Vášeň pro Avene



Dnes ráno jsem šla nakoupit a teprve po příchodu zpět jsem si uvědomila, že jsem se před odchodem zapomněla podívat do zrcadla. Měla jsem rozmazané levé oko a chyběla mi jedna velká náušnice, kterou jsem si v noci sundala, protože mě tlačila. A takhle vyparáděná jsem laškovala v Bille s mladíkem, co rovnal zeleninu! Nemyslím si, že padám do skupiny žen 40+, které najednou na sebe přestanou myslet a vzdají to, ale moje myšlenkové pochody jsou pořád na trase hlava - scénář a na to, jak vypadám zvenku, prostě není v mojí hlavě zatím místo. Dnes totiž budu psát druhou verzi posledního dílu a oprav je tam jak na kostele.
Co se týče avene, používám ho teprve asi rok a už jsem závislá. Vytlačil z koupelny dokonce i biodermu. Vzhledem k mojí senzitivní suché pleti s alergií na slunce (úžasná kombinace, zejména v létě), nemůžu si na sebe naplácat jen tak něco. Místo v kosmetice nakupuju v lékárně. A avene je pro mě fakt objev! (Dál se rozepisovat nebudu, ale uměla bych to, neb jsem inspirována blogy o krémíčkách a šminčičkách, které si prohlížím v noci, když nemůžu spát. Jsem jimi fascinována, protože jsem nevěřila, že v tom normální příčetné ženy můžou takhle jet, ale fakt jo!)

17 komentářů:

  1. Tak to mám pochopení, my zase ujíždíme v Biodermě, protože Denisa má alergii i na vlastní pot asi nebo co - hrůůůza. Někdy je to i na ženský mozek hustý, takže rozmazaný oko a absence náušnice je maličkost. Já jsem tuhle vyjížděla autem z garáže bez brýlí - jsem slepec a zapomněla jsem si otevřít tu garáž - což mi bez těch brýlí ani nepřišlo. Tak ať žijeme!!A přežijeme...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak sláva, že v tom nejsem sama! (I v tom vyjíždění.) Denisa má kůži spíš po mně než po tobě, si užije, to ji lituju!!!

      Vymazat
  2. alergie na slunce, konečně někdo, kdo mi může potvrdit, že ta alergie existuje, nikdo mi to totiž nevěří! :o) stejně jako to, že musím používat opalovací krémy 50+, jinak jsem jako rak během deseti minut a plná pupínků od sluníčka. spojenkyně! :o))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, existuje, ale než na to přišli! To mi píchali i kortikoidy, protože se nedalo vyluštit, co se to s mojí kůží děje! Lékařsky mám doporučeno před sezónou chodit na solárko. Fakt to výrazně pomáhá. A koukni opravdu v lékárně na opalovací krémy avene (nejsem dealarka, přísahám), jsou úžasný.

      Vymazat
    2. děkuju za tip, určitě kouknu, jestli mají něco opalovacího pro mě, používám 50+ vichy, ale moc mi nevyhovuje, protože mě z něj pálí oči, když se k nim krém trochu přiblíží, což u opalovacího je docela naprd, protože nos si v létě mažu neustále... já se cpu každý jaro karoténem, to taky docela zabírá, solárko nee, to já nerada, já radši vypadám bílá jako upír po celý rok :o)))

      Vymazat
    3. Já taky solárko nerada, jenže ono nastartuje v kůži nějaký pochody (mudr. mi to vysvětloval, už nevím), které pak zabrání tomu, aby slunce tu vrchní vrstvu kůže úplně propálilo, což se mi dělo. Vichy fakt ne, pro alergiky je to skoro jedovatá značka. Je se po ní vyloženě osypu. :-)

      Vymazat
  3. Já používám La roche possay, ale opalovací krémy doporučuju od Spirigu http://www.laboratoires-spirig.com/produit.asp?gam=8
    Taky nejsem dealer, ale jejich excipial je svatý krém pro všechny exematiky!

    OdpovědětVymazat
  4. Excipial mi leží hned vedle kartáčku na zuby! Díky za tipy, že bych založila blog kožních alergiků? :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Že by nový typ beauty blogů? Něco jako "Po čem jsem se osypala a po čem ne?" Možná že by to mělo velký úspěch. Ale myslím, že vás alergiky na sluníčko trumfnu, již několikrát jsem byla "hrdou" nositelkou kožního onemocnění Erytema nodosum o kterém většina lidí (ehm včetně doktorů) netuší že vůbec existuje :-) A teď kdo mě přetrumfne:D

    OdpovědětVymazat
  6. peťko :oDDD excipial mi doporučovali na kožním, jenže loni jsem sehnala v lékárně jen 30 a s tou jsem se spálila. la roche possay jsem nezkoušela, s biodermou 50+ jsem na tom ještě hůř než s vichy, taky štípe, proto jsem si koupila pak zase radši vichy, se kterým se nespálím, přecijen to není nejlevnější, zvlášť když si tím mažu nejen obličej od jara do podzimu... zkusím tento rok sehnat excipial 50, což doufám někde mít budou. děkuju za tipy!

    OdpovědětVymazat
  7. Tak abych se přidala, jsem též tvarohová po celý rok a jediný krém na opalování, po kterém se neosypu, je Eucerin - 50+, po chirurgických zákrocích.. jinak sluneční olezlost při běžné chůzi z práce do práce (žádné válení se na sluníčku!:-)) byla po všem a stálo to hodně peněz a rozdávání krémů po rodině a známých. Za mě jedině Eucerin - a to nemám ráda Němce a fandím Francouzům:-) Jsem tak ráda, že v tom nejsem sama:-)) And

    OdpovědětVymazat
  8. Já se sluníčkem taky nejsem kamarád neb mi potom naskakuje hodně mateřských znamének. Jste skutečně s "opalovacími" krémy tak spokojeny? Nevím, z čeho dostanu dřív rakovinu kůže, jestli ze sluníčka anebo z toho patlání krémů s ochranným faktorem. Je tam hodně kovů.

    OdpovědětVymazat
  9. Já to neberu jako opalovací krém, ale jako SOS krém, aby mi slunce nesežralo obličej. Doufám, že rakovina není taky v čokoládě, protože tou jsem úplně napuštěná!

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. Avene mám taky ráda, ikdyž tak pěknou kolekci tedy nemám :o) Tolik alergickou pleť na sluníčko nemám, sbírala jsem jiné pleťové neduhy, ale mám na sluníčko alergické oči, takže ani ránu bez slunečních brýlí jinak se proměním ve velmi rozzuřeného angoráka, který straší celou lidskou polulaci, taky chuťovka, takže soucítím!

    OdpovědětVymazat