Co nosí hrdinky



Včera v noci poslala kostýmní výtvarnice návrhy oblečení pro pět našich seriálových hrdinek. Jsou úžasné. Sex ve městě je v tomto směru sice nedostižnou metou, ale velmi doufám, že ty holky budou oblečené jinak než ve všech ostatních seriálech. Často se stává, že hrdinové nemají svůj vlastní styl, všichni jsou podivně unifikovaní. A co se v seriálech rozmnožili doktoři, tak to vypadá, že vrcholem módy je bílej plášť.
Ale abych jen nepomlouvala. Když jsem po shlédnutí návrhů sklonila hlavu a zadívala se na tři veselé sněhuláky na mojí psací/spací košili, uvědomila jsem si (pokolikáté už?), že bych si měla koupit nějaké nové pracovní oblečení.
Stejný problém jako s kostýmy, je i s návrhy a vybavením bytů hrdinů. Když řekneme architektovi, že chceme pel mel - aby bylo jen jedno křeslo z IKEA, druhé z bazaru a třetí ať zapůjčí značková prodejna s nábytkem, tak na vás kouká jako na vlastního vraha. Jednodušší je tam fláknout všechno od jednoho výrobce, takže to pak ani nevypadá jako byt, ale nějaký prošlý showroom. Tentokrát máme snahu do toho hodně mluvit, tak jsme zvědavá. Bohužel nejsou peníze na designera, takže je to všechno v rukou architekta. A ten, když dokreslí návrhy, má asi pocit, že už je vyděláno. Pak jen nastěhuje nábytek z Aska, na stěnu pověsí plakáty nebo reprodukce z IKEA a hotovo. Jenže naše hlavní hrdinka by měla mít byt ve stylu, který vídáte v časopise Art and Décoration. Francouzsky ležérní, staré i nové kusy a hlavně šarm. Co na tom, že nemáme hlavní představitelku, hlavně že máme představu o jejím bytu!

11 komentářů:

  1. Odtud to vypadá jako tři tučňáci ;-) Máme moc pěkný blog a příjemný styl zápisků, à la kamarádka vedle v křesle, člověk se zamyslí, zasní, zavzpomíná, přebere si svoje věci v hlavě, i se pobaví. A tak to má být. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začátek druhé věty je "Máte", samozřejmě ;-)

      Vymazat
    2. Oni to asi budou tučňáci, ale pořád jim říkám sněhuláci. :-) Moc děkuju za přízeň!

      Vymazat
  2. Tak jsem to nevydržela a "mrkla na vás" (dnes už podruhé) ještě než půjdu spát a nezklamala jste...zase se tu tluču smíchy a žasnu....pro našince je to nejen zábávné, ale i zajímavé čtení o zákulisí toho, jak vzniká seriál...tak třeba se pak povede najít hlavní hrdinka podle dekorací jejího bytu .-) Hezký večer Jana

    P.S. Pyžámko je teda luxusní a hlavně asi hřejivé .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, hřejivé! A podle kategorií, které výtvarnice hlavní hrdince přiřadila, je tohle šuplík INFALTILNÍ PYŽAMA! Normálně se tam vidím!

      Vymazat
  3. Těším se na ten Váš seriál čím dál víc! Líbí se mi, když jsou věci dotažené a promyšlené až do posledního detailu a moc takovouhle snahu oceňuju, určitě to není jednoduché v českých vodách televizních zrealizovat... Nevzal by ty interiéry nějaký teprve studující designér? Mohla by to být pro něj zajímavá zkušenost a alespoň reference... Styl A&D zní více než lákavě! :o))
    Lehce infantilní mikinka je dokonalá, rozhodně jí neměňte :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten nábytek - to mě vždy točilo, proč všichni mají Ikea. Přijde mi mimo realitu, že by postavy důchodcového věku měly najednou vše nové a vše Ikea a ani náznak toho, že v tom bytě žijí třeba celý život.
    Líbí se mi, jak píšete co je pod pokličkou za seriálem.

    OdpovědětVymazat
  5. O té unifikovanosti máte pravdu. Jenže my jsme asi unifikovaní už úplně všichni, stačí vzhlédnout od výlohy do davu.

    OdpovědětVymazat
  6. Budu se snažit tedy psát o tom, co je za seriálem, když se vám to líbí. Problém je, že jsme všichni vázáni mlčenlivostí, ale sem tam něco ... budu to vysvětlovat jako reklamu.
    S designéry je to ve filmu problém, pokud to není filmař, nezná zásadní zákonistosti o filmovém snímání, navrhne to špatně (zjednodušeně: nemůže dát velký obraz za jídelní stůl, když tam bude sedět herec a kamera ho snímat, bude to vypadat, že má hlavu vrostlou do obrazu a takových věcí je tisíc). Něco jiného je lidem redesignovat byt a úkazat to na kameru, ale v tomhle ti herci musí uvěřitelně žít a ještě se tam musí vejít světla, kamera ... ale snažíme se o nějakého kreativce!

    OdpovědětVymazat
  7. A jak je to třeba s tím oblečením a doplňky? Chápu, že na spoustu věcí máte kostymérky, které hlídají návaznost, takže to oblečení mají ve své režii. Tudíž se tedy nakupuje k filmu, seriálu. Co je s ním potom? Nebo nosí na plac i svoje oblečení a doplňky - typu šperky, hodinky, kabelky?
    Herečky 20. let prý musely platit celou svou filmovou garderobu ze svého.
    Anouk

    OdpovědětVymazat
  8. Napíšu to zítra do většího článku, je to složitější.
    :-)

    OdpovědětVymazat