Ženy, co si (i) samy kupují květiny





Včera jsem si koupila tulipány. Krásné, holandské, z květinářství, co vydrží tuze dlouho. A vzpomněla jsem si při tom na studii, kterou jsem kdysi četla. Rozdělovala ženy do dvou skupin: na ty, které si rády samy koupí květiny a na ty druhé. Jsem jasný áčko. Charakteristika této skupiny byla příjemně pozitivní a dokonce muže nabádala, aby si pro manželství vybírali právě ženu ze skupiny A. Béčko totiž nemá správně srovnané emoce. Když je ženě líto vyhodit peníz za květinu, když čeká, až ji od někoho dostane, když má radši kus salámu než kytku, když ji to nepotěší ... v tom všem je zakopaný pes. Když jsem si to pak převedla na své kamarádky a známé, zjistila jsem, že to sedí. Kupovačky květin jsou i jako kamarádky a partnerky mnohem zábavnější!

14 komentářů:

  1. No vidíte to, tak já patřím asi do skupiny C , protože květiny nejen pravidelně dostávám :-) / pondělky v Lidlu to jistí / , ale i sama si je kupuji ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. To jste Áčko! Jasně, že někdy i něco dostanem. Proto mám v titulku (i). :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Kvety si kupujem pravidelne, i keď ich pravidelne i dostávam......nič ma tak nevie potešiť ako pohľad na stôl v obyváku na krásne kvety hneď čo otvorím byt......to je proste moje....a je mi smutno za babičkami, čo predávali na rohoch kvety z vlastnej záhradky....tak tie som kupovala ešte radšej-s vedomím, že robím dva krát radosť

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, to jste vystihla přesně. Taky kupuju nejradši od babiček. To spojení krásy a pomoci/solidarity je v tomhle nákupu nejpodstatnější.

    OdpovědětVymazat
  5. To jsem ráda, že jsem A ;-)
    A máme to úplně stejně :-)
    U nás se ještě takové květinové babičky , ale i dědečkové občas vyskytují , spolu s výpěstky z vlastní zahrádky, prodávají za 20Kč sněženky, slaměnky ,...a nikdy jim neodolám !

    OdpovědětVymazat
  6. já jsem taky áčko, občas si prostě musím koupit květiny, kvůli nim, kvůli sobě, vždycky tulipány, to jsou nejheboučtější :o) jen mě vždycky překvapí to pozvednuté obočí, když se mě pak někdo zeptá, kdo mi je dal a proč, a já odpovím, že já a proto.

    OdpovědětVymazat
  7. Taky A - zrovna jsem si cestou z oběda koupila krásné žluté tulipánky. Mě se zase většinou automaticky ptají: PRO KOHO, že jsem je koupila (:-). Lucie

    OdpovědětVymazat
  8. Já byla B), ale dcera mi naučila být A)

    OdpovědětVymazat
  9. jejda, tak to jsem uplne holka na vdavani! :) kvetiny si kupuju porad a co vim, moje mama to tak dycybky taky delala. ale doufam, ze se pocitaji i ty natrhane na louce :) a uz se tesim na snezenky, verim, ze tady taky budou. ale rekla bych ze babicky tu nemaji :( taky jsem je rada podporovala ...

    OdpovědětVymazat
  10. Sláva dcerám, maminkám, tulipánům a květeně vůbec! Jak říká Hana Hegerová, když žena ztratí ženskost, dopadne to s muži špatně.

    OdpovědětVymazat
  11. Já,já jsem B!!!!Ale jen z toho důvodu, že můj muž mi kupuje kytky jen tak během celého roku a mě to moc těší . Nemám důvod si je kupovat sama.

    OdpovědětVymazat
  12. Takové muže je hřích si nechávat pro sebe! Jemně rozsekat a rozdělit se! :-)

    OdpovědětVymazat