Psaní o psaní



Co vám mám vyprávět, pořád píšu. Spousta lidí říká, že by nemohli pracovat doma, protože by se nepřinutili. No, chce to trochu morálku a u nás, co píšeme, hlavně sicflajš. Já jsem na sebe opravdu tvrdá. Někdy sama sobě nedovolím ani jít si uvařit čaj, když mi to zrovna píše. Samotu využívám opravdu hlavně ke psaní, abych si něco nadělala a mohla se pak věnovat Stele.
Teď jdu taky ještě napsat dvě scény, mám je rozmyšlené. Odehrávají se ráno po mejdanu. Já už jsem dlouho na žádném pořádném nebyla, ale mám dost fantazie, abych si to uměla představit. Na jeden velký flám si ale přece jen pamatuju: Když se všichni ráno u nás doma budili s kocovinou, já už jsem seděla v pracovně a psala. Myslím, že tohle mě ilustruje naprosto přesně. Ale jinak jsem úplně normální!
P.S. Nemohla jsem dnes najít žádný lepší papír, tak jsem si scény pomocně rozepisovala na papírový kapesník. Mohl mít jednou velkou cenu, ale to jsem si uvědomila, až když jsem ho posmrkala.

6 komentářů:

  1. to mě baví Lucie s tím kapesníkem! Jistě by jednou mohl mít velkou cenu ... no ale co už, aspoň posloužil! Ať topíše a kuna moc nedupe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuna už se trochu uklidnila, ale myši jsou oprsklé. Normálně mi při psaní běhají pod nohama!

      Vymazat
  2. I posmrkaný může mít cenu ;). Nedávno jsem na Bravo bazaru našla kapesníky prý od nějakého zpěváka.

    OdpovědětVymazat
  3. Jak se může stát, že scénaristka nemá papír? Myslela jsem, že společný znak žen je láska k potřebám z papírnictví... A Vy máte navíc ještě sakra důvod nakupovat s naprosto čistým svědomím ;-). Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, notýsků a zápisníků vlastním spoustu, leč tentokrát zůstaly všechny doma. Nebojte, papírnictví drancuju naprosto živelně!

      Vymazat
    2. Trošku závidím :). Mě se líbí zvlášť notýsky od Moleskine. Problém je, že nemám moc co zapisovat :-/. Tak si to moc užívejte :). Eva

      Vymazat