Lampa, která není pro každého

 
Můj muž: "Stelinko, pojď sem a řekni, jak se ti líbí lampa, kterou si dneska maminka koupila?"
Stela: "Hnusná."
Ivan: "Hm. Tak to jsem rád, že nemáš vkus po mamince."

No jo, tak jsem si zase koupila něco z aukra. Lampička stála míň než lístek na mhd. A svítí! A má uprostřed šňůry takovej ten přepínač na svítí/nesvítí. Akorát jsem si při koupi nevšimla, že jí chybí cosi, za co by se dala přichytit na zeď. Nevadí, poradím si. Nechám ji někde jen tak položenou. Akorát to nesmí být nikde blízko mého muže, protože jsem dostala manželské napomenutí, že jestli budu tahat domů ten reálnej socialismus, tak se mnou Ivan nechce bydlet. Jiní se toho zbavují a já to kupuju. Snažila jsem se muže přesvědčit, že ale v kombinaci se současnými designovými kousky to bude vypadat opravdu dobře. Akorát škoda, že žádnej designovej kousek jsem narychlo doma nemohla najít ...
 
Chci moc poděkovat ceranně za její tip na úžasný blog http://www.freundevonfreunden.com/, kde jsou úžasné byty tvůrčích lidí a takových lampiček tam najdete habaděj. Na tomto blogu jsem v posledních dnech strávila několik příjemných hodin a bylo mi tam fajn. Koukněte tam taky, je to inspirace pro všechny, kdož si myslí, že nejde vedle sebe postavit komodu z ikea a peřiňák po rodičích ze šedesátek. Jde. Jen to musíte umět zkombinovat a hlavně vám tam pak s nima musí bejt hezky. Miluju byty, který odrážej nitro svých obyvatel a podobaj se jim.
V tom případě ... já jsem duší stará lampa.
 
 

7 komentářů:

  1. Lucie,
    mně zrovna dnes má návštěva řekla, že by si takový krám - rozuměj můj milovaný kredenc po prababičce - do kuchyně nikdy nedala ... a to já jí (té návštěvě) předtím už dala večeři, snídani a oběd ... Vaše lampa je VÝ-BOR-NÁ, mě hned připomněla termohrnek - kávička a knížka, supr ...:O).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poučení: příště jim nedat ani polívku, dokud kredenc nepochválí! Taky mám kamarády, kteří bydlí jinak, ale aspoň u nás vždycky říkají: "K vám se hodí, ale u nás doma by to trčelo ..." To beru, tyhle poznámky jsou fér.

      Vymazat
  2. Lampa JE suprová...taky domů tahám takové kousky (hnusné krámy)a v očích blízkých jsem alternativní až běda:o Ale co..jít do obchodu a koupit cosi umí každej, tahle recyklace je větší zábava-adrenalin na aukru, fantazie pracuje na plné obrátky a interiér je pak nádherně jinačí. Pravda, je to jako se vším, musí se to umět!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za podporu, já bych si to stejně nenechala vzít, dělá mi to náramnou radost. Sama si připadám často recyklovaná ...

      Vymazat
  3. Podobnou, ne-li úplně stejnou lampu jsem měla coby dítko u postele. Jak mně se tenkrát nelíbila! Věčná škoda, že je pryč, dneska bych ji nadšeně přinesla domů. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. LUCI,

    je vidět, že jsi dcerou svého otce!!!!! Ivan pobavil. papaaaaaaaaaaaaa Veronika z LB

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Veru, já vím. Přesně to mi doma taky řekli! :-)

      Vymazat