Berlín - zeď a předražený hotel

Cestování vlakem je veskrze příjemná věc, navíc když strávíte ze čtyř a půl hodiny jízdy, polovinu času v jídelním voze. Překvapivě vařili velmi dobře a nedraze.
První ubytování jsme si zajistili v hotelu hned vedle Hauptbanhof, protože náš pronajímatel přes Airbnb měl volno až od neděle. Cena hotelového pokoje o velikosti 10 m2 (včetně koupelny) ovšem byla hodně vysoká. Brzy jsme pochopili proč. V Berlíně se totiž o víkendu konal mezinárodní maraton v jízdě na in-linech a běhu. Zřejmě proto se nám nedařilo sehnat nic levnějšího. Sportovci ovládli centrum města.
 
My jsme se aspoň prošli kolem Berlínské zdi, na jejímž konci jsme objevili báječnou zahradní restauraci se stejky, koktejly a záchodem zadarmo. To vůbec není běžná věc! V některých restauracích mají turnikety a každé vyčurání vás stojí euro. Doporučuju mít aspoň jedno stále v kapse, pokud se nechcete dostat do prekérní situace.
Věděli jste například, že v třípatrovém oblíbeném nákupním centru Primark nemají ani jedno wc pro zákazníky? Takže vám pak nezbývá nic jiného, než celý nákup nechat v košíku před monstrózní frontou u pokladen, a běžet hledat toaletu.
P.S. Nejbližší wc je vlevo v domečku u zahradní restaurace.
 
Pro nákup se pak buď vrátíte nebo ne. My se nevraceli. To mají za ty nedůstojný podmínky!
Žádnej záchod = žádnej kšeft!

 Místo pro tři ... naštěstí jen na jednu noc
 













1 komentář: