Nechám si projít hlavou, kam všechny věci plavou

... zpívá Mňága a Žďorp, jedna z mých nejoblíbenějších kapel. Mám skoro všechny jejich cd a minulý týden jsem si koupila Dáreček, tak se jmenuje jejich dvojcd + dvd a zajímavý na tom je, že na této kompilační desce jejich písně hrají jiné kapely. Např. Tři sestry, Tata bojs, Tomáš Klus, Kryštof, Xindl X, Monkey Business, Wohnout ... kteří si je upravili do vlastní aranže a je to fakt dobrý! Deska vychází k 25. výročí vzniku kapely.


Písně Mňágy jsou ideální hudbou pro manželskou krizi. Aspoň mně teda vždycky dost pomáhaly. Poslouchala jsem je hodně v autě. Teď se k nim po dlouhé době vracím, ačkoli žádnou krizi nemám. Jen mám na ně chuť. A velebím se za to, že jsem si vždycky kupovala originály, takže je mám pěkně v krabičkách, s booklety, a ne někde stažené a upadlé v zapomnění. Jsem nekopírovací typ. Miluju originály.

Na Mňágu se váže ještě jedna moje vzpomínka - bylo to první natáčení, které jsem absolvovala pro Noc s Andělem. Točili jsme tenkrát takové medailonky hosta, který byl v živém přenosu. A poprvé jsem režírovala právě portrét Mňágy a Žďorp. Jeli jsme za nimi do Valmezu. A já jsem si celou dobu říkala, jak je ta moje práce krásná v tom, že se můžu potkat se svými idoly.


4 komentáře:

  1. S Petrem Fialovou vyšel nedávno sympatický rozhovor http://musicserver.cz/clanek/38585/ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, jinak vyšly rozhovory i jinde a s ním jsou vždycky pěkné. Zaujalo mě, že otevřeně píše, že byl v manželství nešťastnej, tak se rozvedl a chtělo se mu umřít, pak potkal současnou ženu a má teď krásnej život. Se vším všudy jinej než dřív. Kromě muziky. Je to zajímavý, ty životní cesty.

      Vymazat
  2. Petr Fiala byl jediný UMĚLEC:), kterému jsem kdysi napsala ručně dopis a on mi odpověděl na čtverečkovaném papíře, který vyškubl ze školního sešitu. Psal z práce. Mňága byla kapela, kterou jsem v rámci nejmilejší brigády prodávala tak náruživě, až mě decentně odstavili od kasy, protože denní manko přesahovalo limit obchodu.
    A ty mi tady klidně sdělíš, že je to už 25 let???:).

    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou vzpomínky, romantika, čtverečkovanej papír ... to už nezažijem.

      Vymazat