Jste celá vaše matka?

Já ano. Ještě taky máme podobný hlas a chůzi (můj muž říká, že vidět nás stereo běžet na tramvaj je dost tragicko - komický pohled). Ovšem já nedosahuju mnoha dokonalostí, kterými moje maminka vládne.
Namátkou: Jak uvařit báječné jídlo, když v lednici ani přilehlém okolí nic není. Jak uklidit cokoli během pěti minut. Nikoho nikdy nepomlouvat. Umět říct pravdu do očí. Nebýt hypochondr. I v důchodovém věku tančit a zpívat na stole (když se hodí, pochopitelně). Žít s mým otcem.  



Včera jsme mamku vzali na japonskou kuchyni. U nás v Kokořínském dole, v hospodě, kam jinak chodit na svíčkovou, kluci dělali Japonsko. Deset let tam totiž pobývali a vařili. Nebylo žádné suši, ale teplá japonská kuchyně, o které jsem do včerejška věděla úplně houby. Dnes už mám aspoň představu. Bylo to vynikající. Sladko pálivé. Potřebovala bych na to mnohem lepší foťák (slyšíš, Ježíšku?), protože tím, co mám, se to absolutně nedalo chytit. Ale stejně jsem moc nefotila, spíš jsme jedli a užívali si.
Vždyť už jsou prázdniny!





6 komentářů:

  1. Tiež by som chcela, aby raz moje dcéry tak pekne o mne písali ako vy o svojej mame. Je to dojímavé, hlavne keď mňa napadá len, v čom by som sa na mamu podobať nechcela (a nedarí sa mi to samozrejme). Tie jedlá inak vyzerajú dobre, i keď taký nový foťák si určite zaslúžite!

    OdpovědětVymazat
  2. Závidím v pozitivním slova smyslu... není hezčí vztah než mezi matkou a dcerou a já pevně věřím, že jednou takhle krásně bude o mně psát moje Nika :-)) Moc zdravím a přeji krásné letní dny :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já taky doufám, že mě Stela jednou nepošle do háje. Ale život je tak složitej, že se to nikdy nedá odhadnout.

    OdpovědětVymazat
  4. To mi připomnělo jak moje maminka vlezla na prvních středoškolských třídních schůzkách do kabinetu biologie a chtěla se představit. A než to stihla paní učitelka ji identifikovala se slovy, že tady se ty geny opravdu nezapřou:o)
    Budu-li mít se svými potomky i jen z poloviny tak dobrý vztah jako mám se svojí maminkou, budu naprosto šťastný člověk.

    Moc Vám to spolu sluší!

    Jana!

    OdpovědětVymazat
  5. Ta podoba mámy a dcery je fakt výrazná.
    My se takhle podobáme s mojí sestrou. Donedávna jsme dokonce pracovaly ve jedné firmě. Občas si nás lidi pletou, i když my dvě si tak moc stejné nepřipadáme.

    OdpovědětVymazat