetlil a, ze Zeman by je nechal v hospode (ty deti)

    zdravim a drzim nam Vsem palce.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý večer, Lucie, a děkuji za reklamu :-) Doufejme, že ten odhad LN vyjde... no a pak budeme muset opět lobbovat, až se z nás bude kouřit. Ještě k té Vaší odpovědi z předvčerejška, kterou jsem si přečetla až teď - pokud by pak volba byla mezi alkoholikem a komoušem, tak budu přemýšlet, kdo z nich bude dělat v zahraničí menší ostudu - a to si fakt tím samolibým bonmotistou nejsem jistá :-) Taky je možné, že v tom případě by mi to bylo tak jedno, že bych k 2. kolu už vůbec nešla.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak dnes uvidíme. Je pravda, že volby hýbou národem, už to bylo potřeba.

    OdpovědětVymazat
  7. Luci ja jsem tenhle odhad mela, ale trochu jsem si rikala, ze je to mozna tim, ze moji kamaradi voli vsichni Karla a rada z nich byla na koncerte v publiku nebo na jevisti. Mela jsem proste pocit, ze ziju jen pod vlivem. Ale jsem rada, ze roydil je tak maly a ze to dopadlo takhle. Ted je otazka, kam se vrhnou volici Fishera a Dientsbiera. Muj typ na druhe kolo je spis negativni, ale zas si rikam, ze mivatm spis strizlive a nagativni dohady, ktere pak nakonec stejne dobre dopadnou! Ja bych tak rada hajnyho knizepana! A libi se mi i jeho MUDr. Ance. Tak jeste 14 dni, uff.

    OdpovědětVymazat