Já bych chtěl být autorem seriálů!

... zvolal můj muž, když dnes přišel v poledne domů a já jsem spala. Předtím jsem ovšem zodpovědně vleže studovala knihy o Madridu, až mě to zmohlo, no. Začátkem května by se mělo rozhodnout, jestli budeme v psaní Ententýků pokračovat. Chtěla bych. Hrozně. Už mi moje postavy chybí a myslím na ně. Vymýšlím jim další příběhy. Čím dál víc je pro mě důležitá pravdivost, která se v dnešních seriálech moc nenosí. Není atraktivní. Aspoň to pořád slýchám v komerčních televizích. Myslím si, že to tak není. Pravda je nejatraktivnější, ale dá fušku ji dobře napsat. A když píšete pravdivě a ještě k tomu s humorem, jsou to dvě fušky práce. Stojí mi to za to. Snad to bude milé i České televizi. Ale jestli Ententýky nebudou mít sledovanost, umělé příběhy budou mít ještě větší zelenou než teď. Nebude už se s kým ztotožnit. A diváci budou i nadále se slzou v oku vzpomínat na Blažeje, Sovu a Štrosmajera.




7 komentářů:

  1. Já bych nechtěla být autorem seriálů, nevydejchala bych, aby mi pořád někdo kecal do práce, nechtěla bych se podřizovat komerčním a nablblejm požadavkům...spaní v poledne bych ale brala:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel je to čím dál větší teror, co já už vzteky rozflákala věcí a vypila panáků!

      Vymazat
  2. Zdravím a díky za návštěvu u mě..na tyčích se taky někdy houpem ..a hlavně na ně pořát něco věšíme. Autorem seriálů bych být taky nechtěla....asi bych nevydejchala ten stres a v poledne spím občas se svým synem...o víkendu, když ho jdu "jen uložit" :-). Vaše seriály mám ráda...i když pravda...jsem občasný divák, ale mám ráda příběhy pravdivé a okořeněné humorem a napětím. Přeji krásné dny a spoustu inspirace a hlavně diváků!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, díky, váš blog mě moc baví, ale nikde jsem nenašla na fotkách zvenku ten váš mlejn, co opravujete. Budu se těšit, že někdy příště! Zahrada je asi obrovská, že?

      Vymazat
  3. Rozumím Vašemu stesku po postavách Vašeho seriálu, já sice seriály pro ČT nepíšu, ale jen překládám, a můžu potvrdit, že po přeložení prvních dvou řad, bratru 58 dílů, jsem zvědavá, jestli ČT koupí další řadu, abych věděla, jak to bude mezi hlavními postavami (byť - upřímně řečeno - umělými) dál. Ale zase nejsem tak úchylná, abych si to na netu vyhledala v originále :-)
    HanaF

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vida, kolegyně! Co jste překládala? Už to běží?

      Vymazat
    2. Kdepak kolegyně, já jen tlumočím myšlenky jiných a netvořím :-) Ten poslední seriál, který jsem dodělala před vánoci, se bude - snad - jmenovat Bláznivé lásky (ano, název odpovídá kvalitě :-)) a teď se pracuje na dabingu. Ale jinak jsem v minulosti překládala i veledílo Okouzlení a spoustu dalších filmů.
      K Vám jsem se dostala před časem náhodou přes nějaké jiné odkazy a baví mě číst Vás, tak se vracím :-)
      HanaF

      Vymazat