Co váš běžný účet?


Musím se k něčemu přiznat. Nenávidím svůj běžný účet. Musela bych hodně dlouho přemýšlet, abych našla něco, co mi způsobuje větší žaludeční neurózu. Vysvobozením je pro mě banka v mobilu, přes ni se snažím platby odpinknout, aniž bych zjistila, kolik mám na účtu a co všechno jsem zase (vůbec netuším za co) utratila. Když otevřu internetovou banku, vím, že vpravo budou dva sloupce. Jeden modrý a druhý červený. Nikdy nejsou symetrické jako má ňadra. Přesto párkrát do měsíce dovnitř přece jen vlízt musím. Něco zaplatit, zkontrolovat, přenastavit a tak. Mám už na to fintu. Jakmile se otevře hlavní stránka, okamžitě dám ruku na monitor a ty sloupce, které jsou velmi nevyrovnané, přikryju rukou, abych je neviděla. Pak skočím na řádek provést platbu a sloupce zmizí. Často se mi taky stává, že složenku zaplatím dvakrát nebo ani jednou. Nejsem systematik a čísla mi nic neříkají. Přesto jsem v naší rodině pověřena vedením účtů, pojistek a nevímčehovšehoještě já. Asi díky tomu, že můj muž je ten bohém. Když už mi jó teče do bot, odvezu všechno mamince do Liberce a ta mi v tom udělá pořádek. Vede mi totiž účetnictví mé volné nohy a hlídá mi tak nějak všeobecně, aby mě čísla a banky nesežraly. Mami, děkuju. Už tu zase mám několik plných krabic a začínám být zoufalá.
Fotka mého stolu - měla bych všechno roztřídit, zaplatit, založit, vzít na vědomí a tak. Jenže to už si říkám od vánoc. Tak šťastné a veselé účtování!

7 komentářů:

  1. Nevím proč, ale taky nesnáším práci s účtem. Čísla obecně, ty já měla vždycky ráda, pro mě je nejtěžší se do toho pustit. Otevřít internet banking. Roztřídit ty hromady papírků zvaných účtenky. Když už se přemluvím, tak to jde. A ohledně zůstatku - masochisticky jsem si zřídila posílání informace do mailu. Ne, opravdu mi není pomoci:)))
    A jak koukám, z fotky na mě mrká jakýsi červený fešák, že by model, s kterým se dá žít?;)

    OdpovědětVymazat
  2. Červený modýlek je prapůvodní stará nokie, která se ještě na chvíli vzchopila, asi když viděla to moje zoufalství. Jinak závidím věcný přístup k účtování, hrozně by mi to usnadnilo život.

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna dnes mě manžel vytrestal. Prý jsem dost stará (hlavně,že on je mlaďoch!) naučit se internet.bankovnictví.Když mi to potřetí u sedmé položky celé spadlo nevím kam,nemusel by se za můj slovník stydět zarytý fanoušek Baníku.
    Ale zvládla jsem to!!! Jsem internetbenKing!
    Prý bych se měla naučit obsluhovat i naši kotelnu.Jsou tam budíky jak v atomové elektrárně....To víš,že jo!!! Jednou ženská ukáže,že něco umí......a už topí!


    Hezký pozdrav ze zasněžené Moravy posílá Slávka,Ostrava

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, nakonec zvládnete všechno, proto já radši moc neukazuju, když mi náhodou něco jde. Ale bankovním operacím se nechce věnovat z nás nikdo, nechceme mít přehled, chceme si jen tak žít ... což není moc reálný.

      Vymazat
  4. Náš bankovní účet miluju jen jeden den v měsíci, když přijdou výplaty. Pak je celej červenej a luštit za co jsme zase tolik utratili už nehodlám, protože z toho mám akorát depku. Ale kdyby tvoje maminka už někdy těch čísel měla fakt hodně, tak ti to povedu v POHODĚ! A s placením z cizího účtu bych určitě problém neměla:-D
    A prosím tě, co to je ta LOFT BIBLE?

    OdpovědětVymazat
  5. Adélo, jednou na to dojde. Si piš, že jo a zachovej mi přízeň. LOFT BIBLE - je tam spousta fotek loftových bytů, jednou jsem si koupila. A když mi nejde psát, tak si to prohlížím ...

    OdpovědětVymazat
  6. Mám rada tento post !

    OdpovědětVymazat