Horor v šatně

Pro všechny, kdož se mě ptáte, odpovídám: Ne, ještě jsem se nebyla podívat na natáčení. Počkám, až si to trochu sedne, zajede se aspoň mírný stereotyp, protože jinak herci a zejména režisér, mají z autora na place obavy. Aby jim jako neřekl, že mu to kazí, že to myslel jinak apod. Jenže autor to nemůže z jedné scény, na kterou se přišel podívat, moc poznat. I když někdy jo. Někdy je to tak mimo, že pozná. Pak v duchu zpytuje svědomí a říká si: měl jsem to napsat jinak nebo to aspoň dát jinému režisérovi a jiným hercům. Jenže na všechno už je pozdě. A pak měsíce trpí a trpí a čeká na kritiku, která ho sejme.

Horor se dnes konal v mé domácí šatně. Protože občas něco napíšu pro Ona Dnes, musíme se všichni dostavit na focení profesionálním fotografem do jeho ateliéru. Absolvovala jsem to několikrát, jenže vždycky produkce zajišťovala erární oblečení, takže to i vypadalo, že mám něco na sebe. Akorát se mě vždycky zeptali na velikost (44), pak oněměli hrůzou a ptali se, kde na sebe nakupuju. No nikde, proto nic nemám, že jo. Ale mohla bych udělat báječnou promenádu v pyžamech a věcech na spaní/psaní. Nechtěli a vždycky něco v nějakém butiku či řetězci vyhrabali.  Tentokrát se ovšem fotí z domácích zásob. Nesmíme mít nic vzorového, nic s nápisy, s výraznými značkami a ne všechno černé.

Celý den mám nutkání zavolat produkci, že to vzdávám. Většinu věcí mám dost jetou, kromě džín mám jen jedny jiné kalhoty. Vzorované. Sukně nenosím, letní šaty jsou taky vzorované. Zato mám prima historku s podprsenkou - to je jediné, co jsem si pořídila. Ve dvou spoďárových obchodech jsem se nevešla ani do největší velikosti. Což je naprosto směšný, protože žádnými extra vnadami teda nepřekypuju. Kam potom chodí Halina, když já jsem sotva její čtvrtina? U Armaniho mi to vysvětlili: velikost, která je na podprsence napsaná, není ta, kterou máte, ale které byste chtěli docílit. Protože díky vycpávkám a všemu tomu push up sajrajtu, už v ní není místo na prsa. Takže jsem u nich zakoupila jednu "bez sajrajtu" a ta mi moje prsa naopak splácla. Takže když nějaký máte - splácnou vám je, když ne, vycpou vám je. Pak se nedivím, že to ti chlapi prostě nejsou schopný odhadnout, co tam jako DOOPRAVDY máte. Mimochodem - ceny spodního prádla se u Armaniho (a to kdyby mě můj muž nedonutil, v životě tam nevlezu) pohybují na polovině cen třeba Triumphu. Taky nechápu. Anebo jsem zaběhaná v nějakých dávno neplatných stereotypech.
Fakt radši budu psát než běhat po krámech. Uf.




9 komentářů:

  1. Po košíček D ponúkajú push-up, od košíka E zase minimizer. Raz som si to skúsila, a prsia sa síce zmenšili, ale všade kolom dokola obvodu mi vyliezal tuk. Objavila som sediaci strih v bonprixe, VO FARBÁCH, a neviem sa ich nabažiť po rokoch nakupovania štýlom - táto mi je dobrá, máte aj inú ako bielu? čiernu? no tak si ich vezmem obe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pro mě zpráva století! Děkuju mockrát, příště zamířím do bonprixu!!

      Vymazat
  2. No mě to všechno přijde nějak ujetý, mám 57 kilo na 175 výšky a v některých obchodech nosím XL! Proboha kolik váží holky co tam nosí S? 3 kila padesát? A kde proboha nakupujou normální ženský? Velikost 34 sežene člověk všude, 44 nikde. To si výrobci myslí že ženský umíraj ve dvaceti nebo co? Vždyť 44 je velikost vcelku normální ženy po 40 a po několika těch dětech...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, nějak podobně si připadám. Jako použitá krasavice po několika dětech. :-)

      Vymazat
  3. Mamka vzkazuje, že se máte kouknout na velikosti tady -> http://www.tabulkavelikosti.cz/podprsenky a tady -> http://www.podprsenky-poradna.cz/kalkulacka-velikosti/

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, podprsenky objednávám z brastop.com, oblečení dost často na www.evans.co.uk a již zmíněný bonprix dělá docela dobrý kousky, někdy až koukám...

    Petra (ve velikosti 48) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ještě nezkusila. Jsem nějak IT stydlivá. To platíš po netu klasicky kartou nebo převodem z účtu?

      Vymazat
  5. Na Slovensku sa objednáva cez net, a doručuje klasicky pošta na dobierku. V prípade, že tovar nesadne, pošlem späť s číslom účtu a peniaze sú hneď naspäť. Naposledy tak rýchlo, že sa mi zdalo, že ich poslali v okamihu, keď som ja tovar vracala na pošte.

    OdpovědětVymazat