Mydlíte se rádi?

Záhada, která přetrvává od vánoc, jsou dvě mýdla soté mink, kterými mě někdo obdaroval. Nevím kdo. Nevím proč. Trochu mi to připomíná moje dětské dárky mamince, ale tentokrát jsem příjemcem já a Stela mi to nedala. Navíc - mám tak citlivou pleť, že kdybych se tímto (luxusním, jak píšou) mýdlem umyla, tak mi do rána sleze kůže z celého těla. Moji blízcí to vědí. Nebo je určené do prádelníku proti molům? Nevím.
Tak jen tipuju, že je od mého tatínka, protože se mu prostě líbilo. Nebo bylo ve slevě? Dostala jsem od něj ještě starou dětskou židličku, která má úžasnou patinu, poseděly si na ní u našich na zahradě snad všechny děti ze širokého okolí. A mně jí bylo líto. A k tomu mi dal (koupil, našel, vyrobil ...) staré škokrle. Obojí už slouží jako police na knížky. Vyfotím jindy, mám z toho radost. Ale ty mejdla ... fakt záhada. Miluju záhady.




12 komentářů:

  1. Jéé, tak tohle mýdlo jsem našla na internetu za super cenu - ani ti ji snad radši psát nebudu. Ode mně je teda nemáš:-D Ale myslím, že jsi je dostala kvůli jakési své rustikálnosti - tedy ta mýdla jsou rustikální - vlastně ten jejich obal, ne ty!! Ale jak jsem se dočetla,krásně provoní pokožku i oblečení, takže to bude výživné:-DD.Strč je do šuplíku s prádlem a budou se dít věci. A.

    OdpovědětVymazat
  2. Zkusím si tipnout. 3,90/ks? Ale to se ti pak zas prodraží ta doprava. Ledaže bysme to v rodině dostaly všechny ženy (po dvou kusech), pak by možná byla i množstevní slevička ...

    OdpovědětVymazat
  3. Tatínek vetešník s humorem a fantazií, to je terno! Nad takovými dárky bych skákala metr vysoko :-)

    OdpovědětVymazat
  4. haha, přitlač!! celých 11,-- Kč za kus! Ale mě se líbí,přijde mi to fakt retro! Já bych si je vystavila :-D. A taťka se už přiznal?A.

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě se nikdo nepřiznal a když už se mi někdo někdy přizná, tak mi to nikdy nenapíše do blogu.Ale dám vědět. Už jsem si je vystavila do skříně.
    Jo, tatínek je terno. Má i své stinné stránky, ale snažíme se je nevidět. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Stinné stránky má bohužel každý chlap.

    OdpovědětVymazat
  7. Já pár stínů u sebe vidím taky. Doufám, že mě nepřemůžou.

    OdpovědětVymazat
  8. Automaticky mě jako reakce na nadpis napadlo, že často bývám namydlená:-) Retro je to úžasné, ale můj tatínek mě obdarovává podobně:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak přátelé, záhada vyřešena. Mýdla jsou od maminky. Když mi v létě rovnala skříň s ložním prádlem (to mám maminku, co?), zjistila, že tam skoro žádná nemám a že je potřeba, aby prádlo vonělo ještě víc. Mami, díky!

    OdpovědětVymazat
  10. A není v nich schovaný alespoň uříznutý malíček či nejsou napuštěna arzenikem?! Podle pravidel Agathy Christie byla záhada vyřešena nějak moc rychle a bez obětí na životech...Její a vaše vášnivá čtenářka.

    OdpovědětVymazat
  11. No jo! Tak to se musím podívat. Možná jed a ten teď bude pronikat do našeho ložního prádla a ... pokračování na sebe nenechá dlouho čekat!

    OdpovědětVymazat
  12. Ha, já teď nedávno objevila jednu obrovskou módní vlnu v péči o pleť, která je mimo jiné postavená i na tom, že se aplikuje i mýdlo, prý Japonky to objevily a teď se na tom sklouzává i Evropa...a ono jde do toho prádlo, chjo :)

    OdpovědětVymazat