Pocity

 
Dnes jsem se celý den zabývala pocity. Kde se v nás vlastně berou? Co má na ně vliv? Něco prožívám a cosi cítím. Samovolně. Aniž bych třeba chtěla. Proč to nejde vypnout? Proč necítím to, co bych chtěla, ale třeba něco přesně opačného? Zvláštní, že jo ...
 
A když už jsem měla ty pocity, tak jsem napsala mail panu řediteli České televize, protože si myslím, že náš seriál úplně zazdili. Přístup, jednání, propagace: katastrofa. O spoustě věcí se tady veřejně ani nemůžu zmínit, ale vím o nich. A je to vždycky v konkrétních lidech. Napsala jsem mu i proto, že si myslím, že se blíží doba, kdy budu mít strach říkat na rovinu svůj názor. Tak dokud ještě nejsem srab, píšu.
 
Kdybych byla praktická, měla bych dnes asi úplně jiné pocity. Třeba, že u štědrovečerního stolu nás zasedne dvanáct a já se tím ještě ani nezačala zabývat. Kolik čeho nakoupit, konečně spočítat peřiny a spacáky, začít připravovat. Já se chystám tak, že se těším. A ostatní nějak dopadne. To je jediná jistota, že totiž vždycky všechno nějak dopadne.
Zatím jsem koupila akorát XXL balení toaletního papíru.
Hurá!
 
 

19 komentářů:

  1. Lucie, tohle klidně smažte, až si to přečtete. Neznám jednání čt, ale asi to není moc průzračné. Ale - napadlo vás zamyslet se nad tím, že stopka zasvítila I proto, že seriál není nic moc..? Že za vším nemusí stát jen bazilišáctví..? Jen mi trochu připadá, že se neúspěch svádí na zákulisí a na negativismus Čechů. Ale co když Ententýky byly špatné? (Dívala jsme se na všechny díly. Protože mi moc sedíte, když vás čtu. Protože mám ráda váš blog. A protože bydlím na Letné. A žádný jiný důvod bohužel nebyl.)

    Moc vám fandím - a skoro si myslím, že by víc než film vám sedělo spisovatelství.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel to zákulisí nebylo o tom, jestli je seriál dobrý nebo nic moc. Ani nejde o pokračování - to je výsostné právo ČT se takto rozhodnout. Jde o jednání a věci, které napsat nemůžu, a zažívají je i mí kolegové z jiných projektů. Jenže nikdo to nahlas neřekne, protože se bojí, že už mu ČT nedá práci. A tak je radši dobrovolně "za toho debila". Mrzí mě, že jste se dívala, když se vám to nelíbilo. Fakt škoda času! (Já se nedívám ani na věci kolegů, když se mi nelíbí. U seriálu kouknu třeba na jeden díl - a dost). :-)

      Vymazat
    2. Dobrý den,
      Když už je poslední článek o pocitech - přidám jeden svúj : nemám rád seriály - skoro mě iritují. Většinou se z nich stane něco,co vůbec není ze života.Navíc obsahují tisíc tragédií,intrik,změn osobností hlavních hrdinů...atd atd .
      Váš seriál mě po letech bavil.(pocit radosti) Odpočinul jsem si u něho,zasmál se a v mnoha situacích objevil sám sebe,nebo útržek z mého života. Díval jsem se rád a na seriál se těšil.Stejně jako zbytek mé vícegenerační rodiny. Takže za nás děkujeme moc.Další pocit byl o vzteku a zklamání. To když jsem zjistil,že nebude pokračování.
      Maminka mé ženy se v 70 letech naučila používat internet,aby se mohla na seriál mrknout i z archivu. : -)

      Lucie,fandíme Vám a přejeme krásné,klidné a nikým a ničím nezkažené vánoce Pavel

      Vymazat
    3. Ejhle, chlap! Pavle, moc děkuju - samozřejmě i celé vícegenerační rodině, to je od vás milé a krásné! Vážím si toho.
      A že mi napíše muž a nepověří tím svoji ženu ... hmmm, to je krásnej pocit.
      :-)

      Vymazat
  2. Milá Lucie,
    vidíte, tak ten toaletní papír to je začátek ;-)
    I když já bych určitě začala u toho seznamu potravin a peřin, ale každý jsme jiný a těšení je moc fajn, kolikrát lepší než samotný prožitek.
    Jinak ještě k seriálu.
    Já se naopak na seriál dívala a to i přes to, že na TV se skoro nedívám. Nějak mi příjde, že už jsem všechno viděla a ty nové věci co u nás vznikají mi za ten čas nestojí!
    I když ČT už opravdu nevěděla, jak mi to překazit, posledné díl až o půl jedenácté, ale vydržela jsem!
    Mně se seriál moc líbil :-)
    Byl ze života, vtipné dialogy, hvězdné herecké obsazení zde nebylo a přes to všichni herci hráli skvěle!
    Jasně nejprve to byla zvědavost, protože znám Váš blog a četla jsem jak seriál vznikal
    Škoda , že ČT to tak nevidí, ale pak jsem se doslova na každý díl těšila!
    Chci Vám popřát Krásné Vánoce s velkou rodinou a do Nového roku jen samé dobré pocity a pište dál !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za věrnost a přízeň, opravdu si toho moc vážím!

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že byl komentář smazán autorem, znamená, že ho smazal ten, kdo ho napsal, ne já - já mám Soni komentář aspoň v mailu. :-) ... to jen, že jste se mě na to několikrát někdo ptal, proč to mažu. Já fakt ne!!!

      Vymazat
  4. A navíc. Nově napsaný komentář se ani nezobrazil. Dnes blogspot nějak bojkotuje komunikaci:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie, budete mit krasny Vanoce a planovani, seznamy a podobne hova..ny jsou jenom dobre k porusovani a pocitum selhani. Improvizace a kus chleba se doma taky najde :o) Neboj, ono to urcite nejak dobre dopadne. Hlavnich je plno jinych veci.
    Jenom me docela mrzi tvuj pocit o rikani nahlas svych vlastnich nazoru. Fakt si myslis, ze to tak dopadne?
    Drzim palce a zavidim tu kopu pratel u stolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, bojím se toho, protože dneska už si dvakrát rozmyslím, co řeknu nahlas a co ne. Tady (na blogu) si ale myslím, že jsem pořád jaksi chráněná. Vím, že je to bláhovost. Ale tady si servítky brát nebudu - jinak bych ho musela zavřít. A to se mi zatím nechce. Díky a zdravím do dálek!!!

      Vymazat
  6. Dobrý den, chodím k Vám často a dnes je to prvně kdy mám potřebu napsat. Seriál Ententiky jsem sledovala a moc se na každý díl těšila. Čt se opravdu snažila seč mohla mi to překazit, několikrát změnila vysílací čas a tak jsem většinu dílů shlédla přes internet. Poslední díl dokonce od půl jedenácté, to už mi přišlo jako výsměch. Mrzí mě že se nebudou natáčet další díly. Moc Vám za tenhle seriál děkuju, moc sem se u něho pobavila. Přeji Vám i celé rodině šťastné a veselé vánoce a do nového roku jen to nejlepší. Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc děkuju, i za to přání! Další sérii bych už (poučena) psala líp, trvala bych na určitých změnách od režiséra i producentů, ale ... to je život. Ale těší mě, že jste vystoupila z anonymity, to já vždycky ráda. Tak šťastné a veselé.

      Vymazat
  7. Luci, základ je dobrý, XXL toaletní papír se hodí za každých okolností ..... je dobré mít občas jistotu .... a z některých věcí se "nepo...." :-):-):-) ........... Marki

    OdpovědětVymazat