Fascinace modrou igelitkou

Dnes jsme last minute byli na výstavě Krištofa Kintery v Městské knihovně v Praze. Zítra už končí. Nutně jsem ji potřebovala vidět. Tvorbu tohoto chlapce v klobouku sleduju z povzdálí už několik let a baví mě. Moc. Krištof je taky jedním z tvůrců slavné Entropy, určitě si pamatujete na tu slávu v Bruselu ...

Výstava se jmenuje Výsledky analýzy a užije si nejen oko, ale i ucho. Například plná nákupní taška z Billy se hýbě a mluví. No spíš mručí, brblá. Nejsem dobrý analytik, ale kdybych měla odhadnout slovně, jaké ty výsledky analýzy vlastně jsou, napsala bych asi Zhnuseni konzumem.
Líbilo se mi to. A zamilovala jsem se do jednoho obrazu.















Zasklená modrá igelitka s léky mě fascinovala. Vracela jsem se k ní znova a znova. Ale můj muž mi ji nechtěl koupit. Že prý mi to klidně vyrobí. Jenže! V tom je právě ten rozdíl: něco vymyslet anebo kopírovat to, co vymyslel někdo jiný. Copyright nesnáším. To radši nic. Ale určitě se mi o ní bude zdát.




8 komentářů:

  1. Mě a mámu nejvíc fascinovala právě ta mluvící igelitka. A taky pozorovat neobyčejně otrávené kustodky. Mám pocit, že zrovna v knihovně umí pěkné výstavy. Jako příjemný bonus mám jakožto student výtvarné školy vstup za 5kč. No nekupte to, když je to tak levný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, kustodky byly výborný a některý instalace byly zrušený, protože rušily pracovníky Městské knihovny. 5 Kč výbornejch!

      Vymazat
  2. Skvely, skoda ze jsem nebyla ted v Praze, rekla bych ze by se mi to libilo. Mne teda z tech fotek nejvic zaujala ta konzumni svetlo hromada se svatozari, ta zidle s rozteklou hmotou (uplne vidim tlustou urednici co na ni sedi a ji ruzovy indianky) ... a pak mi prijde hodne dobra ta nabidka od CSOB, takova pekna tecka ... modra igelitka je ale taky dobra a i chapu, ze kopirovanou nechces ...muselo to byt fajn!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu pěkný, pořád na to myslím. Mě hlavně fascinuje, co musí autorovi probíhat v hlavě, když tohle vytváří. A než to vymyslí. A když to vymyslí. V tom jednom pokoji byly na stěnách vylepeny skicy a návrhy, myšlenky ... to miluju - kouknout se mu dovnitř do hlavy. :-)

      Vymazat
  3. A mě se líbily brambory s dráty a mému synovi střed zájmů - lux s vrtačkou... Super výstava, na kterou ochotně šly se mnou i moje děti, a ani neodmlouvaly ... Zdravím Margit

    OdpovědětVymazat
  4. Na výstavě jsem taky byla, před 14 dny, a myslím na ni do teď :) A taky mám dost podobné fotky, ještě bych přidala mluvícího panáka (pokud jste ho objevili), taky byl ze soukromé sbírky Tomio Okamury :)

    OdpovědětVymazat
  5. ale je blbost napsat, že nesnašíš copyright .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, už to vidím, ta věta měla znít jinak (klasický problém přenos hlava - ruka), dík za upozornění.

      Vymazat