Bydlení/ Marianne Bydlení

 
Dějou se to věci. Možná nejste tak profláknutí mediálním světem, ale všimla jsem si, že spousta z vás si kupuje Marianne bydlení. I já. Až na výjimku několika čísel si vždycky hezky počtu. No a právě tomuto originálnímu časopisu začal otevřeně konkurovat časopis Bydlení. Snížil si cenu na jeho úroveň, kopíruje grafiku, nápady ... a ještě se k tomu drze přiznává! Pokud si o tom chcete přečíst víc, zde je reakce šéfredaktorky MB. http://www.mediaguru.cz/2012/11/magazin-bydleni-rozzlobil-konkurenci-kopirujete-nas-vzkazuje/
 
Pokud vás to taky štve, podpořte originál a kupujte si ho! Předplatné lze darovat i jako vánoční dárek, v tomto čísle k tomu máte skvělou (a velmi výhodnou) příležitost. Ať  nezhynou originály!
 
P.S. Všimla jsem si, že příspěvky na některých blozích začínají být čím dál víc vánoční, kdežto ve mně se stupňuje bojovná nálada!
 
 

10 komentářů:

  1. Tenhle časopis nemám, ale v sobotní příloze byl jeden, ve kterém byl rozhovor s jednou dámou...Byla i na obálce, a já hlasitě křičela- tu znám, tu znám. Nevěřili, musela jsem ukázat blog. Tak hezkou bojovnou, vánoční náladu. Iva

    OdpovědětVymazat
  2. Pri nedávnej návšteve domova som si chcela Marianne bydlení kúpiť a už-už som mala v košíku oyčajné Bydlení, skoro som sa pomýlila, také na prvý pohľad podobné bolo. Bez toho, aby som o spomínanej kauze vedela, som si povedala, že to už nevedia nejako inak vymyslieť, načo dva takmer rovnaké časopisy...

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za upozornění, mám podobný příběh - asi před 5ti lety jsem si všimla, že česká Praktická žena doslova kopíruje francouzský časopis MarieClaire idées. Zpočátku nenápadně (česky vyrobené repliky francouzských nápadů), později zcela otevřeně kopírováním celých dvoustránek beze změny. Nikde v časopise nebylo uvedeno, že jsou to kopie. Bylo to v době, kdy francouzský časopis u nás nebyl běžně k dostání. Napsala jsem dopis, dostala rozhořčenou odpověď ještě týž den mailem. Vadila mi na tom ta nepoctivost. No a Praktická žena přestala s tím masivním kopírováním a v současnosti se sem tam objeví opět pouze česká replika francouzského nápadu. Moje kamarádky říkají, že od té doby PŽ nestojí za nic. A francouzský časopis je už k dostání i u nás. Tak věřím, že poctivá práce se prosadí a ta nepoctivá dříve nebo později sklidí své plody.

    OdpovědětVymazat
  4. Kupuji si Marianne, i Marianne bydlení, mám ty časopisy ráda.
    První Marianne s podtitulem "ŽIVOT ZAČÍNÁ VE TŘICETI" vyšla přesně v měsíci mých 30. narozenin......byly jsme si asi nějak souzeny, kápla mi do noty a zatím ...i přes všechny výměny šéfredaktorek....to stále trvá.
    Nedávno psala Marianne dokonce i o mém bráchovi....takže tím si u mě zase o kousíček šplhla....a fotku měl přes celou stránku........titulní to sice nebyla - chi chi chi......ale Vám to na té Vaší, Lucie, moc slušelo !
    Taky jsem se mohla doma chlubit, že tu dámu z časopisu znám..... :-))))


    Pirátskou kopii MB jsem ještě nezaregistrovala, už jdu "na jistotu", okolo moc nekoukám.
    Párkrát mi i Ježíšek přinesl předplatné, nejspíš ho požádám i letos.

