K čemu slouží spisovateli zahrada






"Spisovatel musí něco zažívat. Po čase zjistí každý, kdo píše o lidech, že má lidí ohromnou spotřebu, a začne se poohlížet po dalším materiálu. Takže první a nejsnazší odpovědí by bylo říct, že zahrada slouží spisovateli ke psaní."

Dnes vyšel v Mladé frontě fejeton Tomáše Zahradníčka "K čemu je spisovateli zahrada" - odvolává se tam na rozhovor s Ludvíkem Vaculíkem (ten je zase v Týdnu), který o své dobřichovické zahradě stále něco spisuje - a já to ráda čtu. Ještě líp to ovšem popisovala jeho žena Madla ve dvojdílné knize korespondence s Jiřím Kolářem - Drahý pane Kolář. Pokud neznáte, doporučuji. Já si to čtu dokola, když jsem nemocná.

Moje zahrada mi slouží k dívání se (asi že nejsem spisovatelka),
je to ohromně rychlá dobíječka energie.
Tento týden se oblékla do žluté.

5 komentářů:

  1. Tvá zahrada je nádherná! A nejvíc nejlepší mi přijde na zahradě ta věc, že čím víc se na ní vybiješ, tím víc tě pak nabije! Na té naší je tedy více té první fáze, ale určitě se dočkáme. Ale přijela bych si posedět do té tvé...blaho! A.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak přijeď na kafe! Nemáš někdy namířeno nach Prag? Můžeš i zavolat, nemusíš přes blog. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. 27. To je datum naší svatby, takže to slavíme se ženou jako "VÝMĚSÍČÍ" tedy každý měsíc a už nám to vydrželo 307-krát! Zkuste si spočítat kolikáté výměsíčí jste už nevědomky přošvihla Vy s manželem? Je to lepší než slavit jen výročí, výměsíčí je 12x častěji...
    Mirek Toms

    OdpovědětVymazat
  4. Mirku, tak jsem to spočítala. To my bysme slavili 276. výměsíčí. Vzhledem k tomu, že ale každý rok zapomeneme i na to výročí, tak tohle by pro nás nebylo! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Luci,
    ta zahrada od té doby, co jsme tam byly s mámou a ségrou nádherně vyrostla!!! Paráda. Narozdíl od Tebe mě to docela baví a včera jsem se pobavila s plotořezem...dnes mě celkem bolí ruce. Uaaaaaaaaah.

    pa Veronika

    OdpovědětVymazat