Naora

O víkendu jsme byli vyzkoušet novou řadu Nespressa s poetickým názvem Naora. Název slibný, ale macchiatto z něj mi nechutnalo. Kyselé. Síla 5 (nikoli známka, ale stupnice). Takže jsme koupili staré a osvědčené druhy.
Barbína neprotestovala.
P.S. Pokud nejedete v Nespressu, chápu, že je vám to šumák.
:-)



13 komentářů:

  1. Vidím své oblíbené prostory, Naoru jsem ještě nechutnala, tak nemohu porovnat,ale jinak mi to vůbec šumák není:-). Mám ráda, moc:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak schválně, až ochutnáte, jsem zvědavá na reakci!

      Vymazat
  2. Luci, nejsem si jistá, zda jsem zachytila u vás v éteru, ale dá se Nespresso koupit za rozumnou cenu třebas na aukru nebo na jiném bazaru? Je to bezpečné?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, už jsem jich několik koupila - sobě i kamarádkám. Teď je tam například v nabídce nový za neuvěřitelnou cenu http://aukro.cz/nespresso-turmix-tx100-i2331651549.html ... tenhle typ mám i já. Nadšeně kupuju i prodávám přes aukro, zatím jsem se spálila v průběhu let asi jen dvakrát. Jinak jsem nadšená. Dražší jsou kapsle nespresso a musí se kupovat originál, jiné do toho stroječku nejdou. :-)

      Vymazat
  3. Berete s sebou Bárbínu často :)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já ne, ale Stela ji vláčí všude, včetně letadla. A pozor! To jich má několik a střídá je. Na dovolenou s námi letěly i jejich postele, skříně, stolky a náhradní boty.

      Vymazat
    2. Haha! Moje dcera s sebou zase tahá poníky.. Malý velký, plastový, plyšový. A z každé dovolené si přiveze nového.

      Vymazat
  4. Chystáme se příští týden, hned po degustaci dám vědět:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak mám asi jiné chuťové buňky, ale mě Naora chutná - ale jako presso s troškou javorového sirupu misto cukru. Musím se příští týden, až budu v Praze, stavit koupit ještě dvě krabičky, protože tuším, že tahle limitovaná edice v květnu končí... Ale i doma máme s manželem rozdílné chutě... mě nechutná Indrya, zatímco on si ji dává nejraději... prostě sto lidí, sto chutí... a když už jsme u kávovarů - jak často používáte odvápňovací tablety?? Máme kávovar už rok a půl a zatím jsme nepoužili... čekám, že stroj začne signalizovat a ono nic...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a nejenže mi chutná Naora.. ještě se mi moc líbí barva kapsle :-)) Nedávno jsem někde na cizím webu viděla, že z použitých rozklepaných kapslí se dělají šperky... :-)) Že by???

      Vymazat
    2. Přesně tak. Jiný člověk, jiná chuť. A to je dobře. Odvápňovací tablety používáme tak jednou za rok (ale mělo by být častěji), máme obyčejný přístroj, který nic nesignalizuje, takže to bysme se nedočkali. Dřív než byly na trhu, tak jsem používala standardní tekutý odvápnění, co koupíte v každý drogerii za pár korun.
      Barva kapsle je úchvatná!

      Vymazat
    3. Díky, dávám si závazek, že tento týden odvápním... ono je to možná tím, že máme měkkou vodu z římovské přehrady, takže i do myčky dosypávám sůl a leštidlo mnohem méně často než mé kamarádky v jiných částech republiky... stejně tak v rychlovarce se mi téměř nic netvoří, ale stačí ji vzít na pobyt do středních čech a za týden mám zavápněné celé dno...

      Vymazat
  6. Mne to sumak nejni a Naora mi teda nejede :). Barvu kapsle ma peknou, ale vic se mi libi Rosabaya :). Protoze tady se kapsle recykluji tak si je hazim do takovy brouseny misky na stole a moc jim to tam slusi - ovsem kombinuju s cernou Ristretto, pac po ranu je na me sila 6 od Rosabayi slaby salek ponekud :). A moc se mi libi ze Stela stele barbinam i na dovoleny!

    OdpovědětVymazat