Nepřežiju


O víkendu jsem si koupila nejen nové lyžařské kalhoty, ale taky mobilní telefon. Čímž jsem definitivně rezignovala na svůj listopadový nákup drahého mobilu s androidní operační pamětí. Ne, nebudeme kamarádi. Ačkoli má výkonný fotoaparát, mně se zdá, že fotí divně. Dotykový displej mi nevyhovuje, často se netrefím, kam mám, v mrazu téměř nefunguje. Esemesky píšu třikrát tak dlouho. Když jsem v noci autem zabloudila, přepnul se mi do nějakého režimu a já nemohla volat ani SOS. V žádném případě nejsem ochotna se sesynchronizovat s internetem, odmítám, aby mi do mobilu chodily emaily, atakdále ... čili takový mobil vůbec nepotřebuju. Ba, co víc, nesnáším ho. Kdybych si za stejnou cenu koupila boty, jsem královnou plesu (minimálně v Kokoříně). Stejně už mi měsíc leží v šuplíku a já zase začala používat svou starou (gumičkou převázanou) nokii, která už chudinka ale opravdu chrčí jak tuberák.
Když jsem vysvětlila svůj problém prodavači, tak tvrdil, že pro mě prostě mobil neexistuje! Po dlouhém přemlouvání a ukazování na jednotlivé modely, jsme přece jen nalezli kompromis tlačítkového telefonu pro blbé. Prodavač sice říkal, že je to pánský model, ale když jsem ho ujistila, že nosím i pánské funkční prádlo, domluvili jsme se. Od včerejška doma šílím, protože neumím vypnout zvuky, které telefon vydává při používání jednotlivých klapek a vypalují mi díru do mozku. V nastavení to není, v aplikacích taky ne. Ráno jsem se už rozbrečela. Já v tomhle světě nepřežiju!

16 komentářů:

  1. Jé, to je balzám na duši. takové čtení potěší ;-) Mám totiž stejný problém. 3roky stará Nokia je považována za historický a nemoderní kousek. Zlobí- tu a tam se sama vypne a nefunguje. Opravovat prý nemá cenu. jenže! Já nejsem schopná obsluhovat dotykové telefony, jejichž schopnosti mnohonásobně převyšují moje IQ! Když tu manželovi zvonil, nebyla jsem schopná známé číslo ani přijmout! mačkala jsem-a nic. Až 15letá dcera na mě řvala: "Táhni!" ??- jako já?? - "Ne, ty! Táhni prstem po displeji..." :-)
    Prostě jsem jiná generace a chci dožít v klidu. Technická část rodiny se snažila vyhovět mým požadavkům a zakoupit mi mobil k Vánocům, provedli důkladný průzkum trhu a smutně mi sdělili, že mnou stanoveným parametrům vyhovuje pouze mobil "SENIOR" -nebo jak s e jmenuje. Takže tak. S námi "humanisty" se jaksi v technickém pokroku nepočítá ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, to jste mi udělala radost. Já jsem opravdu v posledním tažení zoufalství. Připadám si jako idiot. Od rána mi zvoní hovory, ale vyzvánění má hnusný zvuk - celá galerie vyzvánění je hnusná, takže víc a víc upadám do deprese. Telefon pro humanisty by určitě byla na trhu bomba. Proč ji někdo nehodí?!

    OdpovědětVymazat
  3. Hledejte v profilech - normální a přizpůsobit a pak by jste měla najít i zvuk tlačítek:-)
    Jinak souhlasím, dotykové není pro hodně z nás:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Možná jsem tu špatně:))), ale přiznám se, že mě naopak všechno technické strašně baví, po letech s dotykáčem jsem byla nucená na pár měsíců přejít na tlačítka ... to byla pro mě tragédie:)) Ale už je to v pořádku:)
    Trochu jsem pohledala na internetu, jak vypnout zvuky tlačítek - je to tedy rada pro jiný LG, ale snad to bude stejné:
    - v menu najet na profily
    - vybrat profil standardní
    - dát přizpůsobit
    - vybrat tóny kláves
    - zvolit vypnout
    Doufám, že to pomůže.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju mockrát za rady a váš čas, ale v profilech je právě jen "normální" - a ten se dá pouze zapnout nebo vypnout. Není tam žádná možnost "přizpůsobit" ... sjíždím různé možnosti od rána sem tam - a pořád nic.

    OdpovědětVymazat
  6. Olé! Tak klapky už jsou bez zvuku, melodie zpráv a hovorů vybrána uspokojivě. Tímto děkuji svému anděli strážnému, který mi okamžitě po přečtení článku zavolal a řekl, že jsem pořád stejně nemožná, ale nedokáže se na mě vykašlat. Takže jojojo, mám to! Až zase něco nebudu umět, pověsím to na blog!

