Nejhezčí dárek


Nejhezčí dárek je ten, který pro druhé vyrobíte sami. Pamatujete na slova Jiřího Kodeta z Pelíšků? Manželce dal samorost a dceři dřevěnou sošku. Můj tatínek se tím řídí taky, loni jsem dostala velkou budku pro ptáky. Barva ještě trochu lepila. Jsem zvědavá, co dostanu letos. Je to vždycky největší překvapení. V magazínu Ona Dnes jsem se rozepsala o tom, jaký je můj otec originál a tím pádem dává originální dary. Přečíst si to můžete zde:
Kdyby nám koupil něco fádního, fakt by nás zklamal. Jsem zvědavá, kdo jednou tuhle jeho štafetu převezme. Asi nikdo. S takovým talentem se buď musíte narodit nebo do něj vyrůst. Tatínek je trochu vetešník, jezdí na sběratelské burzy, pořád něco kupuje, prodává nebo opravuje. Jednou dokonce domaloval po umělci obraz, ovečky měly trochu odřené tělo, tak jim ho vylepšil. V jeho garáži najdete všechno, co (ne)potřebujete.  Nedávno jsem říkala Kryštofovi: "Takovýho dědu nikde nekoupíš." A on mi pobaveně odpověděl: "Ale ani neprodáš." Smáli jsme se snad půl hodiny.
Už se těším na Štědrý den!

2 komentáře:

  1. Budka je nádherná!!! Já mám pocit, že dneska se takoví chlapi nerodí nebo jsou líní něco dělat po nocích a lepit ty starý věci v něco smysluplnýho. Můj táta je taky všeuměl. Začal dokonce malovat a jeho autoportrét je úžasnej! Nemluvím o tom, že umí opravdu všechno od truhlařiny, tapetování, zdění, pokládání koberců apod. Kryštofův výrok je bomba!! Řechtám se taky! Ono, kdo by takovýho dědu taky prodával, že jo?.-D

    OdpovědětVymazat
  2. Kdybych měla dostat vlastnoruční dárek od Ivana, tak si fakt neumím představit vůbec nic. Ale zase umí postavit dům, dát cihlu k cihle ... nebo to aspoň ošéfovat. Až na ty dodělávky. To jsou malý věci, který už jsou mimo jeho výseč vnímání. Ale knihy umí koupit výborně! :-)

    OdpovědětVymazat