Patnáctý díl

Píšu patnáctý, to znamená poslední díl. Je náročný v tom, že osudy hrdinů se musí pouzavřít, ale ne úplně, protože Česká televize bude začátkem května rozhodovat o natáčení další série. To už bude natočených pět prvních dílů a jeden musí být komplet sestříhaný, aby ho vedení televize vidělo v plné parádě a mohlo říct: "Točte dál, to je tak úžasnej seriál, že bez něj ČT nemůže existovat!" Ale mohlo by se taky stát, že řekne: "Nic moc, ale snad těch patnáct dílů divák nějak přežije." A pak dál točit nebudeme.

Sype se spousta věcí, jako vždycky před natáčením. Pan režisér Honza Pecha má těžkou angínu, přesto denně zkouší s herci (Jitka Schneiderová se nejvíc bojí líbání s Tomášem Matonohou, protože má být na sto způsobů a neví, jestli má Tomáš takový rejstřík. Nevím, proč si to nevyzkoušejí někde bokem, ale do toho už mluvit nemůžu). Pak jsme taky zjistili, že jeden z hlavních herců podepsal smlouvu u filmu, kde by měl hrát celý zarostlý a my ho potřebujeme oholeného. Skloubit to nejde. Musí se rozhodnout, kterou z rolí položí. Moc času nemá, když příští týden začínáme točit.

Staví se ateliér, a architekta i designérku to baví, protože jsou producenti poctiví, dávají jim volnou ruku, jelikož nemají ty zkušenosti, že by něco mohli jen kašírovat a ušetřit tím. Co třeba? Všimněte si, že ve většině seriálových bytů neteče voda z kohoutku, nehřeje plotýnka ani trouba u sporáku, na deset koupelen je jen jedna funkční a tam se pak všichni hromadně koupou, aby se to využilo. To je ta kašírka. Nám dokonce v dekoraci splachuje i záchod! Jsou to všechno neskutečný prachy navíc, takže se bojíme, aby se nám producenti nad závěrečným účtem neoběsili.

 Pokud vám některé interiéry připomínají reálný socialismus, pak je to správně. To je záměr. Chceme, aby konkrétní byty byly co nejautentičtější, záleží na celkovém doladění. Někdo zase bude mít drahou modernu. Nerez třeba. Věci jsou zatím jen naházené, řeší se technické doladění.

 Z jedné místnosti projdete francouzským oknem do druhé místnosti. Na tom by nebylo nic divného, kdyby ta druhá místnost nebyla v jiném bytě. To se vám doma nestane.

 Tady JAKO hořelo. Pak z toho bude prostor, ve kterém bude mít Lucie Zedníčková vedlejšák. Vedlejšák - to jako práci bokem, ne chlapa bokem.

Při pohledu na oranžovou linku jsem se osypala. Ale je tam správně. Akorát to fakt nevypadá, že by se tam mělo za deset dní točit.



14 komentářů:

  1. Ta orandžová linka je...brrr! To je hrůza. Před odevzdábím se vždycky všechno sype. Já za měsíc odevzdávám bakalářskou práci a "vesele" si tady nervuju...pro vysvětlení-studuju ilustraci takže krom obligátní teorie odevzdávám i praktickou část a moc se bojím, žádnou takhle dlouho knihu jsem ještě nedělala.
    Snad nám to všem dobře dopadne!

    OdpovědětVymazat
  2. Ta oranžová linka se jmenovala Asta a byl to ve své době módní designový hit. Na fotce interiéru je ale pračka, která je asi tak o třicet let mladší než Asta :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevadí, odehrává se to v roce 2012. Jenom holt mají starou linku a celkově ten byt takovej sestavenej ze starýho, ještě staršího a trochu novýho. Ale má to být sociální. To vyjde!

      Vymazat
    2. Děkuji za vysvětlení. A kde se vezme taková zachovalá Asta, v nějakém fundusu? Zapomněla jsem se u prvního postu podepsat, omlouvám se.

      Vymazat
    3. To je buď Aukro nebo bazar, tam se najdou neuvěřitelné poklady. Ale chce to mít čas to všechno pořád sledovat.

      Vymazat
  3. Já u Asty vyrostla, rodiče ji stále mají a musím říct, že ji mám stále ráda:) Je hřejivá:) Neomrzela se ani po 36 letech a to je myslím, co říct. A nemyslím, že nemáme vkus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vida, jaký to vzbuzuje emoce! To jsem moc ráda. A řeklo by se jedna oranžová linka ...

      Vymazat
  4. My měli oranžovou Astu v prvním společném bytě s mým mužem, zdědili jsme ji po předchozích nájemnících. Celou dobu jsem přemýšlela, co s ní, když na novou linku do cizího bytu nemáme... Zůstala tam i pro naše nástupce. A když ji dneska vidím, vlastně se mi vybaví samé příjemně nostalgické vzpomínky :-) (Ale jsem ráda, že už na ni nemusím koukat každý den!)

    OdpovědětVymazat
  5. Tu oranžovou linku máme v pronajatém pražském bytě! :D Je to velké retro, ale už jsme se s ní tak nějak sžili - navíc teď bude slavná koukám...
    Oceňuju autentičnost vybavení! Už žádný vysloužilý showroom!

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to báječně, už se na Ententýky s mamkou těšíme :). Mám několik otázek ohledně vašeho povolání, mohu vás někde kontaktovat? :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jasně, lucie.smich@seznam.cz Pozdravujte mamku!

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím, Ententýky úžasný seriál !!!! Nejlepší !!! A ta oranžová kuchyňská linka je perfektní. Dokonalý designový kousek. Miluju tenhle styl. Ať žije retro ! (kristykrmickova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat