Tři na jednu

Odpolední program naší rodiny se jmenuje psaní úkolů. Je to často o nervy. Na jedno dítě se střídáme tři dospělí a občas si nevíme rady ani jeden. Tyhle psychické kolapsy jsou prý výhradně českou specialitou. V zahraničí se pod pojmem domácí úkol rozumí něco jiného než zkouška inteligenčního kvocientu rodičů a staršího bratra.







6 komentářů:

  1. Doufám, že jste to všichni přežili?!! Domácí úkoly mě taky iritují. A možná víc než moje děti, které si je dělají bez remcání. Ale ten přežitek opravdu nechápu! Ale zkus se o tom pobavit s nějakou učitelkou..já to zkusila a to byla mela! A to jsem bojovná,ale co ty úči dokážou!!!?? :-))))A.

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem s ní o tom mluvila. Problém je v tom, že ty máš chytré samostatné děti, kdežto Stela je často outsider. Neberu to tragicky, i tak z ní může být úspěšná spisovatelka nevšedních ženských románů. Ale to, co se u nás děje odpoledne, je námět na komedii. Nebo na horor. Určitě to využiju. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ono je jedno, jestli máš děti takový nebo makový, protože oboje ty úkoly dělat musí. Mě vadí ten princip domácích úkolů! A nejvíc nesnáším domácí úkoly pro rodiče - nalep, udělej, přines! Naše školství se od dob mého mládí vůůbec nezměnilo. Bohužel:-( Stela je výjimečná a chce výjimečný přístup! A.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jsi tak zlatá! Budu si to dnes celé odpoledne u úkolů říkat. Děkuju, milá moje.

    OdpovědětVymazat
  5. Naše dítě je zatím ve školce (waldorfské - to je taky samý domácí úkol pro rodiče), ale ty pravé úkoly nás ještě čekají. Se těším.:-)
    Jinak máte skvělý stůl, báječné židle, perfektní podlahu a vůbec...takové útulno. :-) Vidím vzadu v polici správně sáňky?
    Jo a to přání k svátku je moc hezké. A Stela má moje sympatie, jelikž píše pěkné velké "t".

    OdpovědětVymazat
  6. Tolik pochval najednou! Moc děkuju. Podlaha jsou obyčejné dřevoštěpkové desky, nalakované, ale už jsou stejně na nich vychozeny do šeda cestičky, po kterých nejčastěji domem chodíme. Neznámé návštěvy jsou z toho dost zaražené. Ano, v polici jsou historické sáňky. Stela si na ně dává učení. :-)

    OdpovědětVymazat