Valentýn/ Národní týden manželství


Dnes jsem měla rekordní den. Vůbec jsem netušila, že jeden počmáraný pokojíček může vyvolat tolik emocí, tolik názorů, tolik komentářů a tolik návštěv na mém blogu! Děkuju tímto všem, kdo jste se zapojili nebo si třeba jen početli.
Věděli jste o tom, že tento týden probíhá Národní týden manželství? Já tedy ne. Je to zřejmě jakási forma Valentýna pro nás starší, moudré a nezamilované. Nebo jen manželsky rozumně zamilované. Tak abysme si taky mohli něco oslavit. Nic proti, ačkoli Valentýna neslavím (ale stejně každý rok čekám, že se odněkud vynoří s kytkou tajný ctitel :-)), Národní týden manželství mi moc libozvučně nezní, spíš útrpně, smutně a povinně. 
Ale ať už zítra budete slavit cokoli, užijte si to!!!

6 komentářů:

  1. Ježíši!!! Co to je? To zní jak "Týden povinné soulože":-D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já vím a vnímá to jako volnou iniciativu těch, kterým záleží na manželství, rodinách a vztazích. A ten tvůj příspěvek mi vyznívá trochu pesimisticky. No, pravda, asi ten název zní trochu neobvykle, ale tak třeba mezinárodní den dětí to je v podstatě obdobné. Spíš mi přijde, že si pod tím těžko lidi něco představí. A já osobně zamilovaná jsem stále víc a moc moudrá a rozumná si taky nepřipadám :-), i když jsem vdaná 13let.

    OdpovědětVymazat
  3. Ne, ne, nejsem pesimistická, ale připadá mi, že zrovna v tomhle případě vzniklo něco, co původně dobrý nápad znehodnotilo. Poslouchala jsem dnes v autě nějakou relaci na toto téma a bylo to tak tvrdošíjně podávané, že být svobodná, tak do sekty zvané manželství nikdy nevstoupím. To asi nemělo být účelem.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak možná kdybych tu relaci slyšela, třeba by mi to tak připadlo taky a souhlasím v tom, že to nejspíš účelem nebylo, i když podle mne člověk, který má jasno v tom, co chce, tak si na to udělá vlastní názor(teď myslím na cokoli, ne konkrétně manželství ano či ne) bez ohledu na to, co mu kdo říká. Všechno je to o lidech a žel, i tu nejkrásnější myšlenku lze špatně volenými slovy znehodnotit. A hezký večer přeju :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Právě. Propagovat manželství asi nelze. Oni to tam brali i přes materiální výhody a nakonec je oponent položil na lopatky, protože vypočítal, že svobodná matka, která se nepřizná, že žije s přítelem, je na tom finančně mnohem líp atd. Úplná fraška. Měly se propagovat jiné hodnoty, ale kdybych na manželství měla napsat oslavnou báseň, taky bych to neuměla a hlavně by mi to přišlo hloupé. Je to věc těch dvou, jen oni vědí ... hlavně se mají mít lidi rádi. Hezký večer taky!

    OdpovědětVymazat