Zdravá, šťastná, šťavnatá

 
Dnes mám narozeniny. Je mi 43 let. Původně jsem myslela, že se o tom ani zmiňovat nebudu, ale když mi ráno na hodině angličtiny má úžasná učitelka popřála, abych byla "healthy, happy and juicy", tak mě to tak pobavilo, že vám to musím napsat. Mé učitelce je 72 let, ale v osm ráno má asi šestkrát víc energie než já (dnes na první hodině po prázdninách jsem dokonce neustále mluvila německy, hlava ne a ne přešaltovat) a lidi rozlišuje na ty, co jsou šťavnatí a na ty druhé. Ty druhé nechce učit, protože jí berou energii. Když zjistila, že mám birthday, hned hledala v kuchyňském šuplíku, co by mi darovala. Že bez dárku nemůžu odejít. Dostala jsem nerez mačkátko na citron a vždycky, když si ho budu mačkat, tak tuhle scénu budu mít před očima.
 
Co bych vám tak o svém věku napsala, když většina z vás má k němu ještě na hony daleko?
Asi tohle: Nebojte se, je to fajn.
Dostaví se jakási všeobjímací velkorysost, pokud teda zrovna nejste typ, který se honí za mládím a každá vráska a přitažlivost zemská ho vyděsí. My, co nás to neděsí, jsme daleko spokojenější než ve dvaceti nebo třiceti a viditelně míň se rozčilujeme (pokud nám tedy dítě v páté třídě zrovna neřekne, že nedokáže přijet ze školy domů jednu stanici vlakem, jak už to dělalo před prázdninami a teď se to zase učí od nuly).
 
Na fotce mi bylo asi osm let. Mám dojem, že mě naprosto vystihuje. I přesto, že takovou roznožku v letu bych už rozhodně nevyšvihla. Ale takhle nějak se vidím pořád.
Zvláštní, co?
 

31 komentářů:

  1. Milá Lucie, som rada, že som sa o vasich narodeninach dozvedela a mozem vam teda aj ja blahopriat. Mate pravdu, moj vek je dalej od vasho, ale u mna smerom nahor, takze teraz zo mna prehovori skusenost ;-) Zelam vam, aby vas ta fotka vystihovala navzdy. Som presvedcena, ze ked vy budete mat 72, budete rovnaka ako pani ucitelka anglictiny: stale mlada, sarmantna, este viac energicka, stastna a hlavne - stavnata!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, já vás podle vašeho blogu tipla na velmi mladý ročník. Ale tím líp! Mám ráda, když ani starší neházejí vidle do hnoje a dokonce píší! Jupí. A díky za přání.

      Vymazat
    2. A ja ďakujem za kompliment :-)

      Vymazat
  2. Milá Lucie, tak Vám přeju, aŤ je i ten další -právě začínající- rok Vašeho života prožitý ve zdraví a na zážitky všeho druhu bohatý, ať se máte dobře a aŤ Vám nic neschází ;-)

    Počet svíček na dortu mě tedy taky nijak nestresuje a s chutí si jej vždycky dám ;-) Fotka je dost dobrá! Chtělo by to udělat reedici "po X letech" :-))

    Ta angličtinářka nemá chybu!! Mám stejně vitálního vrstevníka na němčinu... myslím, že nejhezčím dárkem by pro něj bylo, kdybych přestala jazyk něměcký prznit-nejlépe kdybych jej přestala studovat úplně :-)

    Užijte si dnešní den a přeju vydařenou oslavu v kruhu těch nejmilejších!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, trapme ty své učitele, jsem na tom podobně a za přání hooodně děkuju! :-)

      Vymazat
  3. Krásné narozeniny, Lucie ! :-)

    A já se opět usmívám, jak jste pár slovy dokázala napsat to, co cítím i já......je mi 41, syn by byl také v 5. třídě, kdyby se zrovna s mými rodiči nepovaloval na řeckém ostrově Kos....takže mám se starostmi 14 dnů odklad......cítím se skvěle, od jara se mi podařilo zhubnout 16 kilo..."zatím"....tak si užívám komplimetů a připadám si krásnější než ve 20ti......jsem šťastná, že je všechno tak, jak je ....ŤUKY*ŤUKY*ŤUK......přeji všem na prahu dospělosti stejné pocity.... :-))))
    Hezký den ! Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak, panebože, JAK jste zhubla? Všichni kolem mě hubnou, ale nikdo nechce prozradit recept. Doufám, že vy tak lakomá nebudete a opravdu napíšete PRAVDU! Za přání moc děkuju a taky gratuluju. 16 kg je bomba!