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, Lucko, Vy mi mluvíte z duše :) Na podzim jsem si šla pro nový telefon.. můj požadavek byl - dobře a rychle psát sms a telefonovat.. nic víc. Koupila jsem si dle prodavače "předpotopní" model - Nokia C2-01. A nemůžu si ho vynachválit. Dokonce o verzi vyšší Nokia je daleko horší a problematická.. a minulý týden mi kolega říkal, ať si koupím normální mobil, nejlépe iPhone nebo Android (či co.. :)).. pak se zamyslel a říká - ale když vidím, jak rychle píšeš sms, tak opravdu ty ten dotykový mít nemůžeš. Zlaté normální a obyčejné tlačítkové telefony. :) Tak držím palce, ať se brzy sžijete :)

    OdpovědětVymazat
  8. Výborně, hned si ten model dávám do paměti - nikoli telefonu, ale píšu ručně do notýsku. Mně prodavač řekl, že nokie jsou tak předpotopní, že si je může kupovat jen idiot. Tak jsem mu odvětila, že když jsem idiotem celej život, tak už to měnit nebudu, nicméně nakonec jsme skončili u LG a je to hodně podobné. Takže jsem idiot - tomu původnímu hodně podobný.

    OdpovědětVymazat
  9. Bavíš mě. Škoda, že jsi mě nikdy nechtěla. Naučil bych tě s mobilem. Napiš si mě do notýsku aspoň pro případ nouze. Čau. PK

    OdpovědětVymazat
  10. To teda zírám, kdo všechno mě potají sleduje. Ale díky, píšu si!

    OdpovědětVymazat
  11. Jo, jo i virtuální svět je malý ;-)
    A na dotykové mobily mám úplně stejný názor !
    Mám také starší Nokii a nedám na ní dopustit :-)
    A idiot se pozná úplně jinak než podle mobilu ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Já se připojuju...K prodloužené smlouvě jsem si vybrala svůj první dotykový tel, android je tam taky /doteď nevím, co to je a k čemu to je :D/. Už jednou byl v opravě/a byla to totálka, vyměnili mi i výr.číslo/, doma z opravny ho mám 2.týden a už zase...vypíná se, bliká, nemůžu se na něj spolehnout...a nenávidím ho. Chci tlačítkový, aby psal sms, volal a fotil. Nic víc nechci....

    OdpovědětVymazat
  13. Přechod na dotykáč byl náročný, ale přežila jsem, jen jsem si musela odvyknout na to, že píšu za chůze a vidím to na pořízení poutka, aby mi nespadl na zem.

    OdpovědětVymazat
  14. Pak ovšem nechápu, proč se na mě vždycky v krámě tvářej, že jsem jediná na světě. To je skoro na revoluci!

    OdpovědětVymazat
  15. Jak píše Ivet, právě kvůli nemožnosti psaní sms jednou rukou za chůze jsem dotykový mobil zavrhla hned v začátku a jsem za to ráda. Jo jsem ten idiot co si pokaždé kupuje jen Nokii a jsem maximálně spokojený idiot. Má stále stejné menu (přibližně) a cesty v něm jsou pro mne intuitivní. Posledního mazlíčka mám necelé 2 roky a teprve teď sem si nastavila přijímání mailu, ale jen když budu chtít, čekala sem jeden moc důležitý. Určitě je mnohem chytřejší a dokáže víc než od něho požaduji, ale má mě přesto rád a funguje k mé naprosté spokojenosti. A hlavně má neskutečnou výdrž!
    Manžel má iPhone a je též maximálně spokojený, mě naskakují pupínky, když na něm mám napsat někomu sms, ale telefonovat z něj už umím :o)) A líbí se mi ta bublinová historie sms konverzace. Děti s ním umí stokrát líp než já a moje Nokie je neláká...taky výhoda :o)

    OdpovědětVymazat
  16. Už jsem si myslela, že jsem snad sama, kdo ty "dotykáče" prostě nechápe. Měla jsem ho chvilku, vypínal se při hovoru, sms jsem ani radši nepsala, než jsem zvedla hovor, každý mi to položil - zkrátka, mobil na nic. Jo, a nejhorší byla moje snaha po aktivování přeleštit obrazovku, takže jsem jezdila přes celé menu dokola a dokola. Vytáhla jsem čtyři roky starou Nokii ( vypadá to jako propagace jedné značky:)?) a paráda. Tlačítka, spadnout na zem mi může třeba desetkrát, prostě nejlepší. Děsím se dne, kdy mi odejde a v obchodě už budou jen "placky".

    OdpovědětVymazat