Zažít Sydney





House - kavárna hned za domem, kde jsme byli hned po příletu a chodili jsme sem na kafe a snídaně. Potkáte tady kravaťáky, pankáče, studenty, transvestity ... s tím pohlavím je to v Austrálii vůbec zvláštní. Často nepoznáte, jestli je to holka nebo kluk, protože to má na sobě růžovou minisukni, podpatky a nad rtem pěstovaný knír ... ale nikdo to zjevně neřeší a všem je to fu(c)k. Svobodáááááá!

Televizní věž je nejvyšší stavbou na jižní polokouli.
Pomalinku se s vámi točí a vy u toho můžete jíst a dívat se na Sydney z výšky.
Původně nás sem nepustili, protože jsme měli na nohou žabky. Ty, že nejsou elegantní. Ideální příležitost si tedy koupit boty. Naproti měli výprodej converse. Obě jsme si se Stelou v nich sedřely nohy. Ale to prý tak mají všichni. A když je pak rozšlápnete, tak je nesundáte z nohy, dokud se nerozpadnou. Snad.

Výstavy, botanická zahrada, parky ... všechno je zadarmo. Nevěříme.

Charakteristickým prvkem výstavby měst jsou mrakodrapy postavené za původní nízkou zástavbou. Občas to hází úžasný efekt.
Každou chvíli si tady uvědomíte, jak Čechům chybí moderní architektura. Protože nám chybí nadhled a odvaha. Ta chobotnice už tu dávno měla stát.

Na každém rohu zpěváci a hudebníci. Jedno cd jsme si koupili. Všichni by u nás vyhráli superstar.

Kryštof s Monikou měli hezkou ložnici, než jsme se tam nakrámovali my.
Zase bude hezká.

Tahle dovolená nám změnila život.
Poprvé se nám vůbec nechce domů.
Okamžitě bysme s Kryštofem měnili.
Vysvětlit se to nedá.
Jen zažít. 


























15 komentářů:

  1. super...krásně se to tady čte! zuza b.

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie, to je ten pocit, když o té naší rodné hroudě pořád dokola přemýšlím. Nadhled a odvaha mi tu chybí a radost a úsměv a lehkost bytí, třebaže je život těžkej. Díky za celý australský cestopis.-) Užívej si, co to jde:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. LUcie díky díky díky, austrálie je jediná země kam jsem jako aupair nedojela, tak snad jednou až děti nebudou miminka. :-)
    Měla by jsi jezdit a psát víc, tvoje cestopisy maj děj hlavu a patu a umí vtáhnout, málokterý(vlastně žádný) blog otvírám při každém pití kávy. :-)
    Iveta

    OdpovědětVymazat
  4. Lucie , díky...já bych tak někam jela, až bych brečela :-))). Hrozně se mi líbí foto s mostem a palmama a ta pod ní...lákavé. Kásné dny!

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý večer,Lucie,
    krásné fotky !
    Petra

    OdpovědětVymazat
  6. Lucko, opět díky za zprostředkování krás a života Austrálie..Malinko Tě dostanu zase na zem:o)).ono je něco jiného v té zemi den co den pracovat a žít a něco jiného odpočívat a užívat si krás..Já to znám..každý rok prožívám neskutečně krásné chvíle na Floridě...a to odpočívám a užívám si:o))...ale i přesto chápu, co tím myslíš...Je to o něčem jiném, o té svobodě...o úsměvech, o toleranci..já tohle znám...Nedokážu už ale v tomhle věku někde začínat..kdybych byla mladší...kdoví?:o))..užívejte..Inka

    OdpovědětVymazat
  7. Lucie, to je tááák krásný !!!
    Jako bych tam byla s Vámi.
    Děkuji a přeji Vám vše dobré na téhle i dalších cestách ...... :-)
    Michaela

    OdpovědětVymazat
  8. Lucie díky, krásné reportáže z dovolené :-) těším se, že máš ještě něco v šuplíku. A přeji klidný návrat do reality :-) Romana

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za parádní reportáž Lucie........ Nadhled a odvaha ..... ano, ano.... fakt tady už měla dávno stát...
    Užívejte a nasávejte atmosféru co to jde....Jarka

    OdpovědětVymazat
  10. Lucie díky za slova,foto,jako bychom tam byli s vámi.Alena/babkaalka/

    OdpovědětVymazat
  11. Lucy díky za zprostředkování toho úžasného, vzrušujícího, barevného... a tak vzdáleného světa
    podařilo se ti to nejen obrázky, ale i slovy - ta atmosféra úplně leze z monitoru ven ;)

    OdpovědětVymazat
  12. jóó, to vypadá na skvělý město!

    OdpovědětVymazat
  13. LUCIE, DĚKUJI ZA "DEJAVU", PO 2 A PŮL LETECH............TVÁ VĚTA, ZMĚNILO NÁM TO ŽIVOT JE PRAVDA PRAVDOUCÍ, OD TÉ DOBY ŽIJU A VNÍMÁM JINAK,......VÍC NAPOHODU. jEN JAK JSEM SI MYSLELA, ŽE OPRAVDU ŽEHLIT NEBUDU, ŽE TO NENÍ POTŘEBA, TAK TO JSEM NEDODRŽELA...........PŘEVÁLCOVALO MĚ TO TU ZAS. UŽÍVEJTE VŠEMI DOUŠKY, JE TO KOUZLO TAM BÝT, A DĚKUJI MNOHOKRÁTE. EVA

    OdpovědětVymazat
  14. Tam musí být nádherně....radost se dívat...

    OdpovědětVymazat
  15. To je fakt nádherné, opravdu super. Rád bych s Váma dal nějakou řeč ohledně Austrálie a vubec cestování, fakt pěkné .

    OdpovědětVymazat