Hodina vermutu

Už se to blíží. Vypisujeme si, co za ty čtyři dny v Madridu stihnout, aby toho nebylo ani málo, ani moc, aby to hlavně byly zážitky. Hodina vermutu mě zaujala okamžitě.
"Neděle. Jedna hodina odpoledne. Tmavý bar kdesi za Calle de de la Cava Baja. V tuto hodinu bývá bar v kterékoli civilizované zemi pevně uzavřen, v Madridu je však plný, neboť je hora del vermut, kdy přátelé a rodiny vyrážejí na rychlý aperitiv před nedělním obědem."

Nevím, jak ve vás, ale ve mně slovní spojení tmavý bar kdesi za Calle de de la Cava Baja vzbuzuje téměř erotické chvění a zvědavost. Jdu tam!
Zakoupila jsem dva průvodce a oba jsou psány velmi osobně, což mě baví. Jsou tam i informace typu "začněte na Plaza Mayor, kde je fascinující nekonečná přehlídka kolemjdoucích Madriďanů". Na to se taky těším. Na chrámy se sice mrknu, ale hlavně si chci prohlížet Madriďany. Lidi prostě u mě pořád vítězí nad baráky i věcmi.
Neděle bude vůbec hodně nabitá, protože kromě vermutu ještě půjdeme na největší evropský bleší trh pod širým nebem na El Rastro. Blešáky miluju!
To je snad poprvé v životě, kdy takhle něco plánuju, jindy opravdu jezdím nazdařbůh. Tak jsem zvědavá, jestli mi mé plány k něčemu budou.
Pro všechny, kdož jste se mě ptali, letíme ve složení: Ivan, jeho matka, jeho žena, jeho dcera. Co víc si chlap může přát?! :-)


3 komentáře:

  1. Jestli můžu poradit pěkná místa v Madridu, tak park Buen Retiro a když jen jedno muzeum, tak nikoliv Prado, ale Thyssen-Bornemisza - je to na stejné ulici, o něco výše a za zády Prada je právě ten park. Obě muzea jsou úchvatná, ale ne každý tomu hoví a jak je Prado obrovské, tak Thyssen je tak akorát. A samozřejmě si dejte churros a nejezděte metrem, všude je blízko (to myslím části, kde se pohybují turisté) a lépe poznáte místa, kam chodí místní. Moc si to užijte! And

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, babo raď! Osobní zážitky jsou nejlepší. Díky, díky, porozhlédneme se. Většinou muzea vynecháváme. Stejně tam pozoruju živý lidi ...

      Vymazat
  2. Jela bych hned taky!! Myslím, že je důležité mít plány,ale zároveň se netrápit tím, když plány nevýjdou. A co víc by si Ivan mohl přát? No s takovým babincem více hodin vermutu:-D A.

    OdpovědětVymazat