    Léta jsem si kupovala Domov, měla jsem doma schované všechny kompletní ročníky....loučilo se mi s ním těžce, ale teď je v něm hodně moc reklamy a už to prostě není ten "můj domov".......:-)

    Tož tedy originálům zdar a kopiím zmar ! Michaela :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ne, že bych schvalovala kopírování, ale možná, že Marianne Bydlení trocha konkurence nezaškodí. Já jsem si teď odvykla, protože po téměř třech letech mi přijde, že je to pořád stejné. Líbil se mi styl, ale přestaly mě bavit téměř v každém čísle proměny dětských pokojů, protože ty přece jen člověk tak často nemění. Možná si ho za pár měsíců koupím, až trochu zabojují. Může mít časopis vůbec licenci na svůj koncept? Není většina českých časopisů typu česká chudá elle?

    OdpovědětVymazat
  6. Všechny časopisy mají licenci. Tu na časopis Bydlení od Bauer Media koupilo Business Media, co vydává Moderní byt. Bydlení dřív bylo skvělé, originální a úplně jiné než Marianne Bydlení, které mě osobně nejdřív párkrát nalákalo pro hezkou grafiku, koncept proměn a čistý a přehledný styl. Další čísla už ale byla "na jedno brdo", vše zjednodušené, opakování zavedených postupů a málo invence. Když Bydlení měnilo majitele (i když ochrannou známku stále vlastní BM), bála jsem se, jak to dopadne (http://mujdummujsquat.blogspot.cz/2012/10/zmena-je-podle-zidu-vzdy-k-horsimu-jak.html). A došlo k nejhoršímu. Odešla stará redakce a nový koncept začal jen kopírovat. Přidávám se tedy k výzvě Lucie, ale raději bych uvítala zcela nový titul o bydlení, co by tu způsobil revoluci.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od osmdesátých let kupovala Domov a Bydlení. Tenkrát zázrak. Spoustu čísel mám ještě dodnes schovaných. Postupný "vývoj" těchto časopisů mě vyloženě otrávil. A když odejde celá redakce, to je vždycky známka převratu - většinou k horšímu. Ale netýká se to jen časopisů o bydlení. Pro mě je to nejmarkantnější u tzv. ženských časopisů, kde průběžně potkáváte redaktorky od Marianne přes ŽaŽ, Ona Dnes ... a obsahy těch časopisů úplně splývají. Vlastně teď z nich nečtu žádný, o ženách už zřejmě všechno vím. :-)

      Vymazat
  7. Dobrý den Lucie,

    děkujeme za podporu. Přeposlala jsem odkaz na Váš blog celé redakci, tak moc ste mě potěšila.

    My naše časopisy milujeme (Marianne bydlení, Venkov & styl, Elle Decoration) a děláme je pro vás, čtenáře, s láskou. Konkurence neuškodí, vítame ji, protože nás určitě popostrčí dál. Bylo by jen větší výzvou vidět ať nový či starý titul, který přijde s originálním konceptem tak jako my před devíty lety právě s Marianne bydlení. Za tu dobu se spousta věcí změnilo - vy, čtenáři máte víc přehled, chcete logicky to nejlepší a taky nové podněty, navíc trh je nabitý konkurencí. Budeme stále zlepšovat náš prví časopis, aby vás bavil, přidali jsme úplně nový Venkov & styl s jiným přístupem k bydlení - s návratem k tradicím a hodnotám, které tu jsou po staletí, a pro ty z vás, kdo chtějí vidět to nej z designu v Čechách i ve světě vymazlujeme Elle Decoration. Pište nám, říkejte, co se vám líbí a co naopak ne, budeme strašně rádi. Jo, a taky milujeme blogy, protože jste vy inspirativní i pro nás.

    Mějte se moc hezky

    Karolína Hůlová
    art director Marianne bydlení a Elle Decoration

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem netušila, kdo všechno čte můj blog. Ale zasloužíte si podporu, těším se na každé vaše nové číslo. Zdravím velice všechny z redakce!

      Vymazat
  8. Vyřídím! A mě se líbí, co děláte vy. Moc štěští, Karolína

    OdpovědětVymazat