Šest dnů psací samoty/ Nespresso, má láska





Jsem šťastnou majitelkou dvou přístrojů značky Nespresso a jeho naprostou závislačkou. Tahle mašinka způsobila, že už si jen tak někde nemůžu dát kafe, protože tohle je prostě jedinečné. Před sedmi lety jsem ho objevila u své švýcarské sestřenice, zamilovala se a koupila si ho. Ze začátku se v Čechách ještě ani nedaly koupit kapsle, ale poradili jsme si. Přístroj, který vidíte na fotce, je dnes už historický. Možná by ho ode mě koupilo Nespresso muzeum. Já ho před dvěma lety sehnala na aukru za směšný peníz. A musím říct, že mi z něj chutná kafe víc než z designového kousku, který mám doma. Takže vím, že v jeho případě rozhodně nebudu opouštět staré věci pro nové. Mám ho ráda.

7 komentářů:

  1. To jsou přesně ty chvilky, kdy je mi líto, že nepiju kafe :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já zas nepiju víno. Čím víc se to chci naučit, tím víc mi to nechutná. Asi jsem se narodila jako panákový typ. Co naděláme ...

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju vůni kávy! Ale pít jí nemůžu. Respektive jako můžu, ale ta muka potom mi za to nestojí. Ale je teda úžasný, jakou ti to dělá pěnu! Ono je stejně to pití kávy a příprava takovej obřad,co? A ta lžičká!!! :-) A prosím tě,v těch kapslích je namletá káva nebo to je rozpustný? To jsem nikdy nepochopila tyhle kapsle:-( A.

    OdpovědětVymazat
  4. to je skvely, jak mas historickej kousek, rekla bych, ze s tim muzeem na tom neco bude. :). neslo mi do hlavy, jak pouzivas ty kapsle a uz to vidim, hlava nesspresa je mala, vid? mne prinesl jezisek, resp. george novy strojek a ja zjistuju, ze jak jsem nikdy nechapala lidi co pijou kafe bez kofeinu, budu muset zacit. Protoze o vikendu, kdyz jsem doma, vstavam v 6 a jdu spat po pulnoci, obvykle vypiju 5 - 6 i 8 kafi z nesspresa. A to uz je "trosku" moc bych rekla. Spatne mi neni, ale kofein musim omezit. Ach ach, kaficka jsou mor...:)

    OdpovědětVymazat
  5. Adélo: v kapsli je mletá káva, kterou musí strojek o tlaku 16 barů (menší tlak je na nic, bacha na to, když kupujete kávovar)protlačit spolu s horkou vodou - a to je pak to správné kafíčko!
    Jano: tohle je ještě řada nespressa páková, kdy se jim kapsle necpaly "do hlavy" jako teď, ale daly se klasicky do tý vyndávací rukojeti. Já naštěstí mám hodně nízkej tlak, takže mám povoleno kafí (příp.i rumu) dost, ale červená bezkofeinová řada je taky fajn!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tuto závislost máme stejnou. Rovněž jeden strojek vlastním a miluji všechny kávové produkty ,které vytvoří. A kapsle chodím kupovat do Pařížské, je to jediný obchod, ve kterém zde mohu nakupovat a vždy si to náležitě užívám:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky tam ráda chodím, pokud zrovna neparkuju před obchodem, tam je totiž všude zákaz zastavení. To pak nakupuju tryskem a radost je jen malá.

    OdpovědětVymazat