Letos poprvé ... o vánocích





 
Včera jsem šla do Ikey koupit Stele teplou peřinu. Nám všem stačí stupeň 2, jí jsem koupila 5. Pořád je jí v noci zima. Ivan šel raději do kina (se Stelou a její kamarádkou), neb nesnáší ty davy, co v Ikee bývají. Mimochodem film, který viděli, se jmenuje Hotel Transylvánie a je to prý bomba i pro dospělé. Ivan nechápal, jak někdo může takhle dobrej film napsat (zřejmě všechno poměřuje mojí tvorbou) a tvrdí, že autor musel bejt zhulenej. :-)

Takže já jsem měla hodinu a půl na koupení peřiny a děsila jsem se, jak v Ikee zabiju čas, protože většinou jdu jen pro to, co potřebuju a nekochám se. Za deset minut jsem byla před pokladnami.
A tam - vánoce.
Okamžitě mi došlo, proč v prosinci už nemají jedinej hezkej papír. Prodají ho v říjnu!
Takže jsem obětovala několik svých stokorun a nakoupila si. Neodolala jsem ani přesto, že nevím, co do těch papírů budu dávat, když zaprvé papíry nejradši vyrábím sama a zadruhé dary už jsme skoro odbourali a radši zase někam pojedeme.
Ale třeba ty úchvatný lepičky! Tři i s odrhávačem stojí 49 Kč.
Nekup to.
 
 

17 komentářů:

  1. Dobrý den Lucie, tak Vám nevím ..v úvodu svého blogu píšete, že copyright se zapovídá, a já se chystám to celé "zkopčit" - papíry, svíčky i ten film :-). Chodím k Vám moc ráda, tak třeba budete trošku shovívavá, když jsem stálý "zákazník". Přeji Vám pěkné dny, HanaL.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takový copyright je s radostí dovolen! Díky a zdravím.

      Vymazat
  2. U nás to dnes sice vypadá jako na jaře, ale díky vašemu postu na mě dýchla vánoční atmosféra :)). Asi dnes upeču perníčky , jen tak na zkoušku, jestli jsem to za ten rok nezapomněla ;)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím prosím o recept na těsto, jestli máte dobrý ...

      Vymazat
  3. Jé to je super a já si zrovna říkala, že už by ty vánoční kousky mohli mít. A vybrala jste to moc pěkně :-)
    Věrka

    OdpovědětVymazat
  4. Jesti jste nakupovala v té na ČM, tak jsme se potlovali na společném místě. I já byla v předvánočním šoku a nakoupila jsem vánoční puntíkaté papíry a lepičky a dárkové tašky též ...u kasy se mi protočili panenky ....ač stejně jako vy nemám co do nich balit a jsem stejného názoru, že bych uvítala dárek z cestovní kanceláře. Krásný víkend :o)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Lucko, proč to podceňování ohledně psaní? (Ivan že srovnává) ... a jsem celkem mile překvapená, jak se ujal název slepiček, i když zkomoleně :). A jak tak koukám na IKEA, tak je velmi dobře, že jsme s Andreu zavřely krám, když jsem s tím v ČR začínaly (teprve před rokem!!!) tak byla cena pětinásobná. Jde to rapidně rapidně dolu. Ale je dobře že tím pádem si to víc lidí užije! :) (a ještě mám jeden privátní koment ke scénáři, ale to dám do e-mailu). Krásný víkend, j.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já se nepodceňuju, jen oceňuju upřímnost svého muže, to mě na něm vlastně baví. Já od vás s A. lepičky měla taky, ale to byla mnohem lepší kvalita, tyhle jsou opravdu "pro všechny" - ale to je dobře, že jsou dostupné. Ale můžu ti říct, že už byly skoro vyprodaný. Ale jistě průběžně navážejí další. Na mail se těším, ahoooj!

      Vymazat
  6. Díky za tip:-), dneska jsem tam také mířili a hrnečky jsou už doma, puntíkaté jsem tam nemohla nechat:-)..., k tomu ubrousky atd. Začínám se nějak těšit...

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to jsem taky měla stejný program :-) byla jsem tam ovšem dopoledne -tak to tam vypadalo jak v jeslích. :-) Mám tuze pěkná vykrajovátka na perníky- sob je jako živý :-) a taky podložku na válení těsta- úžasnou! :-) jinak jsem papírům a ubrouskům odolala, víc kupuju, než spotřebovávám, takže spíš bych potřebovala řešit ty úložné prostory :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ta ikea, to je teda droga! Nevím, jak vypadá podložka na válení těsta, neb moc neválím. Asi bych ji ani nepoznala. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. válím právě asi jen na Vánoce- bylo to tam napsané! :-) jinak bych to nepoptávala :-) praktické- nemám vál, tak tohle bude skladnější varianta :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Luci,

    no vidíš, my s mamkou půjdeme do IKEA v sobotu. Doufám, že ještě nějaké vánoční nezbytnosti budou mít. Se těším.

    papa Veronika z LB

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Veru, zdravím všechny Šulcky! To víš, že budou mít všechno, ale v sobotu je tam vždycky hroznej nával lidí!

      Vymazat
    2. S tím se tak nějak počítá...večer jdeme na Shirley Valentine, tak se těšíme na babskou jízdu :-)

      Vymazat
  11. My byli v Ikea ve čtvrtek a před pokladnama jsem úplně zkoprněla, že už mají vánoce! To sem teda nečekala. No nic sem nekoupila, ale kdybych viděla ten úžasnej punťatej a pruhovanej papír, tak ho tam rozhodně nenecham. Mě dostal umělej stromek, kterej tam měli, přestože umělý fakt nesnáším, tenhle nevypadal vůbec zle a hlavně byl skvěle nazdobenej, nádherně by pasoval k cácorkám do pokojíčku. Měl minimum skleněných baněk, což se mi jeví jako praktická záležitost vzhledem k očekávanému chlupatému kotěcímu přírůstku :o) Normálně sem si ho asi 5x vyfotila a to to běžně ve zvyku nemám, fakt povedený.

    Add podložka na válení těsta: Velice praktická záležitost, je to silikonové, skladné, snadno omyvatelné...válím často i během roku, doma jich mám několik, to abychom se nehádaly, když válíme ve třech a pořídila sem si jí i na chatu, přestože tam mám vál. No dobrá, přiznávám, brala sem si jí i na dovolenou do Itálie...akorát že trouba nepatřila mezi běžné vybavení kuchyně.
    Vzhledem k těm vykrajovátkům by se Vám hodila taky, ale když válíte jen na vánoce a máte pěknou hladkou pracovní plochu na kuchyňské lince, nezbytně nutná není.

    OdpovědětVymazat