Po ránu

Den jsem zahájila horkou koupelí. To je ta výhoda práce doma, že zatímco manžel a děti trpí v práci a ve škole, vy se koupete a rozjímáte o životě. Dnes se přemisťujeme na chalupu a já tam zůstanu asi i přes týden. Budu psát a rozjímat. Bez vany. Tu tam nemáme. Chci si užít psaní posledních dílů. Už teď cítím, že se mi bude po mých postavách stýskat. Včera mi volal frontmen známé české kapely, která nám bude dělat hlavní píseň k seriálu, jestli bych si nechtěla sama složit text. To bych opravdu ráda, akorát, že to neumím. Ale nějakou spolupráci teda vyzkoušíme. Jenže není text jako text, že jo. Myslím, že mi to nepůjde.
Včera kolegyně narazila na úžasnou píseň Yellow Sisters Laktační psychóza. Jsem z ní naprosto nadšená. Právě i o tom jsou Ententýky. Snaží se vylíčit ženu opravdovou, nikoli tu z reklamy, které se nikdy žádná z nás nebudeme podobat. Takže naše menstruace, ovulace, deflorace, laktace i frustrace je v seriálu s námi. Ovšem zabalená do humoru. Někdy. A někdy ne. Dělám si legraci z nás i z mužů. Doufám, že stejnou měrou. Zásadně nenadržuju žádnému pohlaví. Co se týče dlouhodobých manželství, vypozorovala jsem, že ženy jsou doma často protivné a muži nudní. Ale tam mi ještě chybí lepší sběr materiálu, takový seriál napíšu až někdy později.

Ten klip si určitě pusťte. Třeba se vám nebude líbit, ale je to (pro mě) odvážný a pravdivější pohled na mateřství, než se všude prezentuje. I když je to recese.



5 komentářů:

  1. Pěkný den : )! Vrtá mi hlavou, jestli kamarádi Stely, nebo vaši známí, příbuzní a kamarádi nějak řeší Vaši práci! Jako se - Hele, to bylo dobrý, to se povedlo, atd. A píšete někdy postavy podle svých přátel? A ptá se Vás někdo na "drby o hvězdách"? A jsou nějaké, které byste na ně řekla : )? (nějaké roztomilé švíky a zvyklosti třeba!)

    Děkuju : ))
    Btw. Ute mi je moc sympatická, podobně ovš

    OdpovědětVymazat
  2. ...em její exmanžel Švehlík, achach, achachach!!!)

    Omlouvám se za takovouhle parcelaci textu: nová klávesnice, pořád si něco přehazuju jinam, pg upuju, mažu, atd...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, řešíme to často společně a já jsem tomu hrozně ráda, protože mám tzv. zpětnou vazbu. Často se mi taky stává, že se v tom někdo pozná - a přitom já třeba o jeho konkrétní životní peripetii nevím a vymyslím si to. A celkem často opisuju ze života nebo je to jen impuls - a já k tomu už další vymyslím.
      Ano, Jitka například říká, že jsem při psaní špehovala u nich doma. :-)
      Na drby já moc nejsem, ale když mě napadne něco veselého, co nezraňuje, tak to určitě napíšu. :-)

      Vymazat
  3. Ovulace atd....V práci je nás 20žen a jeden chlapík,od 27 do 57 a můžu Vám zcela zodpovědně říct, že v pátek už chci jenom klid a mír.

    OdpovědětVymazat
  4. Bohdano, máte můj obdiv. To, čím se živím, je z velké části důsledkem toho, že nejsem schopna pobývat v kolektivu. Mám moc ráda lidi, ale tohle by mě zabilo. Proto jsem spoustu let pracovala na tom, abych mohla být sama.

    OdpovědětVymazat