Jak se píše seriál/ Nikdy nemáte jistotu



Ve včerejší Mladé frontě Dnes vyšel článek, ve kterém Milan Uhde říká, že ačkoli naše Babička na inzerát vyhrála Souboj seriálů, ředitel Dvořák ji prý nepustí do výroby. Zajímavé na tom je, že v prosinci měl Eallin (producent seriálu) pro vedení ČT prezentaci Babičky a ta byla ředitelem, finančním ředitelem  a dalšími přijata jednohlasně. Ještě nikdy se ale nejednalo o konkrétním rozpočtu, který je v novinách zmiňován. Takže na to všichni hledíme jak zjara, protože se to dočítáme z novin. Že by tohle bylo to zprůhledňování? No nic, jsem klidná a hlavně zvyklá. Naštěstí nemám napsaný ještě ani jeden díl, na rozdíl od jiných projektů, kde jsem měsíce psala a natáčení (takže i zaplacení) se nekonalo. Bohužel duševní práce a její vlastnictví jako by v Čechách pořád neexistovalo, takže nemáte legitimní nárok na nic.

8 komentářů:

  1. Obdivuji Váš klid, já bych tedy byla pěkně vzteklá, ač o vlastnictví duševní práce v Čechách si nedělám iluze. Čím dál víc se tady v té zemi cítím jak v mafiánském divokém východě, kde opravdu neplatí žádné normy ani pravidla. Takže Vám přeji, ať to tentokrát nakonec dobře dopadne a Babička na inzerát je do výroby vpuštěna....

    OdpovědětVymazat
  2. Ach jo. V tomhle je psaní do časopisů (nebo na web) přeci jenom mnohem příjemnější: člověk hned vidí hmatatelný výsledek práce a většinou dostane i zaplaceno :(

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tak. Aneb jak říká Svěrák: "Zlatý prciny!"

    OdpovědětVymazat
  4. Já se těším, až jednou nastane doba a na tyhle svině se ta voda už konečně uvaří! Až nastane doba, kdy si naše společnost bude vážit lidí, kteří obohacují náš život a chtějí změnit tu podělanou šeď a nudu televizní tvorby a nakonec nejen jí. Obdivuju tě, že to píšeš s takovým klidem, já bych vybouchla jak kamna a někdo by to odskákal:-D A.

    OdpovědětVymazat
  5. Ono se to třeba ještě nějak vyvrbí. Jsem rozený optimista a fatalista, jinak bych musela jít prodávat. Což neumím. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. A nemáš pocit, že se ty věci vždycky vrbí nějak blbě? No tak já prodávám a myslím, že bys to zvládla taky, akorát se u toho blbě píše :-D A.

    OdpovědětVymazat
  7. Ty děláš, jak kdybys prodávala jabka. Tomu, co děláš ty, vůbec nerozumím! Nějaký softwéry nebo co ... já neumím pořádně používat ani ten svůj. A vyvrbí to to good, uvidíš.

    OdpovědětVymazat
  8. To mě moc mrzí a nemůžu uvěřit tomu jednání ze strany televize...i když kdo od tlupy z televize Nova čekal něco jiného a nebo to může být novinářská kachna? Třeba to ještě nějak dopadne, ach jo.

    OdpovědětVymazat