Mám alergii na větu "Přijdu brzo!"





Věta Přijdu brzo, kterou můj muž s oblibou používá, NIKDY neznamená, že přijde včas. Za 25 let našeho společného bydlení si na mou duši nepamatuju, že by po tomto prohlášení opravdu přišel brzo. Většinou přichází brzo ráno. Myslím, že jsem celkem tolerantní a nevyžaduju hlášení, kde a s kým byl, byť se mi to kolikrát brzo ráno snaží vehementně povyprávět a diví se, že mě to ve čtyři, v pět, šest, fakt vůbec nezajímá.
Kryštof taky není doma. Ten se jel na chvilku stavit za kámošem. Ta chvilka už trvá asi 6 hodin.
Je 1.34.
Noc je zřejmě ještě pořád mladá.

7 komentářů:

  1. Jéé,to sis ještě nezvykla, že věta "Přijdu brzy (hned, za chvilku)" je v klučičím jazyce něco jako "Běž klidně spát, mě se hned tak nedočkáš" Zkus někdy I říct, že uvaříš brzy :-)) A.

    OdpovědětVymazat
  2. To víš, že jsem si zvykla. Na leccos. :-) Ale ta věta mě fakt neskutečně dráždí, protože za sebou netáhne jen nějaký banální pozdní příchody, ale taky událostí, co málem skončily katastrofou.

    OdpovědětVymazat
  3. jakou katastrofou? To mi řekni, proč se tímhle trápí ženská? Když chlapovi napíšeš: "Přijdu brzy," a přijdeš brzy ráno, tak on chrní jak zabitej celou noc a je v pohodě. Copak s o nás nebojí? Nebo co to je? Jo, vzpomněla jsem si ještě na jednu větu, kterou nesnáším já."Nic se neděje!" Tak to znamená vždycky průser! :-) A.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já si ty večery, kdy můj muž přijde "brzo", celkem užívám.

    Spíš mi vadí, že když je doma, tak chodí spát moc brzo, bez uvozovek. Asi v devět. Takže jakoby tam stejně není, nekomunikuje se mnou, a navíc nemůžu na počítač (protože ho máme ve stejné místnosti, kde i spíme).

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to jste mě svými reakcemi, holky, pobavily! Napadlo mě, že už dlouho jsem (brzy) ráno nepřišla. Velká chyba!

    OdpovědětVymazat
  6. Vážené dámy,
    já to vidím z toho mužského hlediska a vždycky jsem chápal, že si kamarádka dělá starost, když se zdržím na ruletě, proto jsem ji vždycky uklidňoval, že přijdu brzy a doufal, že bude klidněji spát, zatímco já jsem měl nervy, aby si ona nedělala zbytečné starosti, takže de facto jsem vlastně trpěl já...

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, to jsem to asi nějak blbě napsala. Já vůbec netrpím, jsem ráda, že každej máme i svůj vlastní svět, nejenom ten společnej. Jenom šílím z tý stupidní věty. Ale třeba ji opravdu někdo dodržuje - pak ať to říká! :-)

    OdpovědětVymazat