Noční básně extra virgin




Myšlenky se pořád nedostavují žádné, jen pocity. A ve vaně mě napadají básně, spíš jenom rýmy. Ale vylezu z vody - a zase zmizí. Asi to tak má být.
Koupu se v mastné vodě. Kvůli své kůži. Lékařka z kožního mi kdysi poradila, ať si dávám do vany extra virgin olivový olej. Bylo to fajn, ale připadala jsem si jako naložené maso před grilováním. I jsem tak voněla. A ty peřiny!
Takže teď si leju do vody olej na miminka. To je jiná vůně!
:-)

3 komentáře:

  1. Že by další nehtěné pokračování poradny pro alergiky? :) Já používám Oilatum-olejovou koupel, chtěla bych vyzkoušet i mýdlo a krém ale na ty jsem zatím nikde nenarazila.
    Koupel je ale skvělá a navíc celkem pěkně voní http://www.lekarna.cz/oilatum-emollient-liq-1x500ml/
    A jinak mám ráda produkty s bambuckým máslem-dá se s ním sehnta i mýdlo a taky Lush dělá dobré vychytávky, i když bývají hodně voňavé ještě nikdy jsem po nich neměla vyrážku, chce to ale vyzkoušet. Na sprchu mám ráda sprchový olej Nivea (i když na krém z nivei jsem měla děsivou alergickou reakci) ale kamarádka která má atopický exém říká, že jí vadí...

    OdpovědětVymazat
  2. Olejová detoxikační lázeň, ale jak čtu nebo slyším virgin, v uších mám píseň od Madonny. Miminkovská vůně je jedinečná, kouzelná a čistá. A jsem pyšná, že jsem na extra virgin olive oil naučila svou rodinu a že si jí můj náctiletý potomek zcela automaticky kape na zeleninu.

    OdpovědětVymazat
  3. Slyšel jsem o tom, že se dá na kůži používat třeba kokosový olej, žena ho myslím dokonce i používá, ale o tom, že se takto dá využít třeba i klasický olivový olej slyším poprvé. My ho doma používáme snad jen na vaření. Můžu vědět k čemu je to dobré? Například na exémy atd?

    OdpovědětVymazat