Adventní rozhovor

Dnes odpoledne jsem volala svojí mamince: "Tak co, díváš se na biatlon?"
Máma: "Jo, díváme se s tátou."
Já: "A koukali jste i na běhy? Jak tam strašně mrzne a všichni maj polepený obličeje těma páskama. Kde se to vlastně jede?"
Máma: "Běhy ve Finsku, biatlon ve Švédsku. A maj mrazy."

Takhle vypadá adventní rozhovor matky s dcerou u nás doma. Obě jsme přilepené u Eurosportu a čučíme. Sto padesát kilometrů od sebe. Milujeme to. Naučil nás to sice táta, ale ten teď víc sleduje politiku, což mu vyčítám. Protože pak se spolu šíleně hádáme a nejde nás odtrhnout.
 

Včera jsme se Stelou vytvořily vánoční věnec z plechové krabice od filmu, kamenů a svíček. Vzhledem k tomu, že jsme vloni od věnce málem vzpláli, tak mám letos obavy a nechci hlídat, jestli svíčka hoří, jak má.

Dole můj dětský adventní kalendář, který mi táta kdysi přivezl právě ze Švédska, kam jezdil se svými svěřenci na soustředění nebo závody. Nic takového tady tenkrát ještě nebylo. Naši mi ho schovali, že třeba někdy se mi po něm zasteskne.
Tenhle zvláštní druh stesku u mě začal zhruba ve čtyřiceti. Těšte se ( a ať vaši nic nevyhazují, co kdyby se vám taky zastesklo ...).
Já už svým dětem taky schraňuju různé věci, které by oni dnes vyhodili do popelnice.

Hezký adventní čas!

12 komentářů:

  1. Svícen máte moc pěkný. Taky jsme loni tvořili, letos jsem koupila. Je sice skorodokonalý, ale ty svíčky hoří rychlostí blesku!!!! Není nad ty z Ikea.
    A hlavně to prosím nebalte!!!!!Mám to tu moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  2. Jeste v minulem prispevku v podnose byly pastelky a ted je z toho svicen. Me se libi ta prakticka stranka. Ja letos postavila 4 svicky na hogofogo talir a smitec .... adventni venec to sice neni, ale aspon nic nechytne.
    Vsak kazde dite je taky jine a mame radi prave proto. A co pes, to jina ves. Nebo se to rika jinak?
    Krasny adventni cas a ja su napjata jak ksandy jak to bude dal v Ententyky. Diky za to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pastelky tam jsou taky, my doma oplýváme krabicemi od filmů. Mocv zdravím a přeju taky krásnej adventní čas!

      Vymazat
  3. Bombastický nápad na věnec. Do toho jdu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme akorát venku před domem nahrabaly kameny - a pár jich má Stela nabarvených temperama a lakem. Konečně mají nějaké využití!

      Vymazat
  4. Ti naši chlapi v biatlonu to teda moc nevystříleli co ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zato baby byly výborný! Prý největší úspěch za posledních jánevímkolikhodně let! :-)

      Vymazat
    2. To máte pravdu, jen mi nějak unikla stíhací závod, koukala jsem v sobotu a pak už jsm nenašla, kdy ho dávají. Jinak sport u nás běží pořád, teď jsme přešli z tenisu plynule právě k lyžování. Hezký den a brzké uzdravení.

      Vymazat
  5. Lucie, díky za inspiraci na adventní svícen. Dneska odpoledne si doma udělám podobný, máme totiž kočky a ty ochutnávají kdeco, nevím co by jim udělaly v bříšcích ozdoby z klasického adventního věnce. Ale tenhle svícen je přesně pro nás!

    OdpovědětVymazat
  6. Na mě to zastýskávání přišlo nějak dřív, asi mi ho přinesly děti :-) A jak jsem ráda, že u rodičů na půdě bylo dost místa a tak leccos zůstalo...

    OdpovědětVymazat
  7. Ten kalendář ze Švédska je úžasně krásný. Po tom by se mi taky zastesklo. A svícen taky s nalakovanýma kamínkama taky:) Domi na kamínky ve školce lepila obrázky, tak bychom ho mohli vytvořit z nich.

    OdpovědětVymazat