      Vymazat
    2. Začala jsem 15.května....u mě bylo asi nejtěžší rozhodnout se, že do toho půjdu, že to dám a dokážu.
      Nikdy jsem nebyla žádná vyžle, ale prostě normální holka....a po mateřské jsem se jednoho dne nepoznala v zrcadle - koukal na mě někdo jiný...a byl takový nějaký oteklý..či co... :-)))
      No, a letos jsem si řekla, že jsem přeci mladá a krásná (hihihihihihi), tak že to ukážu všem, že těch tlustejch let už bylo dost a že chci taky nakupovat hezký hadry a chci, aby mi to slušelo!

      Dietoložka mi zjistila, že zadržuji navíc skoro 13litrů vody.

      Takže prvně jsem si koupila čal Lymfodren od Ryoru a víc jak polovinu té vody "vypustila" a světe div se, vrátil se mi zase můj "starý" obličej a zmizela i polovina zhubnutých kilogramů.
      Čaj je fakt asi zázrak, je dobrý a stojí pár korun.
      Samozřejmě jsem to musela ještě podpořit i tím, že jsem přestala pít černý čaj, hodně jsem omezila sůl a takové ty různé "umělé" pochutiny a bohužel i alkohol.......prozatím.
      No, a pak už jen takové ty věci, co každý zná - nejím nic sladkého, hodně piju - jen vodu ...a čaje a kávu......nejím pečivo, jen knekebrót (jakpak se to asi píše???).....nejím vepřové maso, hovězí jen občas, často ryby, pořád mám při ruce zeleninu, svačím ovoce a musím se mít ráda a jíst pravidelně - po 3 hodinách, což je při mé naprosto nepravidelné práci docela problém, takže to trochu šidím, ale snažím se.
      A fakt si užívám reakce okolí...10 kilo ještě nikdo nepoznal...ale 16 už poznávají a je tááááááák pěkný poslouchat, že jsem "sundala" 10 let....... :-)))
      No, tak ještě něco málo dolů a pak to udržet - takže jsem vlastně na začátku....

      Také bych měla začít cvičit.......ale když mě třeba baví jezdit s rodinou na kole, se synem lyžovat, plavat, chodit na dlouhý prochajdy, ale organizované cvičení mě děsí....z hromadného nadšení zumbistek bych měla kopřivku natošup, při aerobiku se chytám jen při povelu :"Napijeme se!"....navíc mám hudební hluch a nedokážu zkoordinovat ruce a nohy v nějaký ladný pohyb - nejlépe podobný tomu, co dělá zbytek tělocvičny, takže se mnou to není jednoduché.....přemýšlím o fitness - nebo jak se říká těm posilovnám se spoustou různých strojů a přístrojů a již nějakou dobu koketuji s kolečkovými bruslemi....ale zase bych ráda ještě nějakou dobu zůstala naživu.......tak mi asi zůstanou ty procházky..... :o)

      Jo, a když jsem to dokázala já, dokáže to každej, páč já jsem fakt megalenoch a o pevné vůli jsem zatím jen někde četla......ale zase mám pas a né OTP (okrasný tukový prstenec) a to za trochu odříkání stojí !


      Uvidíme za rok........jestli se udržím.......ale nehladovím, naopak pořád jím a pořád jídlo plánuju, takže žádné strádání se nekoná - jinak by to vydržet nešlo.

      Do toho ! Michaela

      Vymazat
    3. Jste úžasná a moc děkuju za dojmopis i faktopis, to oceňuju!!! Budu se k tomu často vracet!

      Vymazat
  4. Lucie, všechno nejlepší! :-))) Mám pocit, že tenhle věk je senzační. Já jsem krátce před svými 43 narozeninami zjistila, že jsem po dvaceti letech ZASE těhotná a začalo se nejšťavnatější období mého života. A někdy mám chuť střihnout si takovou roznožku (ale nedala bych to) nebo jen si trochu poposkočit, když tak jdu městem a usmívám se.
    Užívejme si to, učitelka angličtiny je báječná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je paráda! Sice si tuhle situaci u sebe neumím a nechci představit, ale u jiných mě to neskutečně dojímá! Jen si povyskočme! :-)

      Vymazat
  5. Přeju všechno nejlepší, ať jste spokojená s tím co děláte a šťastná v kruhu svých blízkých. Jinak dcerku v páté třídě mám také a občas řeším stejné problémy, trošku jsme si je asi rozmazliy což ?

