Choďte na jazz!









Včera jsme vyrazili do Malostranské besedy na koncert Krausberry. Dost jsme to podcenili, protože bylo absolutně vyprodáno. Co tedy s načatým večerem? Udělali jsme čelem vzad a přešli Malostranské náměstí do jazzového klubu U malého Glena, kde je o prázdninách každý den živý jazz. Už jsme tam párkrát byli. A nelitovali jsme. Vejde se tam max 40 lidí a je natřískáno. Já měla místo hned vedle jazzového velikána Reneho, mohli jsme se klidně držet za ruku, jak byl blízko. Hrál s mladými Čechy a ti fakt váleli stejně jako on. Navíc, když sedíte tak blízko, můžete vidět, že i bubny se ladí (pro mě překvapivé zjištění) a taky zaslechnete lecos ze soukromého života muzikantů (nebylo kde zaparkovat, v noci se vracím na Moravu ...). O přestávce mi Rene říkal, že Prahu miluje, ale kupodivu sem do klubu chodí většinou samí cizinci (my s Ivanem jsme byli snad jediní Češi). Takže přátelé, předávám vzkaz od Reneho: Choďte na jazz! Nádherně vás to uvolní.

5 komentářů:

  1. Tenhle článek mi udělal hned dvojí radost. Že Martin Kraus po operaci už zase koncertuje a boří Malostranskou besedu a že budeme vědět kam zajít, až se naopak z Moravy dohrabeme přespříští týden do Prahy a budeme si někde chtít užít jazzu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, Rene bude mít radost (i když tam hraje až za měsíc). Ale všechny koncerty tam jsou fajn, jde jít v podstatě na kohokoli. Jo - a výborně tam vaří a můžete jíst i během koncertu!

      Vymazat
  2. Na jazz chodíme! Udržuje nás to v duševní kondici... no tedy, v kondici... ;-) prostě nám to dělá dobře. MB je OK, Glena neznám- beru na vědomí a super je i Salmovská! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, vím, že chodíte, čtu si o tom. Díky za nový tip, tam jsme ještě nebyli!

      Vymazat
    2. ...jj Salmovská. A MB je třeba hlídat...a někdy se stát frontovou bojovnicí :oD

      Vymazat