Cestička k domovu












Moje mami upadla. Odvezla ji záchranka, ale naštěstí se ukázalo, že spadla tak šikovně, že si nic nezlomila. Jen je potlučená a dokulhá akorát do koupelny. Tak se se ségrou sestersky střídáme při výpomoci, do pátku tu jsem já.

Dnes jsem vzala nákupní tašku a šla do sámošky jako kdysi. Jako malá, jenže velká. Dejavu. Zpátky s těžkou taškou, kterou jsem si přendávala z ruky do ruky. Taky jako kdysi.

Doma sto let stejnej interiér. Teda plus mínus, protože zrovna zítra našim přivezou novou sedačku. Milé kýče. Jabka ze zahrady, ne jablka, protože u nás to byly vždycky jabka. Ořechy ze zahrady. Po jejich listí mamka uklouzla. Všude tátovy sportovní výstavky. Igelitky složený mezi ledničkou a stěnou. Příbory, který jsem jako malá neměla ráda, teď se jen pousměju. Věčné dohadování rodičů. Lidová tvořivost kam se jen podíváš. Pořád teplo domova.


Cestička k domovu

známě se vine -

hezčí je, krásnější

než všecky jiné.




9 komentářů:

  1. U nás taky jíme spíš "jabka" než jablka. Kdo by se s tím "eLkem" zdržoval ... :-D Bydlím v jednom domě s rodiči, dva byty, tak mi ty starý věci ani nepřijdou, že jsou starý. Naši pořád něco inovujou. Ty fotokoutky ale asi budou všude podobný ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Lucie, buďte šťastná, že je máte! Jak já bych utíkala pomáhat... Ať už to bylo klubko, pletací drát a míč, ať už to byly housle, hodiny, lampa, klíč, po jezu voda sklouzla a všechno je to pryč.

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Lucinko, jsi moc hodná, že pomáháš. Moc mě mrzí, že maminka upadla, nemám s kým nyní chodit na kávu. Vždy si moc pěkně popovídáme a to my seniorky straaašně potřebujeme. Doufám, že bude maminka už brzy moci na tu kávu dokulhat. -) Interiér...... to máme všichni odrostlejší stejný !!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills I think you have come to the right place just contact us We Are Here To Show You A Better Way To Financial Freedom !!!
    Contact Us At : abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

    OdpovědětVymazat
  5. Okolo vašeho domu jsem chodila do Alšovky do školky.Krásné vzpomínky....

    OdpovědětVymazat