S Olgou Špátovou ve vlaku

Dnes dvě pracovní schůzky. Když je mám v centru, radši jedu vlakem. Zaprvé je to často rychlejší, zadruhé se čím dál víc bojím řídit po Praze. Při mé frekvenci dvou nehod za rok, ani není divu. Letos už jsem si jednu vybrala. Pojišťovna mi vypověděla smlouvu (srabi!), druhá se na to chystá, třetí už bych asi hledala těžko. Si to řeknou mezi sebou. Nebo jejich počítače. Na cestu zpátky jsem si koupila Xantypu a potěšila se hezkým rozhovorem s Olgou Špátovou. Mám ráda filmy jejího otce, matky, i její. Zejména (Ne)cenzurované rozhovory. To je pro mě malá bible vztahu matky a dcery. Když jsem se hlásila na famu, zvažovala jsem i dokumentární režii. Jenže jsem neměla natočenej film k přijímačkám. Ale vášeň pro lidi a rozhovory s nimi, mám pořád. Často je vedu jen tak v duchu. Přemýšlela jsem nad tím, jestli bych (coby dokumentaristku) zajímala sama sebe. Nezajímala. Jdu vařit.

3 komentáře:

  1. Paní Lucie, měl bych jenom malý dotaz, jestli ta Vaše kamarádka Iva Ouhrabková náhodou nějak nesouvisí s původní firmou Bižuterie Ouhrabka v Turnově?...

    OdpovědětVymazat
  2. Možná kdyby ses sama mohla vidět v nějakém časosběrném dokumentu, tak by sis zajímavá přišla. Mně přijdeš zajímavá hodně! :-) Občas by si každý měl v hlavě spustit nějakou zpětnou projekci dosavadního života..a třeba by se dost zasmál. A třeba i poučil. no, to kecám. A.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer, Iva Ouhrabková je sice z Liberce, ale pokud vím, tak v Turnově žádné kořeny nemá.

    OdpovědětVymazat