Nežiju, píšu (a smrkám)


Ráno jsem zatápěla natřikrát. Zásadní chybou je odběhnout si k počítači napsat dvě věty. Poprvé trvaly půl hodiny, podruhé skoro hodinu. A stupně Celsia klesají. Nastydla jsem. Hromada kapesníků jen za ráno, kdy jsem od šesti hodin opravovala 9.díl. Ať mi už nikdo nikdy neříká, že spisovatelé spěj do oběda. Nejsem úplně spisovatel, já vím. Ale spisuju.
Producentům se zdá, že píšu malou rychlostí. Nedodala jsem včas 9. díl, televize nám proto nepustila peníze na stavbu ateliéru. Nevím co už. Psát rychle, ale blbě? Taky to jde. V tom jsem myslím hodně dobrá. Ale pak to těm hercům nepřeju. A divákům už vůbec ne (ale ti to prý vůbec nepoznají). Zrušila jsem dovolené, víkendy. Nežiju, píšu. Dnes hned skok do dalšího dílu. Naštěstí mě to moc baví. Včera mi přivezla kamarádka jídlo, léky a hromadu kapesníků. Lenko, díky. Bez tebe bych už zase smrkala do toaleťáku. Všechno jde. Hlavně, když bude producent spokojenej. A televize nám pustí prachy. A když konečně podepíšu smlouvu. Nepřemejšlet, psát!

6 komentářů:

  1. Lucie, taky odhazuju kapesníky na stůl:-)) Tak přeji, abyste byla co nejdříve zdravá a oheň pořádně fajroval!

    OdpovědětVymazat
  2. Já je házela nejdřív na zem, ale žral je pes. :-) Teď je pálím v krbu, všechny bacily skončí žehem. Díky za přání!

    OdpovědětVymazat
  3. :-D Tak ještě štěstí, že jste na zem neodhazovala látkové:-) A k tomu dodávám "sláva papírovým kapesníkům", které šoupneme do koše či krbu a nemusíme je prát...

    OdpovědětVymazat
  4. Já nesmrkám, ale smekám........ no jo klasický předsudky o tom, že umělci vstávají a čekají až je políbí múza....ne v potu tváře, ale v mrazu tváře... vzniká tento seriál. Hodně štěstí přeju, hlavně sil a nápadů, fandím Vám moc a ráda vás čtu, ale to už jsem tu někde psala u těch erotických (mužských) snů .-)))Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, moc si toho vážím. Existují praví umělci, opravdoví spisovatelé, kteří přežívají téměř o chlebu a vodě, a váží každou větu, každé slovo, které napíší. Velmi je obdivuju, ráda je čtu. Nejradši mám, když píší o tom, jak píší. To je blaho. Teda pro mě.

      Vymazat
  5. Taky smrkám, o to víc rozumím. Za účelem odhazování mám u postele / sedačky véélkou igelitku. Nemusím se potom ohybat a sbírat:) Tak zdraví a psaní zdar:)

    OdpovědětVymazat