Nahota

 
Ráno jsem se probudila v dětském pokoji s hlavou pod psacím stolem, kde měl původně ustláno můj synovec. Ten mezitím odletěl k moři, Stela se přestěhovala do ložnice a já po bytě hledala volné místo k přespání. Možná bych už mohla napsat příručku jak se nevyspat.
Moje první ranní cesta a poslední večerní momentálně vedou do bazénu, protože hořím. Přestala mi fungovat termoregulace a jsem k ničemu. Doufám, že dnes opravdu zaprší, jinak práci neodevzdám včas.
 
Co hodinu jsem včera byla ve vodě, už jsem se ani neoblékala a psala nahá nebo maximálně zamotaná do ručníku. Nikdo se tomu nediví. Nahota je u nás doma normální. Jsem v ní vychovaná. Rodiče měli saunu a každou sobotu se u nás scházeli jejich kamarádi + děti a všichni jsme se nazí saunovali - a pak skákali do bazénu nebo v zimě do sněhu.
Můj otec se v létě koupal zásadně nahý, což bavilo všechny mé spolužáky. Akorát vždycky zavolal na babičku: "Babi, přikryjte si oči, protože tohle jste ještě neviděla!" A skočil šipku do metr třicet hlubokého bazénu.
Kdeže ty krásné vtipné časy jsou ... 
 
Jinak tuhle výchovu vřele doporučuju. Člověk pak nemá problém se sebepřijetím svého těla, i když zrovna není žádný krasavec/krasavice. Prostě každý nějak vypadáme. Akorát občas musíme dávat pozor, protože za Stelou přicházejí i děti, které nikdy své rodiče nahé neviděly, takže nechci, aby zrovna u nás dostaly nějaký (estetický) šok. Nevím sice, kde potom zjistí, jak vypadá normální nahý člověk, protože pornostránky plné dokonalých těl asi nejsou zrovna tím správným příkladem, ale to už není můj problém.
 
Mimochodem - můj bývalý přítel se nechal na svatební oznámení vyfotit se svou budoucí ženou nahý. Nevím, co je k tomu tenkrát vedlo, ale každopádně jejich oznámení si (na rozdíl od všech ostatních) pamatuju dodnes. Takovou odvahu já teda zase nemám.
  

13 komentářů:

  1. Zdravím Lucie, tohle téma mě zaujalo :-))), u nás nahotu taky neřešíme...a děti tu běhají jako naháči, jen jsem si číkala aby s tím něměli problém rodiče sousedovic dětí, když jsme měli saunu nebo do vířivky chodíme taky nazí, ale doba je doba a včera mě zaujalo na koupališti, kde nějací rodiče svlékli malou holčičku cca 1,5 roku v bazénku do naha, hned tam byl plavčík a že se musí oblíct...jsem ráda , že naš Adam má tu možnost běhat nahatý ...jo a v současné době mám podobný problém se spaním a s hledáním místa :-))).

    OdpovědětVymazat
  2. Jo tak na téma nahota jsme nedávno měli se známými také debatu a doslova mě šokoval její názor, že nechce chodit na nuda pláž, protože se chce dívat na hezká těla. Copak plavky zaručují hezké tělo? Nebo stačí, že je ošklivé přikryto na intimních partiích cárem látky a je z něj tělo koukatelné? Každopádně i naše předpubertální děti jsou rády nahaté ve vodě a na přehradě máme koutek, kde se opalují naháči a my s nimi. Jen jsme tak oráchlí, že i do vody chodíme nazí,zatímco ostatní naháči se chrání před rybami (asi) plavkami. Úplně s tebou soucítím, co se termoregulace i spaní týče. V našem papírovém domě je takové vedro, že jediná použitelná místnost je naše dobře chlazená ložnice a proto v ní s námi spí i děti. A všichni nazí:-). A.

    OdpovědětVymazat
  3. To uz nejsem Tvuj pritel? :-) J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys jen tušila, kdo všechno tě čte, tak by sis dávala pozor na ústa ... teda v tvým případě na ruku. A to by byla škoda. Ahoj nudistko! K.

      Vymazat
  4. Jasan...čtu :-). V nudismu pokracuje cela naše rodina a kdyz jedeme k mori, tak se holky ptaj jestli musej mit plavky nebo jestli budeme normalni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to normalni melo byt samozrejme v uvozovkach :-(

      Vymazat
  5. Tomu říkám téma :)! U nás už zaplaťpánbůh déšť smyl horko zapuštěné do betonů, takže je krásně a svěže a já můžu přiznat, že totální nahota a já, třeba na nuda pláži, to teda fakt ne-e. U dětí to je samozřejmě normální, doma taky, ale já vážně nechci koukat na intimní partie cizích lidí a ani nestojím o to, aby se cizí koukali na ty mé :) Nudismus je pro mě jako neznámé náboženství :)

    OdpovědětVymazat
  6. Marcelo, nevis o cem mluvis :-) Ale to vetsina. Pro nas dobre...aspon mame klid na "nasich" plazich. Ale ne na tech ceskych. Diky Lu za pekne tema :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, jak říkám, neznámé náboženství :)

      Vymazat
  7. Ono to celé bude složitější. Jsem z "nahaté" rodiny, přesto jsem v pubertě měla se sebepřijetím velký problém a nahotu svého otce jsem nelibě nesla. V současné rodině se taky neschováváme, přesto to od určitého věku dětí hodláme korigovat, např. sauna ano, ale nahatá dopoledne asi ne :)Nahota je pro mě vysoce intimní, takže nuda pláže ne, ale na opuštěné pláži jsem nahá ráda. Kateřina

    OdpovědětVymazat
  8. Luci,
    tak tohle téma jsme nedávno řešili s manželem na dovolené .... já pocházím z rodiny, kde se nahota neřešila, naši se před námi neskrývali a v tomhle duchu vedu i naše děti .... u mého muže to bylo jinak .... není žádný puritán, ale na letošní dovolené z něj vypadlo, že z nahého těla své matky měl trauma .... nedalo mi to a zeptala jsem se kluků, jestli jim vadí, když mě občas vidí nahou .... divili se a nechápali proč se jich na to ptám .... celou věc jsme uzavřeli dohodou, že až jim to někdy začne vadit, ať mi to řeknou .... nerada bych jim působila "traumata" ....chi, chi ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  9. Přesně tak to mám také. V létě oblečený trpím, v plavkách zejména.
    Navíc na nudapláži je klid, nikdo nikoho neotravuje. Doma na nás snad nikdo nevidí a v lese si vybíráme odlehlé potoky.
    A také mám jen starost, aby ze mne někdo neměl šok. :-)

    OdpovědětVymazat