Mallorca: Sex on the Beach, please!


Úvodem naše diagnózy (= zpráva pro rodinu): Stela kašle jako orchestr, ale jen po ránu. Já mám i přes UVA + UVB faktor 50 spálený obličej, jinak ok. Ivan má dojem, že má angínu, ale vydrží to.
Dnes ráno nám v koupelně upadl kus umývadla. Respektive kus mramorové desky, do které je vsazeno. Asi tak 3 kg. Těsně vedle mé operované nohy. Doufám, že nás neobviní z toho, že jsme si moc vášnivě čistili zuby. Tato historka celkem přesně vystihuje, jak vypadá čtyřhvězdičkový hotel na Mallorce. Program all inclusive zahrnuje úplně něco jiného, než jsme doteď byli zvyklí = příjemný nadstandard všemi směry, když chcete dovolenou, na které se o nic nemusíte starat (třeba wi-fi připojení v hotelovém pokoji). Tady jsem si musela koupit speciální kartu a píšu v baru, dál totiž internet nedoleze. Ale má to i své výhody, např.: Sex on the Beach, please!
Po dvou dnech dez(orientace) jsme přišli na to, že tady OI znamená SNĚZ A VYPIJ, CO MŮŽEŠ. JE TO V CENĚ! A zjevně ti, co jsou tady, věděli, kam jedou a radují se z toho. Bylo by strašně jednoduché je šmahem všechny odsoudit a připadat si vedle nich lepší a inteligentnější, ale jedna věc tu nehraje: oni jsou totiž nádherně šťastní. Dnes ráno  se začal jeden pár u snídaně objímat a dlouze líbat – před svým desetiletým synem, který tomu s úsměvem přihlížel. Z řeči jsem pochopila, že rodiče mají výročí svatby. V americkém filmu by následoval bouřlivý potlesk, tady nebylo nic. Zase si sedli a pokračovali ve snídani. Jak jednoduché. Nádhera.
All inclusive může znamenat i drobné zážitky, které vás donutí si uvědomit spoustu soukromých věcí a posunou vás možná (časem) dál. Třeba i ke štěstí.

4 komentáře:

  1. Vždycky jsem chtěl hotel aspoň 3-hvězdičkový, jen jednou jsem se nechal ukecat od cestovky na dvouhvězdičkový a to v Paříži. Byl to malér na malér, nic nefungovalo správně a pode mnou dokonce spadla postel i když jsem nic nevyváděl a vážil sotva 80 kg. Celou noc tam byl randál, když zapršelo kapala voda ze stropu a teprve když jsem jim pohrozil, že to mám všechno nafilmované i zvukově, a dám to do novin, začali se snažit všechno napravovat. Prostě, líná huba holé neštěstí...

    OdpovědětVymazat
  2. Aha,takže dovolená plná zážitků dokonce adrenalinových pokračuje:-) Teda já vím, že jsem hrozná,ale cítím úlevu, že i někomu jinému to tak úplně nevychází.I když ty vzpomínky jsou pak luxusní:-) Jo, jestli Ivana škrábe a pálí v krku a má obstříknutý mandle, tak ať do sebe cpe tuny ledu, zmrzliny, hektolitry ledového pití.Sice to bude den dva stejné, ale nebude z toho angína. Mám vyzkoušeno, potvrzeno, prostě to zachladit! Sex on the Beach bych si taky dala, hlavně pod jasnou noční oblohou:-)) A jak ti tam jde psaní, když jsi pořád na baru? A co moře, jaký je? Poděl se s těmi, co musí sedět na zadku v příšerně rozpálený kanceláři, prosím!!!:-)A.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji velice za povzbuzení!!!! Pokusím se večer dát dohromady další příspěvek. Ono to možná tak nevyzní, ale nám se tu začíná neskutečně líbit. Asi to tu má nějaké zvláštní fluidum ... už teď vím, že domů se mi chtít nebude. Jsem šťastnáááá!

    OdpovědětVymazat
  4. Musím se přiznat, že Mallorca mě už dlouhou dobu velice láká. Už pěkně dlouho jsem nikde v zahraničí nebyl. Chtěli jsme se ženou někam letět letos, ale nakonec jsme naznali, že díky situaci ve světě bude lepší, když zůstaneme doma. Hodně času jsme přes léto strávili na zahradě. Máme tam klid, přelivový bazén, pergolu kde je stín a tak. Vlastně to možná bylo lepší než nějaká dovolená.

    OdpovědětVymazat