Předvánoční Vídeň








Původně jsme mysleli, že ve Vídni přespíme, ale nakonec jsme tam strávili jen pár hodin. Můj psací režim je momentálně tak přísný, že bych si nakonec vyčítala, že juchám v baru a nepíšu. Tak jsme se aspoň prošli po městě, v ulicích právě zavěšovali vánoční světelnou výzdobu, která je pro Vídeň tak charakteristická. Nakonec jsme zapluli do nenápadné hospůdky v centru - a zase se trefili. Pár stolů, úžasná atmosféra i obsluha - a hlavně místní hosté, žádní turisté. Ochutnala jsem domácí ovocnou vodku s čerstvou ostružinou - a nejradši bych zůstala do večera. Nešlo to. Tak aspoň tradiční vídeňský řízek, zamávat Kryštofovi do mraků - a hurá domů.

13 komentářů:

  1. Nádhera, nádhera, nádhera!!!! Letos jsme měli v plánu vánoční trhy ve Vídni. Ještěže nemáme prachy a nikam nepojedeme. Už jenom skrz ty tvoje fotky mě svrbí peníze (se píše v peněžence, ale je tam nemám). Koupila sis něco? Ty ptáci s peřím jsou v kurzu už třetím rokem! Já zešílíííím!! Jela bych hneda, sakra! No nic, jdu se uklidnit vystavováním faktur:-D A.

    OdpovědětVymazat
  2. a punč, punč jste si dali?

    OdpovědětVymazat
  3. Punč ještě neměli, a ani jsem si nic nekoupila, nebyl čas, ani nálada. Prachy bych měla, musím si totiž koupit něco na sebe kvůli finále Souboje seriálů, to zase bude trauma!

    OdpovědětVymazat
  4. Hmmmm, tak to jsme se včera minuly/i/:). Punč jsem si dala a pak následovalo odpoledne v Domgasse 5. A tak dnes honím resty! Rest, trest. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to mě mrzí. Mohli/y jsme si ho dát společně! Nevím, co je v Domgasse 5?!

    OdpovědětVymazat
  6. Mozartův byt. Dnes muzeum. Tři patra. Důkladně. Náročná prohlídka. Co dělat, když máš doma nadšenou obdivovatelku. Sliby matek dcerám se musí plnit. M

    OdpovědětVymazat
  7. Axh tak! To mám teda smůlu, že Stela obdivuje pouze Littlest pet shop. Ti, doufám, nikde muzeum nemají.

    OdpovědětVymazat
  8. Těch pečopů, jak děti říkají, máme taky plná šuplata. Až budou mít muzeum, budu muset i tam. Zatím jsou letos opět na vánočním seznamu. Vypadají děsivě, s těma obrovskýma černýma očima. M

    OdpovědětVymazat
  9. Ten fešák za odpaďákem je reklama? Vypadá démonicky, škoda ho za koš na smetí...
    Petšopák nám dnes přibyl další, se třpytkama na čele, to bylo radosti. Byla jsem nucena místo něho mluvit, jak se mu u nás líbí a že se rád poznává se svými kamarády (těmi ostatními obludkami).

    OdpovědětVymazat
  10. Ano, ten chlap je reklama, ale nevím na co. Na ten koš asi ne ... ale vydržela jsem u něj dlouho. :-) Petšopové ... no jo, máme jich kolem stovky, několik domečků a jánevímčeho a od Ježíška si Stela přeje petšopí letadlo!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Panebože, ty mršky už mají vlastní aerolinky??? Mohli by lítat na náš pečopí ostrov, máme už počopí palmy. M

    OdpovědětVymazat
  12. Záplava příšerek, k tomu palmy, domečky a letadla - to jsou vyhlídky, šmarjá, dyť to je horší plevel jak Hello Kitty! I když, musím přiznat... ty sady s panenkou Blythe se mi líbí, asi napíšu Ježíškovi. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Oni mají petšopáci dokonce vlastní webové stránky i blogy, kam si je holčičky fotí či je animují - na to se zase musím koukat já. Ostrov pro rodiče!

    OdpovědětVymazat