1/5 Riomaggiore - Tady se chci příště narodit!


Poznámka na úvod: Nevím, kdy vy budete číst tento příspěvek (= kdy narazím na kavárnu s připojením), ale tady je úterý večer, zrovna hrajeme fotbal s Řeckem a vyhráváme! Sledujeme to v pouliční kavárně, která je skvělá, leč bez internetu. Mám rizoto s mořskými plody a fakt to báječně „smrdí“ mořem. Počasí je příjemné, žádné vedro, ideální na výlety. Jen Stela by tuhle naši chodící dovolenou nejraději reklamovala. Chce se koupat v moři, takže tak činí odpoledne. Ale vlny jsou tak obrovské, že si do nich troufnou jen surfaři, blázni a ona. Dnes ji jedna vlna smetla, ale naštěstí to dobře dopadlo.

Riomaggiore – první z pětice měst Cinque Terre.
Nádhera! Hned po vystoupení z vlaku mám šok. Od prvního pohledu vím, že tady bych uměla žít a psát, a v duchu okamžitě vymýšlím pohádky, jak to udělat. Mimochodem Italové mají neuvěřitelnou spoustu vlastních tv stanic a programů, takže tipuju, že i průměrný scenárista se tu musí božsky uživit. Naučila bych se kvůli tomu italsky!
… aspoň vidíte, že to se mnou fakt zamávalo.

Žije tu spousta starých krásných lidí, obdivuju jejich fyzičku. Auta se sem nedostanou, všechno se obstarává pěšky. Jsou tu strmé ulice a spousty schodů. Ale ty výhledy! Ty uličky! Okamžitě si vybírám „svůj“ byt. Jsou jich desítky. Všude se mi líbí.
Jsou místa, kde bych dokázala být ještě víc sama sebou než jsem.
A je jenom pár míst, která bych vyměnila za Kokořín.
Riomaggiore je horkým favoritem.












2 komentáře:

  1. Nádherné fotky, všechny, ale ty první dvě fotky jsou dokonalé! Úžasná atmosféra!

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Lucia, viem si predstaviť ten úžasný pocit zo spoznávania tej krásy.....tá druhá foto am úplne dostala!....hneď by som sa rozbehla za Vami....prajem spústu zážitkov a podnetov
    Eva

    OdpovědětVymazat