Od tří do čtyř


Dnes v noci jsem spala akorát hodinu. 
Od tří do čtyř. 
Říkala jsem si, že bych si mohla založit blog jako má Mařenka Doležalová. Ona v něm píše o zkušenostech herečky s režiséry, autory, producenty ... já bych klidně mohla psát o tom, jakou mám zkušenost s herci. Konkrétními. Kdo je hysterka, kdo za prachy udělá všechno, kdo se nechá prosit, aby milostivě zahrál, co zahrát má, kdo na place prudí všechny ostatní, kdo nikdy neumí text, kdo si myslí, že je nejchytřejší a přepisuje scénáře - ovšem dialogy pak vypadají jak z jiného seriálu ... 
Samozřejmě jsou ale taky miláčkové a milenky.
A pak taky dostáváte příkazy od nadřízených, můžete si o nich myslet cokoli, ale splnit je musíte.
Nebo taky nemusíte, zalovíte v kapsách a zjistíte, že kousek hrdosti tam ještě zůstal, a ač svoji práci milujete, nechcete, aby z vás dělali blbce. A taky nechcete živit ty, co se jen smějí a vezou.
A myslí si, že vy je potáhnete.

Nic konkrétního se ode mě nedozvíte (páč slušnost a smlouva), ale kdyby mi někdo dal nahlédnout do příštího roku, podívala bych se ráda.
Můj život mě totiž neustále překvapuje.
(Ale to je asi fajn).

Dnes se snad vyspím o něco víc.
Dobrou. 

19 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Veru, díky. Momentálně není čeho, ale ono to nějak dopadne.

      Vymazat
  2. Hned po ránu jste mne pobavila.
    Život je prostě boj :-)
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  3. Hned po ránu jste mne pobavila.
    Život je prostě boj :-)
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné ráno Lucie, jen otázečka malá - Milenku Hrdou a její slovní projevy píšete vy?
    Je totiž výborná a v kombinaci s Petrem Č. nemají chybu.

    OdpovědětVymazat
  5. Som chcela tiež zmieniť Milenku, je to pre mňa hlavná postava :-), výborne zahratá a vnímam aj jej vývoj, ak sa to dá vôbec u nej (s prekvapením ) očakávať...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a ešte, že to vyzerá na prelomový koniec roka, okamžik života...tak nech : čo má ,,odumrieť, nech odumrie,, a neočakavané nové,lepšie, sa zrodí.., prajem zo srdca !

      Vymazat
    2. Kateřina H. je milenkou všech - včetně štábu i nás. Milá, laskavá, chytrá. Ač v roli to nevypadá :)

      Vymazat
    3. Ja ju tak vnímam, ten vývoj som myslela na jej postavu, že prekvapuje - v dobrom.., aj tou srdečnosťou, napriek istému obmedzeniu :-)
      Druhá poznámka nie je pre Milenku :-)

      Vymazat
    4. Zabudla som na pána Ouška je milý, zaujímavý....

      Vymazat
  6. Zdravím Lucie, trávím teď už nějaký ten týden u babičky, mojí maminky a ta poctivě sleduje hned několik seriálů, tak konečně vím o čem píšete :-). Přístav sledujeme pravidelně a musím uznat, že mě celkem baví. Na jednu stranu si říkám, že v těch seriálech jsou včechny možné zážitky oproti životu dost koncentrované do dost malého prostoru a množství postav, ale pak, když se člověk zamyslí nad sebou avým okolím, tak to až nereálné být nemusí :-))). Nejvíc mě taky baví páreček Kateřina Herříková a Čtvrtníček ... někdy je Milenka trochu moc, ale někdy to hraje tak, že bych ji to uvěřila a ten její , to je extra exemplář, který je bohužel celkem hodně uvěřitelný :-))). Škoda , že nemůžete napsat víc, teď by mě to docela dost zajímalo:-))). Pokaždé si na vás vzpomenu a říkám si co jste asi konkréntně psala vy. A ještě mě trochu vrtá hlavou jestli by v nějaké takové malé komunitě tady u nás v Čechách mohla existovat hospůdka nebo je to pensionek, kde by se chlapi byli schopni bavit tak jako v přístavu. O víkendu už se vracíme domů, tak nevím jestli zvládnu alespoň ten Přístav sledovat, ale ona kdyžtak babička dá vědět jak to dopadá:-). Mějte se moc fajn a ať je spánku víc! Já to mám teď se spaním podobně :-). Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucie, myslím, že vaše rodina je seriál sám o sobě, vy se nemusíte na nic dívat!
      Hospodu jsme vymysleli jako takový ráj pro chlapy, píší nám zejména doktoři a právníci, že by si to okamžitě s Dejdarem alias Skálou vyměnili, že o tom sní každej chlap - si takhle žít. Myslím, že nám psal i primář kliniky, kde jste rodila :) Ale jo, existujou takový hospůdky, znám i osobně. Ať se daří!

      Vymazat
  7. Dobrý večer, vůbec nesleduji seriály. Na tenhle jsem začala koukat náhodou díky tomu, že jsem zahlédla Kateřinu Herčíkovou. S p. Čtvrtníčkem nejlepší pár z Přístavu. Na jejich scény se moc těším. Vás tipuju na psaní Braunovek.
    Ať se daří.
    p.s. skvělý blog!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Scénář je každému dílu vždycky píše jen jeden člověk - takže píše veškerý děj i všechny postavy.
      Takže i já píšu všechny postavy.
      Ovšem tenhle pár je za odměnu, na tom se vyřádíme všichni. A ještě na Pepovi Krupičkovi.
      Nejhůř se píše, když je někdo šťastnej. To je pro autora ta největší práce a nuda.
      Zdravím!

      Vymazat
  8. Přístav je první český seriál po Comebacku, který sleduju a už jsem tak trochu závislá. Nedávno kousek zahlídl i můj muž a měl hloupé poznámky o vymytosti mého mozku a o tom kam až jsem klesla, ale mě ten seriál baví - líbí se mi interiéry (muži připadají na jedno brdo), dva herci mají velmi příjemný hlas, Pátek s Milenkou mě baví, Natálka štve.

    Škoda, že nemůžete napsat víc, tyhle drby ze zákulisí by zajímaly nejen mne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu a snažím se, abych jich věděla co nejmíň, protože jinak to negativně ovlivňuje moji práci.
      Není nic jednoduššího, než se herci pomstít v jeho roli :)

      Vymazat