    OdpovědětVymazat
  6. Milá velkorysá a vyrovnaná Lucie, přeju krásné narozeniny!
    Napsala jsi to přesně, já bych ten získaný nadhled, větší rozvahu, klid v duši za obličej bez vrásek nevyměnila. Nechtěla bych se vracet zpátky a být znova třeba 30 letá. Až teď, kdy se začíná blížit padesát, si konečně můžu dělat, co chci a kdy chci. S věkem přijde i smíření, že něco prostě nezměníš, že život je někdy k nepřežití a že to tak má být. Starší lidi plné energie zbožňuju, a když to jde, tak se ptám, co za tím je-to abych měla mustr, jak na to. Doufám, že se nám podaří "dorůst" v zajímavé, energické a šarmantní stařenky:-) To přeju dámy nám všem! Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, cítím to úplně přesně a taky bych ráda byla šarmantní stařenkou (teda až o pár desítek let později). Myslím, že pohled na svět je částečně vrozený, zděděný a získaný. S touhle mojí učitelkou se život příliš nemazlí, například teď se s ní manžel už rok rozvádí kvůli mladší ženě (padesátnici). Jiné by na jejím místě plakaly ... obdivuju ji!

      Vymazat
  7. Dobrý deň, čítam Váš blog pravidelne. 28. augusta som mala aj ja 43. Tiež som momentálne veľmi spokojná a asi aj juicy (dúfam). Mám prváčku a deviataka, ktorí ma tiež občas zabijú nejakou hláškou, ale to je ok...

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherný výraz, šťavnatá! Budem používať :) Prajem krásne narodeniny! Odkedy Ťa čítam, teším sa aj ja na štyridsiatku :)

    OdpovědětVymazat
  9. Přidávám se ke gratulantům, máte i výbušné datum narozenin:-), takže si to krásně užívejte a i nadále buďte healthy, happy and juicy. A ať se stále vidíte jako na té fotografii. To pak je člověk stále healthy, happy and juicy:-). Ta paní učitelka to prostě vidí:-) Krásný narozeninový den a plnou bednu šampaňského:-) I když pro Vás asi spíš nějaký dobrý panáček:-)Všechno nejlepší...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, kamarádka říká, že vždy, když v rádiu slyší, že je výročí "dvojčat", tak si vzpomene, že mám narozeniny. :-) Díííky!

      Vymazat
  10. Vše nejlepší k narozeninám přeji ! Učitelka angličtiny musí být super a díky příspěvku a všem reakcím se asi taky začínám na tenhle věk těšit:-) Přeji spoustu juicy nápadů a inspirace !

    OdpovědětVymazat
  11. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eN1f4AFgiAc
    Hezké narozeniny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Tuhle písničku už jsem dlouho neslyšela a miluju ji!!!!!

      Vymazat
  12. Vše nej k narozeninám a buďte dlouho štavnatá.Zuzka.

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuju všem z celého srdce za přání, to mě vůbec nenapadlo, že mi někdo bude gratulovat. O to jsem zase šťastnější!

    OdpovědětVymazat
  14. Zdravím Lucko a přidávám se do špalíru gratulantů... mne stejné číslo čeká za měsíc a taky se ho neděsím a cítím to přesně jak to píšeš... čím jsem starší, tím jsem víc nad věcí a užívám si to...
    Tak ať jsme ... někdy stačí, když už člověk je, koukat, aby byl... :-)) Nebo jak to ten Werich říkal :-)) A když k tomu budeme ještě šťavnaté, tak to bude super :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Přidávám se ke gratulantům,jsem ráda,že tady jste.
    Krásné narozeniny!

    OdpovědětVymazat
  16. Lucko,
    také přeji opožděně všechno NEJ !
    Máte krásné datum narozenin :-)
    A vy zůstaňte taková jaká jste !

    OdpovědětVymazat
  17. A ještě opožděněji, ale nedá mi to, protože je to tak krásně napsané :-) Všechno nejlepší! A teď (teprve) jsem si uvědomila, proč se k Vašemu blogu tak ráda vracím. Umíte nejen pozorovat lidi okolo (a ještě je vidět, že Vás to baví), ale pak to tak výborně napíšete, stručně, vtipně a všechno podstatné tam je... Děkuju, často mi zlepšujete náladu!

    OdpovědětVymazat
  18. Vše nejlepší...za chvíli mě čeká 45:-) nevím zda se těším...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, že jo! Stejně nám nic jinýho nezbejvá. :-)

      Vymazat