Píšu vášnivě

Čekám na zahradníka. To zní jako bych byla nějaká zámožná madam, co popíjí čaj v křesle a hledí do zahrady. Chtěla bych být. Ale nejsem. Máme takovýho šikovnýho mladýho kluka, který nám dvakrát ročně udělá pořádek. Někdy se o to snažím částečně i sama, ale letos opravdu počítám každou volnou minutu. Byl by to pro mě jen další stres. Je potřeba všechno suché ostříhat, shrabat loňské listí a sto dalších věcí. Plus vymyslet do levého rohu zahrady nějaký nový strom, abysme neviděli na šílence sousedy, co nám před očima vymrskli dům podobající se vesnické bytovce.
Dopoledne jsem byla na kafi s hlavní představitelkou Ententýků a bylo to moc prima. Měla ke své roli zajímavé otázky, např.: "Jak mám zahrát to, že mě žádnej chlap nechce? A proč mě nechce, když jsem hezká, vzdělaná, vtipná a veselá?" Zdají se vám ty otázky hloupé? Nejsou. Jsou naprosto zásadní. Takže jsme se dobíraly i k zásadním odpovědím. Taky se mě ptala, jak to vypadá, když celý dny jenom píšu. Jestli u počítače jím, jestli ho mám špinavej, jestli jezdím při psaní na židli ... Ano, to všechno dělám, protože na židli u počítače žiju.
Vyfotila jsem vám podlahu v obýváku, kterou už jsem svým popojížděním na různých židlích, houpáním se a poskakováním zničila. Podlaha v mé pracovně už má dokonce díry. To je daň mému psaní. Shodou okolností jsme o víkendu mluvili o tom, že bysme si pořídili nové podlahy. Tyhle jsou jen z dřevoštěpky, počítalo se, že vydrží jen přechodnou dobu. Jenže já mám pocit, že zničím každou podlahu. I když na nohách židle je filc, kolečka, protiskluzové cosi, nic neobstojí. Píšu totiž hrozně vášnivě. :-)





9 komentářů:

  1. čekám na zahradníka..ta věta mě rozesmála. Taky čekám. Už léta. Ale nějak nepřichází.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to zase znělo jak ze starých východoněmeckých erotických filmů. Tam vždycky, když pán odešel z domu, přišel zahradník ... :-)

      Vymazat
  2. Jo nadarmo se neříká - nejlepší soused=žádný soused :-) my jsme si vybrali parcelu v ladově kraji, kde je kouzlo obrovských vzorstlých vrb podél potoka a vzostlých stromů samozřejmostí-bohužel do doby než "soused dostal motorovku a začal řádit podél potoka" ihned se nám začali ukazovat věci o které jsme tedy opravdu nestáli, bohužel budeme řešit velmi podobný problém :o( hoooodně veliký strom resp. hodně velikých stromů :O(. tak ať dobře vyberete i vy a najdete zase brzy svůj zasloužený klid a krásný výhled do zahrady :O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme od sebe nedaleko, my jsme od Ladova kraje jen co by kamenem ...

      Vymazat
    2. Jj je tu krásně , kdyz člověk nema bláznivý sousedy ;-))) uz se těším na jaro a kolo (az zmizí to všudypřítomné ladovo bláto :-) Eva

      Vymazat
  3. Tomu říkám "vysedět" si svoji práci. Mimochodem, ta židle je pohodlná? Nevypadá...
    Zahradníka závidím, taky se na všechno na zahradě po zimě vrhám, ale občas ušmiknu i co nemám:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám i židli vyloženě psací - superpohodlnou, polohovací, s opěrkou hlavy ... ale židle se musí střídat, tuhle mám jen v pokoji a tam jich vystřídám taky víc.

      Vymazat
  4. Lucie a co jste Ute odpověděla? Proč ji nikdo nechce, když je hezká, vtipná, vzdělaná? :-) Anouk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože je sama s malým dítětem, na mateřský, takže nemá moc šanci ani nikoho potkat a poznat. A být svobodná matka je taky handicap. Takže když pak po několika letech potká někoho, kdo ji chce (a je ženatý), přestane jí fungovat mozek a i když ví, že to nebude navěky, potřebuje někoho, kdo by ji měl rád a taky jí šíleně schází sex. O tom se bohužel málo mluví, všechny máme bejt v první řadě ty dobrý matky, ale že máme myslet taky na sebe, to je skoro tabu. :-)

      Vymazat