Prvního

 
 
Miluju první prosinec. To datum ve mně samo o sobě vyvolává dobrou náladu. Marně přemýšlím, jestli i jiné datum je pro mě takhle magické. Asi ne. A přitom se většinou nic zvláštního ne(u)děje.
 
Výmýšlím PF, balím balíky pro kamarádky. U nás doma je totiž překladiště malého či naopak velkého oblečení, nepotřebných hraček, knih, atakdále. A já to všechno přerozdělím a rozdám. Takový škatulata to jsou. Dnes jsem se zbavila dvou tašek hraček, které dostane školní družina v Kokoříně. V pondělí odešlu první velký balík potřebné kamarádce.
 
Ivan odjel s Cherry zazimovat chalupu. Co dvě hodiny volá, jak je tam nádherně. A já doma smrkám a mám úplně rozedřený nos. A všude opary. Závidím jim sníh, atmosféru a tu pohodu.
Cherry dnes byla poprvé u doktora. Udělala příšernou scénu. Na to jsme s Jenny zvyklí nebyli. Ale srovnávat je nechci. Každá má něco jiného a to je dobře. První a druhý muž taky nejsou nikdy stejní a přesto je oba miluješ (prohlásila kamarádka).
 
 

5 komentářů:

  1. Milá Lucie, jste mi velkou inspirací - nadhledem, výběrem knih, stylem psaní, bydlením ... vždycky když k "Vám" přijdu na "návštěvu", jsem obdarovaná - přinejmenším úsměvem (díky za Vánoce "s lesklejma koulema", budu si to pamatovat). Přeji brzké uzdravení, ráno jdu na ty hračky, ať to stihnu (viz minulý příspěvek). Krásný advent, HanaL.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to děkuji mockrát! Já si kolikrát říkám, jestli to už nezabalit, co to komu může přinášet ... a pak si zase říkám, že je to dobrá kronika třeba i jenom pro mě nebo jednou vnoučata ... :-) Děkuju a přeju šťastnou ruku!

      Vymazat
  2. Lucie, určitě to nebalte...já na vás přišla až před pár měsíci díky blogu mé kamarádky (blogy jinak vůbec nečtu....vlastně do té doby jsem nečetla). A teď jste můj "večerníček"...když zavírám večer (někdy spíš v noci) notebook, kouknu na váš blog....a ještě ujíždím na "Šťastném blogu" - a ten znám taky díky vám. Většinou se uklidním, že je vše " v řádu vesmíru", protože to ty ženské, které jsou mi sympatické, mají tak nějak podobně jako já :-)

    OdpovědětVymazat
  3. I pro mě jsou Vaše stránky nabíjející,takže jsem za ně ráda. A prvního prosince mám také moc ráda, já mám ale těch jedniček víc, stejně tak je pro mě magický první červenec a stresující první září:-). Baví mě první duben a užívám si i první květen. Takže takřka ob měsíc mě těší datum prvního. To snad už je úchylka:-)
    Hezký adventní čas přeji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jéje, u vás ty jedničky chápu, já být učitelka, tak šíleně trpím tou časovou pravidelností. Já musím mít trochu chaos, jinak bych zešílela. A taky vás ráda čtu! Díky a hezkej čas.

      Vymazat