Miluju bohémy!/Tomáš Alfery

Celý víkend psací. V sobotu jsem si šla aspoň vyvětrat hlavu a náhodou jsme se nachomýtli na vernisáži obrazů a objektů Tomáše Alferyho v Truhlárně. To je hospoda s galerií přímo v obci Kokořín. Bylo tam narváno. Bohužel jsem s sebou neměla foťák, takže výstavu jsem si jela nafotit až dnes. Nicméně zážitek to byl silný. Umělec si nechal během vernisáže vzít krev, takže asi polovina lidí hned omdlela. Pak nám v přímém přenosu ukázal, jak se dělá umění. Rozdělaný obraz tou svojí krví postříkal. Ti, co stáli okolo, si skvrny odnesli i na sobě a svém vlastním oblečení. Zadarmo. Ale bavilo mě to. Akorát Stelu to asi trochu odradilo od rozhodnutí stát se malířkou. Nesnáší totiž pohled na krev.





 Tento obraz jsem si původně vybrala.Velmi mě fascinoval a stojí míň než středně velký víkendový nákup pro naši rodinu. Jmenuje se Stačí zapnout a vede mu šňůra z mozku do zásuvky. Pořád sháním nějaký pěkný kousek do ložnice nad postel. Po deseti minutách dívání se na něj ale Ivan prohlásil, že pokud se do ložnice nastěhuje Stačí zapnout, odstěhuje se on.
No, neváhala jsem!

 Takže to spíš vyhraje tento obraz. Jmenuje se "Já v obraze, vy před obrazem" a je z triptychu Na povrch.
I ten název se do ložnice hodí víc.

Právě tento obraz postříkal při vernisáži umělec vlastní krví.
Miluju bohémy!

9 komentářů:

  1. Páni, tak tyhle kousky mě vzaly za srdce.
    Skvělá volba, v ložnici to budete mít úžasné!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  2. Divočina, co? Aspoň na stěně! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. :-)))ty woho, tak obraz "Já uvnitř,vy venku" je naprosto boží! Ten bych brala taky. Za to "Vymývání mozků" je masakr, protože na mě to opravdu působí jako vymývač! Dívat se na to každý den, tak někoho asi zabiju! Úplně to má divnej náboj!Brrrr. už se na to nebudu dívat! A.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jestli bude Vymývání skutečně viset u tebe v ložnici, tak mi drž místo! K.

    OdpovědětVymazat
  5. Clovek, ktery namaloval tyhle obrazy je muj pritel. Dobre znam jeho tvorbu, proto me velice udivuje to, ze obrazy tu jsou pojmenovany jinak nez ve skutecnosti...

    OdpovědětVymazat
  6. Zasloužil byste si, abych Vás ignorovala, když se neumíte ani podepsat. Ale oukej, ať pana umělce propaguju i se správnými názvy. Napište mi je, pane dobrý příteli, a já to mileráda opravím. Se srdečným neanonymním pozdravem Lucie!

    OdpovědětVymazat
  7. :-) Urcite jsem nemela v zameru nejak se vas dotknou nebo vas urazit! I kdyz se mozna mylim, prijde mi ze se zlobite. Co se tyce anonymity.. Ano podepsat jsem se urcite mela, za to se omlouvam ale jinak mam na anonymitu na netu svuj vlastni nazor;-) Za vasi propagaci jsme samozrejmne radi.

    1. obraz (ten ktery jste puvodne chtela) je ze serie "novodoby otroci" a jeho nazev je STACI ZAPNOUT.

    2. obraz pochazi ze serie "ja v obraze, vy pred obrazem" a je z triptichu nazvanem NAPOVRCH.

    Romana

    OdpovědětVymazat
  8. Pokud by jste mela zajem dodat nazvy i k ostatnim dilum:

    To uplne prvni co tu mate se jmenuje "VE VANE NA HRANE", ta silena cervena vec "MATKA", na nazev toho fialoveho kresla si bohuzel nevzpominam a posledni obraz se jmenuje "SPLYNUTI" :-)

    OdpovědětVymazat